Kivérezteti a Hír Tv-t a kormány?

2015. január 6. 21:23

Stumpf András
Válasz.hu
Március 15-től az M1 hírtévé lesz. Hír Tv meg gondolom nem lesz, vagy nehezen, ha elszipkázzák a munkatársakat.

„A nagy hír az, hogy március 15-től az M1 hírtévé lesz. 

Hír Tv meg gondolom nem lesz, vagy nehezen, ha elszipkázzák a munkatársakat - amiről zuhanyhíradó-szinte egy ideje hallani. 

Elvileg persze jó hír is lehetne, hogy - amint ígérik - BBC- és CNN-mintára újul meg a köztévé hírszolgáltatása, ám a 2010 óta tartó, a politikai kézi vezérlés és a személycserék következményeként beálló súlyos szakmai leépülés nem azt mutatja, hogy valaha volt szándék egy valóban közszolgálati, nem pártérdeket kiszolgáló hírszolgáltatásnak. 

Persze ha most lett, az jó hír, de számomra egyelőre logikusabban értelmezhető ez a fejlemény a Fideszen belüli csatározások következményeként (lásd még: a Lázár János kezében központosított, állami hirdetéseket kihelyezni hivatott Nemzeti Kommunikációs Hivatal). 

Meglátjuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De gondolom az ATV-re azért rá vagy cuppanva, mint újszülött a cumisüvegre...

Csak annyit: Szeretnék már olyan "hír" TV-t, ahol nem öt perc jut lényeges témákra és a kommunikáció módszere nem Kálmán Olgás.
Nekem mindegy ki csinálja, kik a munkatársak, csak a valóságról legyen szó.
Aztán: Tudja azt egyáltalán valaki, hogy a közönség mire veszi elő szívesen a távkapcsolót?

Ma már sportolásra is lehet használni a TV-t, X-Box segítségével.
Ne dobd ki!

Nincs igaza Stumpf Andrásnak :
1. Feltevésekről kér spekulálni / ő maga írja : majd meglátjuk / .
2. Miért ne lehetne verseny a hírtelevízózás piacán ?
3. Az mindig nézőpont kérdése , hogy mi számít "propaganda" adónak : független adó nincs , feltételek között dolgozik mindenki . Ki dönti el , hogy a függőség mértéke mikor haladja meg a szokásosat ?
4. Ezt mindenki a maga mérlegelése alapján megteszi / ez is egy szempont lehet majd a választásokon / .

Így múlik el a talpnyalók dicsősége, András.

Többször megírtam már: a hatalom talpnyalóit azok is semmibe veszik, akik szolgálataikat használják addig, amíg akarják.

Ezek a talpnyalók, mint emberek, éppen annyira érdektelenek a kormány számára, mint mások.

Lovas István, vagy Bayer Zsolt, mint emberek éppolyan senkinek számítanak a "hatalmasok" szemében, mint Bauer Tamás, vagy Bolgár György.

A mandiner is addig létezik, amíg a hatalom így akarja. Te és a kollégáid csak fügefalevelek vagytok, de igazából titeket a hatalom ugyanolyan firkászoknak tart, mint a többit.

Melesleg a HIR-TV-nél is valami érdekes változás állt be a reklámadó bevezetése óta. Beálltak a kereskedelmi TV-k csapatába és sok esetben nem éppen korrekt támadást inditottak.

Nem tudtam mire vélni az utobbi ídőben azt a feszültséget és sok esetben korábban megszokott korrekt kiegyensúlyozott hireket.

Most kezdem érteni, hogy a háttérben ők már tudták, hogy konkurenciájuk lesz a hircsatorna beindulásával, mivel eddig az ilyen tipusú musorfolyammal egyedüliek voltak a piacon itthon.

Ez valóságos kihívás és az utobbi ídőben zavaros kifejezetten kormányellenes hirfolyamukkal melyek sok esetben átvett hirekből állnak, majd mikor már máshol korriálnak ők napokig mondják két óránként az eredeti hibás infot. A legutobbi ídőkben az ellenzéket hivják be ill játszák be a nyilatkozatot ami csak negativumokat tartalmaz.

Elcsodálkoztam, hogy még az ATV is több idei pozitiv intézkedést ismertetett az idei év költségvetéséből, mint a hir tv. Még amit lehetne pozitiv fennhanggal is kommentálni akkor is csak a panaszos peszimista hangnemben ismertetik a hireket.


Már az ember agyára megy, mikor még mindig az internetes tüntiről mutogatják a saját felvételeiket, és feldicsérve, hogy ők ezért médiadijat kaptak. Nekem ez olyan kinos már.

Veszprémmel kapcsolatosan mikor Simicska csinált egy jó kis geget és ment a cirkusz akkor lányos zavarukba bemonták, hogy Ők nem tudnak belefolyni ebbe a vitába, mivel Simicska az egyik fönökük, mivel tulajdosok egyike a HIR-TV-nek.

Na ezek után már valahogy más szemmel és fenntartásokkal kezdtem hallgatni, nézni őket.

Azért remélem, hogy felélednek a sokkból és visszakapjuk a régi hirtv-t akik koretségükkel és szakmaiságukkal tüntek ki és kapunk egy közszolgálati hirtv-t melynek sokkal szélesebb és sokszinübb müsorfolyama lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés