Az RTL Luxemburgba költözik

2014. november 27. 7:28
Az RTL Klubon kívül minden más csatornáját Luxemburgba költözteti az RTL. A kábelcsatornák egy kivétellel eddig sem a magyar, hanem a román médiahatóság felügyelete alatt álltak. Az RTL költséghatékonysági okokkal indokolta a költözést. Leszögezték: a reklámadóhoz nincs köze az ügynek, azt továbbra is fizeti az RTL Klub.

Az RTL Klubon kívül a többi kábelcsatornáját Luxemburgba költözteti az anyacéghez az RTL – tudta meg az Index. Január elsejétől a cég a a CLT-UFA nevű RTL-cég fennhatósága alatt működik majd tovább. A költözés a Cool TV, a Film+, a Film2+ az RTL+, az RTL2, a Sorozat+ és a Muzsika TV csatornákat érinti.

Ezek a csatornák – a Muzsika TV kivételével – eddig sem a magyar, hanem a román médiahatóság felügyelete alá tartoztak és Romániában voltak bejegyezve. Az RTL Klub a jelenleg használt frekvenciája miatt nem költözik el Magyarországról.

Az Indexnek az RTL-től azt írták:  „A magyarországi kedvezőtlen gazdasági helyzetet átértékelve úgy döntöttünk, hogy költséghatékonyabbá tesszük a kábelportfólió működését, és Luxemburgba költöztetjük a tévéket, ahol megfelelő infrastruktúrával és stábbal rendelkezünk. A luxemburgi nagyhercegség és az RTL Group hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol egymással, számos csatornánk (pl. holland és belga adóink) már régóta luxemburgi engedéllyel működnek. Ez a lépés tehát nem új és nem is szokatlan a páneurópai RTL Grouptól, és minden hatályos EU-törvénynek és rendelkezésnek megfelel.

Az átstrukturálás a magyarországi reklámadó megfizetését semmilyen értelemben nem befolyásolja.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem ők az elsők a történelemben, akik Bukaresttel keverték Budapestet...

Nem igazán értem azt a mostani médiaszabályozást. Most akkor, ha áthurcolkodnak Luxemburgba, attól még mindig a románok felügyelik őket?

Akkor az RTL Klubra-kivetett különadó mértékét fel kell emelni az RTL-Klub bevételének 235%-ra.
Ennyi. Oszt csak elmennek...

Hát fordulj a román meédiafelügyelethez! Mint kiderült, ők az illetékesek! :))))

"takarodnának innen a pokolba a pereputtyukkal együtt
dögkútjai a magyar közéletnek ez pár gagyitévé"

Szívesen kisegitelek egy használt csatornaváltóval, hogy ne kelljen a dögkútba bámulnod egész este :)

"Nem kötelező nézni, de kevesen vannak akik tudatosan ki tudják zárni életükből a vizuális rágógumi lélekromboló "élvezetét"."

Mintha csak Aczél Gyuri bácsit hallanám :)))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában