Süket, kielégületlen férfiak – az Index-faktor

2014. december 22. 14:57

Orbán János Dénes
Facebook
A jeles portál élőben tudósított, ami abban merült ki, hogy többen is gyalázták egyszerre a műsort, résztvevőit és nyilván bunkó közönségét, valamiféle magas intellektuális trónuson ülve, mintha az Indexnél kulizni a magyar trofikus lánc csúcsát jelentené.

„Tóth Andi, a kis kedvenc rockhercegnőnk megnyerte az X faktort. Gratulálok neki és kéztsókom több transzszilván poéta nevében.

AZ INDEX-FAKTOR

Ennek kapcsán egy kis sajtószemle: az Index-féle PC újságírás. A jeles portál élőben tudósított, ami abban merült ki, hogy többen is gyalázták egyszerre a műsort, résztvevőit és nyilván bunkó közönségét, valamiféle magas intellektuális trónuson ülve, mintha az Indexnél kulizni a magyar trofikus lánc csúcsát jelentené. Íme a PC újságírás gyöngyszemei:

Legyünk tájékozottak és objektívek jeligére:
»Én eddig csak egy-két adást láttam ebből az X-Faktorból. De nem tudom elképzelni, hogy Tóth Andi mit csinálhatott, hogy idáig jutott.« (SAJÓ DÁVID) Fingja nincs tehát a műsorban több hónapon keresztül történtekről, de azért tudósít és ítélkezik.

Tiszteljük és becsüljük azt, aki eltart minket jeligére:
»UTÁLOM AZ EMBEREKET. Az, hogy Benjit ejtették ki elsőnek több dolgot sejtet:
a nézők nagy része süket
a nézők nagy része kielégületlen férfi
a nézők nagy részénél egy ázsiai srác hendikeppel indul
a nézők nagy része bekaphatja«. (Sajó Dávid)

Véletlenül sem azt, hogy a másik két versenyző jobbat produkált nála a műsor folyamán. Mert az újságíró úr jobban tudja egyedül (még ha nem is látta a műsort), mint több százezer alja ember, elvégre a magyar közönség nagy része eleve bunkó rasszista, ezért is maradt utolsó pasiként az ázsiai srác, túlélvén olyan (magyar & fehér) tiniidolokat is akár, mint Nagy Ricsi. Emellett süketek, kielégületlenek vagyunk és különben is kapjuk be, amiért nekünk valami más tetszik, mint a riporter úrnak, elvégre milyen demokrácia is ez?

A SIXX nevű szaki záróakkordja méltó az egészhez:
»Basszameg. Süketek a nézők. Tóth Andi nyert.«

Gratulálok az újfajta újságírói hangnemhez, nyelvezethez, alapossághoz és objektivitáshoz. Eme új paradigma – és a kölcsönösség – vidám jegyében nyaljátok ki a seggünket, mondjuk egy szarásfaktor záróakkordjaként.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De jó, hogy nem nézek tévét!

Ma már alig van különbség az egyes sajtó orgánumok témája, hangneme és stílusa között. Régebben a jópofizó trágárkodás, az ellenfél fikázása főleg a réteglapok sajátja volt. Ők és olvasóik egyaránt hódoltak a perverz élvezetnek, hogy kiteregethetik a szennyest, vájkálhatnak mocskos részletekben. Tobzódtak a szaftos kitételekben, a "barna színű" stílusban, az öncélú káromkodásban. Voltak, akiknek sikerült ez valami vastag, alpári, de mégiscsak mulatságos módon tenniük, és ezért komoly népszerűségre tettek szert.
Az újdonság élménye megkopott, a "polgárpukkasztás" a múlté, mert a "polgár ugyanolyan közönséges és trágár, mint ők. A társadalom ingerküszöbe toronymagas. A nagyérdemű közönség eljutott odáig, mint a "felnőtt" filmek szorgos nézői: a soft pornótól a szado-mazóig.

Talán a Magyar Narancs "honosította" meg nálunk ezt a - rajtunk kívül mindenki hülye! - ostoba, nagyképű, trágár és óvodás szintű stílust. (Elnézést az óvodásoktól!)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában