444: zsebsajtózás ész nélkül

2015. január 14. 11:09

Zsuppán András
Válasz.hu
Így készül egy alaposabb ténycikk: rengeteg beletett melóval, hogy aztán a 444 le-zsebsajtózhassa.

„»Orbán Viktor, Rogán Antal és a zsebsajtó bámulatos tempóban hergeli bele magát és hallgatóságát a bevándorlás és muszlimellenes retorikába«, írta január 12-én a 444.hu egy cikkben, amelyben igyekezett ízekre szedni a kormányfő gazdasági bevándorlással kapcsolatos január 11-i párizsi kijelentéseit. (...)

Maradjunk inkább az időrendnél: ez a cikk megjelent a január 8-i nyomtatott Heti Válaszban, három nappal a miniszterelnök kijelentése előtt. A lap néhány nappal korábban, január 5-6-án elment a nyomdába. Élő Anita tehát egy jósnő jövőbelátó képességével 6 napra előre meg tudta jósolni, mivel tematizálná a miniszterelnök a közbeszédet egy olyan merénylet kapcsán, amit a cikk megírásakor még el sem követtek. Ez bámulatos, természetfölötti képesség!

Még egy apróság: a kiajánlóban is szerepelt – bár nem hinném, hogy a 444 újságírója, Erdélyi Péter egyáltalán legörgetett a végéig –, hogy az íráshoz a szerző 15 étterem kínálatát kóstolta végig, és a budapesti török nagykövetséggel konzultált. Talán még Erdélyi is elismerné, hogy ehhez azért kellhetett egy kis idő, és ha megnézné a nyomtatott lapot, látná, hogy a cikk mögött baromi sok munka van: tartózkodási engedélyek és adóügyi eljárások statisztikáinak beszerzése, beszélgetés több török étterem tulajdonosával, Magyarország volt ankarai nagykövetével, a számlák alapján az éttermek tulajdonosi körének átnézése.

Így készül egy alaposabb ténycikk: rengeteg beletett melóval, hogy aztán Erdélyi Péter le-zsebsajtózhassa. Ezen az anyagon a szerzője az év végi ünnepek miatt legalább december eleje-közepe óta dolgozott. Párizs, Charlie Hebdo, gazdasági bevándorlós mondat és minden egyéb idei esemény előtt készen volt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vicces vagy. :)
Bár lehet, hogy nem szándékosan :)

Végülis egy újságot, ami hirdetési bevételeinek jelentős részét állami intézményektől és cégektől szerzi, másrészt rendszeresen a vakbélig benyal a kormánynak, azt nehéz másnak hívni.

Melyik az az újság? És honnan származnak az információid, mert szeretném leellenőrizni őket.

Gondolom, a Heti Válasz is külföldi bérenc, amikor egy (nemmagyar) harci helikoptergyártó hirdetését közli. Ld. http://444.hu/2014/10/30/helik..

HVG 5%? Minek és mire fel?:)
Na, akkor kicsit komolyabbam:

Hvg: 39 az az 53 és csökken. Heti válasz stimt.

Ha már hirdetési számokkal dobálózol, akkor leszel szíves nézni egy '94-'98 és egy '02-'10-es adatsort is.

Kapisgálod már, hogy mi a zsebsajtó?
Te támogatnál olyan lapot, ami oldalas ködevő ténymentes ideológiai publikkal szapul téged?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés