A burgenlandi magyarokról készít műsort az osztrák köztévé

2015. január 12. 15:05
Az ORF 50 héten keresztül sugározza majd az Ungarisch für Anfänger című műsort, melyben a magyar nyelv oktatása mellett megmutatják azt is, hogy élnek a burgenlandi magyarok.

Magyar nyelvet oktató és bemutató műsort indít az ORF (Osztrák Rádió és Televízió), az első adás hétfőn látható. Az Ungarisch für Anfänger című műsort az ORF burgenlandi szerkesztősége készíti és 50 héten át sugározzák. Felsőőrön (Oberwart), Alsóőrön (Unterwart), Őriszigeten (Siget) és természetesen Felsőpulyán (Oberpullendorf) forgatunk, hiszen ott él a legtöbb burgenlandi magyar – mondta Kelemen Dorottya, a produkció egyik szerkesztője, és hozzátette: az adással közelebb akarják hozni a burgenlandiakhoz az itt élő magyarok mindennapjait.

Az adásban gyerekeknek szóló nyelvtanításról lesz szó, magyar nyelvet oktató gyerekkönyveket ismertetnek, és a témát óvodai pedagógussal járják körül. A nézőknek a legfontosabb és legjellemzőbb magyar szavakat szeretnénk megtanítani, jó lenne ha néhány komplett mondatot is elsajátítanának – mondta Elizabeth Hausmann-Farkas, a műsor másik szerkesztője. Nyelvtanításon túl megmutatják azt is, hogy élnek a burgenlandi magyarok. Az első néhány rész a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület munkájáról szól, Zsótér Írisz az egyesület elnökének kalauzolásával. 

A műsort, amelyet minden hétfőn a Burgenland Heute című magazin előtt sugározzák, meghallgatható lesz a burgenlandi rádión és megtekintető a burgenland.ORF.at oldalon online is.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Épp ezt akartam írni: csak nehogy Paul Lendvait hívják tanácsadónak!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés