Most Andrassew Iván ment el

2015. január 14. 20:48

Lendvai Ildikó
Népszava
Épp azért volt rengeteg kritikája a szocialistákkal szemben, mert nagyon akarta, hogy sikerre vigyük az ügyet, amit hitelesebben képviselt, mint mi, politikusok.

„Túl sok veszteséggel indul az év. Most Andrassew Iván ment el. Nem volt könnyű. ember. Kedves, nagyszívű, áldozatkész, de kérlelhetetlen igazságérzettel, szenvedélyes baloldalisággal megáldva-megverve. Ő vezette a Vélemény rovatot a Népszavában, amikor még nem rendszeresen, de elkezdtem oda írni. A lap maga is, az ő neve is rangot jelentett, nehezen megugorható mércét. Szerzőként mégis elfogadott, politikusként... hát az már nagy kérdés. Épp azért volt rengeteg kritikája a szocialistákkal szemben, mert nagyon akarta, hogy sikerre vigyük az »ügyet«, amit hitelesebben képviselt, mint mi, politikusok.

Pártelnökként kaptam tőle sistergően haragos, kritikus levelet is, a pártot körüllengő gyanúkról, a politikából meggazdagodókról, miközben a Népszava és újságírói a létükért küzdenek. Nem volt könnyű felelnem rá, főleg, hogy tudtam -noha erről nem írt- ő maga is méltatlan kenyérgondokkal kínlódik. Sok okból szégyellem, hogy nem tudtunk a Népszavának érdemben segíteni, de az okok között ő az egyik első.

Éppen kórházban volt, amikor egy sms-váltásunkban a betegségéről írt naplóját az Utazás a koponyám körülhöz hasonlítottam. Valami szellemes és szerény riposzttal hárított. Utólag vertem a fejem a falba a hasonlatom miatt, hiszen Karinthy a sikeres műtét ellenére végül nem élte túl. Kicsit megnyugodtam, amikor aztán láttam különböző tüntetéseken, a Szabadság téri arkangyalos szobornál többször is. (Nem mindig mertem odamenni hozzá, meg akartam úszni, hogy rám zúdítsa keserű és kemény kritikáját a baloldal állapotáról.) A kezelésektől kihullott haja helyén szoros fehér fejvédő sapkát viselt. Fehér, az angyalok színe. A haragos angyaloké is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A cenzor asszony sem hiányozna különösebben.

Borzasztó!
Még a nekrológ is vörös.
Ha az újságírótok kenyérgondokkal küzdött, nem illett volna gondoskodnotok róla?
Igazán kitartott mellettetek, kapott is érte éppen eleget, helyettetek!
Ti tudtátok, hogy beteg, mégsem gondoskodtatok róla!

Mintha a Népszavának lett volna "MSZP udvari pártlap" korszaka az utóbbi időkben.
Persze most már maga a párt is nehézségekkel küzd, elküldtek egy csomó alkalmazottat, valószínűleg a székházat is el kell adni.
Azért ez jelent jó nagy adag morális szegénységet - jópáran vannak, akik a párt segítségével csináltak magánvagyont a közösből, illetve akik később az MSZP-n keresztül fejték meg az adófizetők pénzét. Talán abból látszik a legjobban, hogy itt elvtelen emberek fúrták egymást a pénzért és hatalomért, mindenféle ideológiai meggyőződés nélkül, hogy az összeharácsolt vagyonból a sajátjaikra sem voltak hajlandóak költeni . esetleg utólag sajnálkoznak emiatt egy sort.

"Utólag vertem a fejem a falba"

Akkor ez falbeverés elég gyengére sikeredett. Bár ki tudja! Talán ez vezetett el a párt összezsugorodásához. ;-)

Itt a plakát, amely Marosán beszédét idézi:

http://mek.oszk.hu/04000/04056..

Lendvai Ildikó nem szedi a gyógyszerét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés