Újranyomják a legfrissebb Charlie Hebdót

2015. január 24. 10:03
A szerkesztőség elleni merénylet utáni első Charlie Hebdo számból több mint hétmillió példány kelt el. Újranyomtatják a lapszámot. Korábban 60 ezres példányszámban terjesztették a lapot, amiből rendszerint 30 ezer kelt el.

A Charlie Hebdo francia szatirikus hetilapnak a szerkesztőség elleni 12 áldozattal járó merénylet után megjelent első számából nyomott mind a 7 millió példány el fog kelni, ezért újranyomják a lapot – jelentette be péntek este a lapterjesztő vállalat.

A francia médiában a „túlélők” lapjának nevezett újság utolsó példányait is kiszállítják szombat estig az újságosoknak. A terjesztő a hétvégén nyomja újra a lapszámot, s abból hétfőn további 300 ezret kapnak az árusok. 

A 7 millió példányból 6,3 millió Franciaországban kelt el, 700 ezret szállítottak külföldre, a legtöbbet Belgiumból rendeltek. A túlélők január 14-én megjelent száma iránti érdeklődés nem csökken: az újságárusoknál – akik napról napra nagyobb példányszámban rendelik meg a terjesztőnél a lapot – már kora hajnalban sorban állnak az emberek, s a nyitást követő percekben elkapkodják az aznap kiszállított újságot. 

A vásárlók többsége nem volt olvasója az utóbbi években 60 ezer példányszámban megjelent újságnak, amelyből általában alig 30 ezer kelt el, de a szerkesztőség iránti szolidaritás jeleként és a szólásszabadság védelmében megveszik a címlapján Mohamed-karikatúrával megjelent lapszámot. A terjesztő jelezte, hogy a szerkesztőséggel megegyeztek abban: a történelmi lapszámot addig fogják újranyomni és terjeszteni, amíg van rá kereslet. 

A 7 millió példányból eddig mind a 27 ezer újságárus naponta kapott példányt, hétfőtől azonban csak azok kapnak az újranyomott készletből, akik előre rendelnek belőle. Az újságosokon kívül egyébként több százezer példányt rendeltek vállalatok, intézmények és önkormányzatok is. 

Laurent Sourisseau, művésznevén Riss, a Charlie Hebdo új lapigazgatója a Le Monde című napilapban kedden megjelent interjúban elmondta, hogy a következő szám nem a tervezetteknek megfelelően, január 28-án jelenik meg, hanem csak „valamikor a rá következő hetekben”.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úg tűnik, nagy haszon van néhány szélsőséges, hülye gúnyolódó halálában. A kegyelet legjobb, liberális formája az, ha pénzt csinálnak belőle.

Ez az agyon istenített jakobinus forradalom mai végkifejlete. Agymosott franciák tömege.

Agymosott franciák tömege, ezt írtam. Meg a pénzre váltott "kegyeletről". Most láttam meg, mit ír erről az Index.

http://index.hu/kultur/media/2..

Szóval, akkor ki járt jól ezzel a történettel? Amihez még a kormányfők szégyenteljes menete is asszisztált.

A tulaj meg kaszál.

Nem szívesen bántalak meg, de totál szar amit írtál.
Egyetlen elfogadható gondolat sincs benne.
Csak az a zavar, ami a fejedben lehet.
Nem tévedek ugye, ha feltételezem, hogy te is Charlie vagy.

Azért én a franciák indulatát érteni vélem.
A hétmillióból 6,3 millió példányt ők vettek meg.
Gondoljuk csak át: náluk történt a merénylet, az ő életüket zavarták meg egy talán általuk is ellenszenvesnek tartott, idegen kultúrát, idegen emberfajtát képviselő merénylők.
Ez méltányolható és a tiltakozásuk érthető.
Ami nem érthető, hogy mi a szarért hagyták idáig fajulni a helyzetet!!
Miért választottak olyan politikusokat vezetőknek, akik a liberális eszmeiség által elvakultan nem vették időben észre, hogy milyen veszéllyel állnak szemben.
Miért nem ébredt a francia társadalom időben arra rá, hogy amit eltűr, az hamarosan ellenük fordul.

Most Orbánt, a nyilatkozata és állásfoglalása miatt az egész baloldal ekézi, mert úgy gondolja, hogy politikai tőkét gyárthat ebből a ricsajból.
Nem, kedves balfaszok. Ti már ebből semmiféle előnyt sem fogtok elkönyvelni.
A magyar társadalom tisztában vele, hogy Orbánnak van igaza és nem kívánja zavaros elméletek miatt a létét kockára tenni.
Az a néhány seggfej, aki nálunk is mutogatta a Charlie vagyok táblát, semennyi vizet sem zavar.
Már csak azért sem, mert a nagy többség számára egyértelmű, hogy eszükben sincs Charlie-nak lenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés