Töröltetne egy kurucinfós cikket a bíróság

2015. január 14. 18:43
Magyar bíróság még nem rendelte el egy internetes tartalom hozzáférhetetlenné tételét, most viszont a Kuruc.info egy 2013-as holokauszttagadó anyagának törlését rendelték el. Az amerikai tárhelyszolgáltatónak egy napja van, hogy eltávolítsa a cikket.

Elrendelte a Kuruc.info holokauszt-tagadó cikkének törlését a bíróság, hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában szerda este. A Kuruc.info internetes portál 2013 júliusában tett közzé egy cikket az Auschwitzban fogva tartott zsidókról. Az írás kétségbe vonja a haláltáborban történt rémtetteket, hozzátéve: ilyenek még mutatóban sem történtek, emlékeztetett a rádió. Az ügyben nemzetiszocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt nyomozás indult, a rendőrségnek azonban nem sikerült megtalálnia sem a szerzőt, sem azt, aki közzétette az írást.

A Fővárosi Főügyészség ezután kérte a bíróságot, hogy rendelje el a cikk hozzáférhetetlenné tételét. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Krónikában azt mondta: az ismeretlen szerző, valamint a cikkhez hozzászólók olyan megállapításokat tettek, amelyekkel nagy nyilvánosság előtt a holokauszt tényét tagadták, kétségbe vonták, jelentéktelen színben tüntették fel, és ezzel bűncselekményt valósítottak meg. Az ügyészség ezért indítványozta a cikk és az ahhoz fűzött hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét, tette hozzá.

A bíróság első fokon elrendelte a cikk hozzáférhetetlenné tételét. Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője a Kossuth Rádiónak azt mondta: a bíróság egy munkanapot biztosított az amerikai székhelyű tárhelyszolgáltatónak arra, hogy a cikket tegye végérvényesen elérhetetlenné, illetőleg törölje adatbázisából. Magyar bíróság most első alkalommal rendelte el internetes tartalom hozzáférhetetlenné tételét.

Ha az amerikai tárhelyszolgáltató nem tesz eleget határidőben a végzésnek, a Külügyminisztérium jogsegélykérelemmel fordulhat az Egyesült Államok hatóságaihoz. Ha ez is eredménytelen lenne, akkor a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság szólítja majd fel Magyarország összes internetszolgáltatóját, hogy tegyék elérhetetlenné a holokauszttagadó cikket, hangzott el a Krónikában.

A Kuruc.info fejlécében közben megjelent egy A tiltott gyümölcs mindig édesebb felirat, feltételezhetően a fenti hírre adott reakcióként.

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyre inkább azt látom, hogy a liberális véleményterror nagyon rápacsál a Charlei Hebdó ügyre (vagy hogyan írják).

Annyira széllib ez a francia társaság, hogy gyakorlatilag alig van széljobb, amelyik nagyobb disznóságot írna le.

Ráadásul azért a felkent bajnokok nemcsak a széljobbot terrorizálják, hanem minket is.

Ezt követően mindig fel lehet tenni a kérdést: jó - jó, de mi van a Csurka szólásszabadságával, meg a többi meghurcolt szólásszabadságával?

Elolvastam a kurucinfós cikket.
Szerintem azt nem kellene betiltani, hanem inkább cáfolni kellene.
Az a cikk nem gúnyol.
Hanem tényeket közöl arról, hogy Auschwitz-ban nem a kiirtás, hanem az átnevelés volt a cél.

Ez vagy hazugság vagy lehet ebben valami.
De már az is felérhet egy kiirtási bűnnel, ha valakit származása miatt családostól arra kényszerítsenek, hogy egy idegen országban robotoljanak..stb.
Úgyhogy nem mentem fel a náci bűnösöket!!

Nem vagyok kurucinfo, mint Charlie sem.
Nem ez a cikk miatt!!!
Van azon a portálon elég "cigánybűnözés" "zsidóbűnözés" pl.

Jacenjuk már mondott ilyeneket az ARD-nek, mint amit te.

Az apám túlélte a hadifogságot a Szovjetunióban.
Amikor a TV-ben német koncentrációs tábor szörnyűségeit mutatták (csontsovány halottak) akkor azt mondta, hogy ugyanaz volt a szovjet táborban is.
Hullottak az emberek mert nem adtak enni nekik. Úgy osztályozták a foglyokat, hogy megfogták a feneküket és ha csak csont és bőr volt akkor negyed osztályú.
Ez hamarosan gyengélkedőt jelentett és az már halott volt. Vagy beleesett a latrinába vagy ott halt meg.
Nagyon sokan meghaltak.

De a mai Oroszország nem a Szovjetunió.
Nincsenek gulágok.
Piacgazdaság van.
Az orosz emberek sokat szenvedtek a szovjetszkij vrémje alatt!!!!!!!
Ma meg hasonló gondokkal küzdenek mint bármelyik kelet-európai ember.
Nagy baj az, hogy ők nem kellenek Európának.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés