Bocsánatkérésre szólítják fel a HVG-t a karácsonyi címlap miatt

2014. december 20. 13:29
A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége bocsánatkérésre szólítja fel a HVG szerkesztőségét a karácsonyi szám címlapja miatt – írja az MNO.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége bocsánatkérésre szólítja fel a HVG című hetilap szerkesztőségét, mely „karácsonyi számának gyűlöletkeltő és gúnyos címlapjával az egész kereszténységet és minden jó szándékú embert megsértett” írja az MNO.

 
Szabó Endre, a szervezet elnöke a Lánchíd Rádióban emlékeztetett: a kép, melyet a hetilap megjelentetett, „több mint ötmillió hívőbe rúgott bele”. Szabó Endre beszélt arról is: szerinte a család intézményét is lejáratta az újság, ugyanakkor elég lenne egy bocsánatkérés a szerkesztőség részéről.
 
A címlapon Vida Ildikó NAV-elnököt helyezték a Szűzanya szerepébe, Jézus helyén pedig pénz látható, a betlehemi jászol körül a szentcsalád és a háromkirályok szerepében más kormánytagok, köztük Orbán Viktor miniszterelnök látható.

Összesen 197 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aztán miért ez a szervezet háborodik fel??
Nem őket ábrázolja a címlap.
Vagy nekik van kiadva a pártutasítás??

Amúgy pártunk és kormányunk is belerúg "néhány" emberbe, amikor épülnek a milliárdos stadionok mert a vezér szereti a focit, miközben a szegénységben élők száma folyamatosan emelkedik...

Ha a szadesz lenne így ábrázolva, hanuka alkalmából. az antiszemitizmus volna?

A stand előtt egy ismeretlen férfi állt és megállíthatatlanul röhögött. A körégyűlő többi ember is majd megszakadt, amikor megmutatta nekik.
Amikor én is megláttam a HVG címlapját, egyből tudtam, hogy ez a legjobb az idén.

Aki meg lopott, az ne játssza az irgalmas szamaritánust, aki a gyerekeinek takarékoskodik a szülőktől kapott pénzből, És pláne az ne ájtatoskodjon, akit a 7(!) éves gyereke tart el eltartási szerződéssel.

Ha egy zsidó jelképet karikíroznának , bármilyen újságban-hetilapban , a Zsidó Világkongresszus telekürtölné a világot a magyarországi antiszemitizmus fenyegető terjedeséről...

A HVG címoldala kódolt, csak jól kell olvasni. Szerintem ez a címlap bizonyítja, hogy a HVG Marxi attitűddel rendelkezik, mégpedig a legszélsőségesebbel. Talán még antiszemita is? A HVG önmagáról vall? A bajai hiteles videó ilyen erős késztetéssel lenne?

Nézzük a képet. Azt látjuk, hogy középen van egy lepel, amelyen oszlopba rakott pénz látható, ha úgy tetszik, a hatalom jelképe. Azé a hatalomé amelyért képesek csalni, lopni, akár még gyilkolni is. Igen a csalók pénze van rajta, amelyet Mária képében Vida Ildikó felfedett és vissza akarja adni nemzetnek, a körbe lévők segítségével.

Hol vannak a csalók? Hol lehetnének máshol, mint a terítő alatt megbújva, ahonnan támadják azokat akik vissza akarják venni a nemzet jogos tulajdonát. Milyen származásúak ezek a Mammont éltető, mának élők, mindet a profitért személyek, szervezetek, akik minden közösséget meg akarnak szüntetni?. Igen, olyan egységelemek. Igen olyanok, akik Jézust is elárulták és családját üldözték. Ők lennének akkor a Jóbarátok?

Bauel, Eörsi, Fodor.

Hazudtok ti még álmotokban is.

Csak a szokásos karácsonyi zsidó provokáció.

Ez az állítás "Magyarország nemzeti vagyonát az ún. spontán privatizáció alatt hordták szét." valótlan. A nemzeti vagyonnak több, mint 60 %-a 1990 után 1990-1997 közötti időszakban hordták szét. Erre az időszakra esik a szövetkezeti vagyon széthordása is. 1990 előtti időszakban csak az alapokat hozták létre. A spontán privatizáció csak előfutára volt a később történteknek.
Arra nem emlékszem, hogy Soós Tagja e volt annak a bizottságnak amelyet Dr. Sárközy Tamás jogász-professzor vezetett és amely bizottság kidolgozta az ún. társasági és átalakulási törvényeket, amelyeket 1989-től már be is vezettek és alkalmaztak.
Amennyiben ebben a bizottságban az SZDSZ is képviselte magát - akárcsak kültagként - ez azt bizonyítaná, hogy a kerekasztal tárgyalások előtt már összepaktált az SZDSZ az MSZP-vel.

A privatizációs történetét elég jól tartalmazza a következő linken található leírás:

http://mek.oszk.hu/02100/02185..

A saját tapasztalatom azonban ennél sokkal többől táplálkozik, amely tapasztalatra épül. Ez igaz 1990 előttire és utánra is.

A hülyét te játszod, mert tisztában vagy azzal, hogy aki a hitéletet, a vallást, a bibliai történeteket, a hívő ember hitéletét összekeveri a politikával a legnagyobb aljasságot követi el. A HVG pedig ezt tette. Vajon ugyanezeket írnád akkor is, ha a zsidó vallással kapcsolatban hasonló kép jelenne meg?
Volt rá példa. Milyen reakciók történtek a zsidóság részéről? Nem kürtölték tele a világot az antiszemita bélyeggel?

Nem értesz te semmit sem, mert nem akarod megérteni. Tipikusan az a személy vagy, aki csalóként kiállt csalót. Neked úgy látszik a hajad vörös, a lelked meg sárga, melynek közepébe egy hatágú csillag van.

Válaszok:
Türelem | 2014. december 20. 19:33

Ködösítesz. Itt a Biblia kép felhasználásról van szó, amely a keresztény vallás része, a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe. Ennek felhasználása az amely visszataszító, aljas cselekedet.

Mi lenne a véleményed akkor, ha ugyanez a zsidó vallás egy kiragadott történetét felhasználva Gyurcsány-Bajnai-stb alakokkal jelenítenék meg?
Ha ez megtörténne, ugyan olyan alja dolognak tartanám, mint a mostanit.

Ezt kellene látni és nem azt, hogy kiket, milyen személyeket raktak a biblia történetet ábrázoló képre.

Mondjuk katolikusként tényleg zavar, hogy Erdő ilyen ügyekben nem emeli fel a szavát.

:-)
A vívó sportot űzöd?

"En nem emlekszem ilyenekre"

Na ja! Amire nem akarsz nem emlékszel.
2002-ben az országgyűlési választáskor az MSZP-re 2.361.997 fő, 2006-ban 2.336.705 fő szavazott.

Remélem a számokat ismered és össze tudod hasonlítani.

Aki pedig már korábban is tájékozódott, annak az öszödi beszédben elhangzottak nem tartalmaztak újdonságot.

Mire tartasz igény? Ez megfelel? A aljas emberek között is a legaljasabbik vagy. Ehhez még zsidónak sem kell lenned, csak egy olyan kereskedőnek, aki a lelkét is eladja az ördögnek, ha azért pénzt kap.

Így is értettem. Sakkozni én is szerettem, versenyeztem, de már nagyon régen játszottam. Most Karácsonykor én utazom és ahogy máskor, most is vidáman fogunk ünnepelni. Remélem vadhús és vörösbor is lesz. Elő italnak természetesen körtepálinka.

Amennyiben nem találkoznánk az elkövetkezendő napokban, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok.

A vers se maradjon ki és még a poszt személyével is kapcsolatos legyen, idézem Karácsonyi tanulságként Vida Ágnes gondolatit.

A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs porcica a szekrények mögött, tízféle sütit sütsz és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz-vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk.

Ui. Remélem nem sértettem meg a HVG és a liberálisokat. Amennyiben mégis, már most megkövetem őket. ;-)

Válaszok:
Berecskereki | 2014. december 20. 19:12

Te a Jehovai tanúi tagja lennél?

Ettől függetlenül az igaz, hogy a Bibliában nincs róla szó és Jézus születésének napja is vitatott.
Amit úgy fogalmaztam meg, hogy bibliai kép, az pedig azt jelenti; Jézus születésének a képe.
Tudom neked ezt nehéz lesz logikailag értelmezni, de ez legyen a te gondod.

Igen, Ön már korábban is említette, hogy az MSZP, Hegyi Gyula vezette hívő tagozatának a tagja. Miért nem várta meg, hogy előbb Hegyi mit nyilatkozik?

Az egyház meg nem választhatja meg, hogy kik vallják magukat hozzá tartozónak.

Öntől, a Hanuka alkalmával azért azt vártam volna, hogy fellép a gyűlölködőkkel, provokátorokkal, álhívőkkel szemben.

Látott Ön olyan magyar médiát, amelyik a Hanukán gúnyolódott volna? Én nem, szerencsére a magyarok nem süllyedtek idáig. Önök nem képesek a szeretetre, mások tiszteletére.

Még valami.
Felesleges volt új nick nevet felvenni, mert így is felismerhető vagy.

LOL

Micsoda gyenge jellemű egyének vannak. A gyűlöletüket diszlajkkal fejezik ki.

Kedves Berecskereki!

Sajnos a zsidók a hanuka ünnepét sem tisztelik, most sem képesek felfüggeszteni zsigeri gyűlöletüket a magyarok iránt. Meg kell nézni a kommentek többségét, az ünneplés helyett a gép előtt ülnek és gyűlölködnek.

Nem szabad nekik válaszolni. Legalább mi magyarok szeressük és tiszteljük egymást, ne vegyük fel a kesztyűt. A legjobb, ha Vízkeresztig nem is leszünk kíváncsiak a mandinerre.

Áldott karácsonyt Önnek és minden kedves nemzettársamnak!

Válaszok:
Berecskereki | 2014. december 20. 19:41

"A legjobb, ha Vízkeresztig nem is leszünk kíváncsiak a mandinerre."

Én holnaptól terveztem.

Én is Áldott Karácsonyt kívánok Önnek, Családjának és mindazoknak akik Családban, Nemzetben gondolkodnak.

Mi volt ez? Csupán személyi választás, vagy útválasztás?Ez nem politikai, hanem személyi döntés volt. Itt arról volt szó, hogy ki a jobb erre a szerepre. Hogy muszáj-e Petô Ivánt fölváltani Kuncze Gáborral. Fájdalmas döntés volt, hiszen Iván, annak ellenére, hogy nagyon nehezen szánta rá magát ’92-ben, hogy elvállalja a pártelnökséget, miután elvállalta, abban a tudatban élt, és úgy is nyilatkozott, hogy ô a miniszterelnök-jelölt.De hát azért ez nem csupán személyi döntés volt, ez a döntés az SZDSZ imázsáról is szólt, arról is szólt, hogy a frontember nem tartozik az úgynevezett kemény maghoz, nem kommunisták a szülei, és nem zsidó.

Bauer Tamás interjú, beszélő

Nincs kifogása a karácsony ellen azoknak,kik óriási hasznot húznak
belőle.
Az a bocsánatkérés nem volna őszinte - a HVG-t vastagon meg kell bírságolni!
Abból tudnának tanulni!

BOLDOG KAMUKÁZÁST KÍVÁNOK A HVG MINDEN KEDVES MUNKATÁRSÁNAK!

Felvetésed teljesen jogos, annál is inkább mert a hitetlenség maga is egy hit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés