Ő nem lehet Charlie, a francia hatóságok szerint legalábbis biztos nem

2015. január 22. 10:48

Pintér Bence
Alternatíva
Úgy látszik, a franciák is csak addig Charlie-k, amíg éppen kedvük tartja.

Tizenhat éves fiút tartóztatott le a francia rendőrség, miután Facebook-oldalán egy Charlie Hebdot kritizáló karikatúrát osztott meg. Korábban egy humoristát tartóztattak le, mivel a terrortámadással viccelt. Úgy látszik, a franciák is csak addig Charlie-k, amíg éppen kedvük tartja. Villámposzt.

Je suis Charlie – hirdették politikusok, újságok és magánszemélyek világszerte Twittertől Facebookig, címlaptól címlapig pár héttel ezelőtt, jelezve, hogy kiállnak a szólásszabadság mellett. Én is megírtam, hogy ha nem is pattanok fel a jesuis-vonatra, mindenesetre a szólásszabadságot alapvető értéknek tartom akkor is, ha a Kurucinfó történelemhamisító cikkeiról, Maksa Zoltán gyenge poénjairól vagy ún. vallásgyalázásról van szó. Ez formálta Európát Európává, és hacsak nem nyílt uszításról van szó, nincs értelme korlátozni.

A Charlie Hebdo már korábban is kiverte a biztosítékot párszor provokatív karikatúráival, de a legmagasabb szinteken jelezték, hogy Franciaországban elfogadható a működésük. Nem úgy azoké az embereké, akik a Charlie Hebdo-t valamilyen formában kritizálják. Ők ugyanis terroristák. Január 14-én egy humorista viccelt a terrortámadásokkal, letartóztatták. Most egy 16 éves fiú fordította ki a Charlie Hebdo egyik címlapját, Charbot, a meggyilkolt főszerkesztőt ábrázolva rajta, fent megtekinthetik. Őt is letartóztatták.

Hát akkor ennyit a sok Charlieról.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi történt Bence? Ha így folytatja még terroristává válik. ;-)

Látja, látja! Aki vakon hisz, az mindig csalódik és ennyit érdemel.

Lehangoló.
Minden csak nézőpont kérdése. Ha Charlie vagy, felmagasztosulsz, ha vele viccelsz, terrorista.

Van más is.

A sárlás-sárlik jelentése párzás. Így akár azt is mondhatjuk a mai liberalizmus párzik a farizeusi ideológiával.

Véletlenül következetes ez a libsi.

Tehát tisztázzuk, NEM a szólásszabadságért tüntettek - mint a melléket letartóztatások mutatják - hanem a szabad blaszfémia gyakorlásért. Ez pedig nagy különbség.

Vannak a charliek, meg a meg charliebbak.

kurucinfo balliba? azt írtam, hogy:

"A szólásszabadság korlátozására felhívó erők – legyen szó akármelyik fenti ügyről – a nyugati berendezkedés egyik alapvető pillérét kérdőjelezik meg. A szólásszabadságnak az én – elismerem, fundamentalista – véleményem szerint egyedül akkor kell gátat szabni, ha konkrétan uszító szövegről beszélünk. Ezen kívül részemről mindenki azt mond, amit akar, maximum úgy döntök, hogy nem olvasom el. Valószínűleg a Charlie Hebdot sem olvastam volna, ha francia vagyok. Azonban bármit megtettem volna, hogy lerajzolhassák, amit akarnak. Hogy Maksa Zoltán elmondhassa az érzéketlen, olcsó, szar poénját. Hogy lehessen szabadon vitatkozni a holokausztról és a kommunizmusról. Hogy egy hívő muszlim, vagy egy keresztény pedig leírhassa, hogy ezek az hebdós arcok szerintük mekkora tetvek voltak. Ez a szabadság a nyugati világ alapja. Én nem adnám fel."

Ebben a cikkben ugyanúgy megvédtem a 16 éves srácot, mint mindenki mást, aki el szeretné mondani a véleményét.

Egy 16 éves srác gyakorlatilag mattolta az egész je suis Charlie pr marhaságot, mindezt rendkívül elegánsan, és szellemesen....nem semmi.

Mohamed és Jézus is élő személy volt, de ma már nem élnek.

Ennek figyelembe vételével a CH és a 16 éves fiú is kegyeletsértést követett el. Ez pedig bűncselekmény a magyar Btk. szerint.

"Ez formálta Európát Európává, és hacsak nem nyílt uszításról van szó, nincs értelme korlátozni."

Aha!
Kár már tovább bonyolítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés