Az RTL megkezdte csatornái Luxemburgba költöztetését

2014. december 5. 17:25
A német RTL csoport hét Romániába bejegyzett, de Magyarországon is sugárzott csatornájának licencéről mondott le, hogy a csatornákat Luxemburgba költöztethesse. A döntés mögött a magyarországi reklámadó állhat.

A német RTL csoport lemondott a Romániában engedélyezett hét tévécsatornájának licencéről; a csatornákat Luxemburgba költözteti – írta pénteken a Mediafax román hírügynökség. A hírt megerősítette Turos Lóránd, a román Országos Audiovizuális Tanács tagja is.

A német csoport a Cable Channels SA romániai vállalaton keresztül az RTL+, az RTL II, a Cool TV, a FILM+2, a FILM+, a Reflektor és a Sorozat+ csatornák esetében rendelkezett licenccel. Ezek a Magyarországon és Romániában szórt csatornák elsősorban a magyar nézőknek szólnak.

November végén vált ismertté, hogy a német RTL csoport a magyarországi RTL Klubon kívül minden más magyar csatornáját Luxemburgba költözteti kiadásainak csökkentése érdekében. A román hírügynökség szerint a döntés mögött a magyarországi reklámadó bevezetése áll.

Januártól a Romániában engedélyezett hét csatorna is Luxemburgban, az anyacégnél működik tovább a CLT-UFA nevű RTL-cég fennhatósága alatt. Korábban Turos Lóránd elmondta: azért előnyösebb több más uniós tagállamhoz képest engedélyt kérni Romániában, mert ott nem kell műsorszórási díjat fizetni. A német RTL csoport 2003 óta volt jelen a romániai piacon. 2012-ben a román médiahatóság kilenc évre meghosszabbította a Cool Tv és Film+2 műsorszórási engedélyét, amelyről most – december 1-i hatállyal – lemondott az RTL csoport.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A Déli áramlat vezeték építésének lefújásával Putyin is beletörölte nagy szőrős lábát pöttöm rajongójába..."

A vezetékben rajtunk kívül Bulgária, Szerbia, Szlovénia, Ausztria, Olaszország érdekelt. Róluk mit mondasz, és mit mond az általad rajongott USA? És mit mondasz nagy testvéreddel együtt Junckerről, aki még tárgyalni akar a vezetékről?

A romkocsmák népe piásüveggel a kezében tüntetve, trágár szónoklataival azért mégsem az ország népe. De azért buzdítsátok magatokat, ha más nem teszi. Maximum az amerikai nagybácsira számíthattok, hogy sámlit téve alátok megpróbáljon felsegíteni a menyasszonyra, mert magatoktól erre is képtelenek vagytok.

A hazai baloldalnak mindegy, hogy az orosz tankok, vagy az amerikai nagykövet juttatja őket hatalomra, nincs önálló ideológiájuk. Szocializmus, vagy liberális demokrácia, bármit befogadnak a gazditól.

A lényeg,hogy legszínvonalasabb műsoruk, a déltájban sugárzott betelefonálós jósda vagy mi, amiben a múltkor egy faszi percenként 540 ft-ért valami lavórból megmondta,hogy melyik betelefonáló melyik bútorán van rontás, semmiképpen ne változzon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés