A CNN kicenzúrázza a Charlie Hebdo karikatúráit

2015. január 8. 15:50
Nem közli többet a CNN a Charlie Hebdo karikatúráit, és többek között a New York Daily News, a Telegraph és az Associated Press is a cenzúra mellett döntöttek. A Charlie Hebdo jövő héten is megjelenik, a megmaradt szerkesztők külső helyszínen fogják elkészíteni a következő számot.

A CNN, a New York Daily News, a Telegraph és az Associated Press is úgy döntött, hogy nem közli többet a Charlie Hebdo karikatúráit. 

Egy belső szerkesztőségi utasítás szerint a CNN-nél nem lehet direktben mutatni a képeket, csak hátsó vágóképekben jelenhetnek meg. A CNN munkatársai azt az utasítást is kapták, hogy ettől még szóban részletes írják körül a képeket. 

Más orgánumok egyébként épp ellenkezőleg reagáltak a támadásra, például karikatúrák közzétételével – írja az Index.

A portál arról is ír: Patrick Pelloux, a Charlie Hebdo szerkesztője azt mondta: jövő héten is megjelenik a lap, a következő számot a lap megmaradt tagjai külső helyszínen, bánattal és félelemmel telve is meg fogják csinálni.

A Charlie Hebdo a szokásos 60 ezer helyett 1 millió példányban jelenik majd meg a jövő héten, viszont 16 helyett csak 8 oldalas lesz – közölte a lap jogi képviselője, Richard Malka. A szatirikus lap él a Canal+ és a Le Monde által felajánlott segítséggel, a szerkesztők pedig a Libération című lap székhelyén készítik az újságot.

Fotó: Alexander Klein, AFP

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szívsebben olvasnám inkább a Ludas Matyit, annak legalább volt is humora.

A francia szatirikus lap egy hullarabló. Jellemző a nagy sajtószabadságos médiamunkások és tulajdosai mit is gondolnak az emberi méltóságról. Képesek az elhunyt kollegái kapcsán csak a hasznot nézni és EGYMILLIÓ példányszámmal saját anyagi érdekeiket profitot nézni.

Undoritó banda felfordúl az ember gyomra, s már nem is váltja ki az emberből az öszinte részvétet.

Ez mutatja a morális és erkölcsi hozzáállásukat a nagypofával hirdetett sajtószabadság szentségéhez. Semmi más nem számit itt, semilyel morál kifejezetten a pénz és profit igazgatja az egész bagást.

Igazad van. Eddig a nyugatiaktól szedték be a pénzt a vallásgyalázás árán.

Most a nyugatiaktól szedik be a pénzt a halottak árán.

Szerintem tévedsz.
Ugyanis nem hinném, hogy elsősorban a profit vezérelte és vezérli továbbra is ezeket.
Ezek elborult elméjű pszichopaták.
A liberális eszmeiség legszélén nyomorgó, semmilyen következménnyel sem törődő beteg emberek.
Az ilyen személyiségek általában a média, azon belül is a nyomtatott orgánumok környékére csoportosulnak, vagy ha ott nem találnak helyet, akkor valami elvont értelmiségi lófüttyöt keresnek-, kreálnak maguknak; alapítványokat gründolnak, csatlakoznak a hozzájuk hasonló betegek által működtetett szervezetekhez és rombolják a normális társadalmat, ahol csak tudják.
Hogy miért igyekeznek mégis a média világába leginkább? nos mert az a világ mindennél nagyobb esélyt biztosít arra, hogy a normális egyedektől eltérő, elmeorvost igénylő személyiségük eszmei termékeit megjeleníthessék.
A profit ezeknek csak másodlagos, csak annyira érdekli őket, hogy létezni tudjanak.

A Ludas Matyi elődje a Borsszem Jankó volt. Az alábbi linken megtalálhatod az egyes számokat és elolvashatod.

http://epa.oszk.hu/html/vgi/ka..

Mikor lesz? Már volt.

Erről szól Sinistra 2015. január 8. 20:52 hozzászólása. Egyesek úgy látszik felejtősek. Index, 444, hasonló stb

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés