Kezet rá

2015. január 25. 13:59

Zöldi László
Médianapló
A megyényi országocskából érkezett, világlátott, nyugat-európai vezetők között otthonosan mozgó férfiú várta az alkalmat, amely lám, elérkezett. A közös fotózkodásról való kivonszolással avatta a világháló negatív hősévé Orbán Viktort.

Munkamegosztás a magyar sajtó hétvégi számaiban. A kormánypárti Magyar Nemzet tegnap címoldalon hozta az Orbán és Juncker közti kézfogást. A fénykép azt a pillanatot örökíti meg, amint az Európa Bizottság elnöke kezet nyújt a magyar miniszterelnöknek. Az ellenzéki Vasárnapi Hírek viszont ma azt a pillanatot adja közre, amint a luxemburgi politikus kézen fogva kivezeti a magyar miniszterelnököt a színpadról.

A két pillanat között tíz másodperc se telt el, ám a villanásnyi folyamat a magyar internet leglátogatottabb jelenetsora lett. Töredelmesen bevallom, még most is elfog a röhögés, ha csak rá gondolok, pedig szomorkodnom kéne. Orbán Viktor a hazámat testesítette meg Brüsszelben, és bizony Magyarország teljhatalmú képviselőjét megvezették. Hazafiként akár meg is sértődhetnék, de inkább eltűnődnék a fejleményeken. Jártam néhányszor Juncker hazájában, amely akkora, mint Hajdú-Bihar megye, bár sokkal gazdagabb és unalmasabb. Minden bennszülött beszél franciául és németül, a sokszoros miniszterelnök pedig fölszedett egyéb világnyelveket is. Azt mond el rajtuk, amit akar, illetve amit nem akar, azt véletlenül se mondja ki. Az említett jelenetsort például úgy jellemezhetnők, hogy metakommunikációs módon egyenlített.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még évekig rugózzatok csak ezen a néhány másodpercen, élvezkedve Orbán "megalázásán".
Szerintem meg Juncker egyszerűen bunkó volt.
Európa, oh!

Felteszem, hogy legrosszabb esetben is sunyi elégtétel volt Orbánnak megválasztása elleni fellépéséért. De maradjunk annyiban, hogy véletlen közjáték.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés