Nem tartottam be a Chatham House szabályt

2015. január 28. 15:17

Erdélyi Péter
444
A Chatham House-nál erősebb szabályokat is hajlandó lennék megszegni, ha segítségükkel pontosan bemutatható lenne, hogyan gondolkodnak a kormány megbízottjai magyar-amerikai viszonylatban.

„Nemrég hívtak a CSS-től, hogy le kell szedni a cikket, mert nem tartottam be a Chatham House szabályt. Ennek az a lényege, hogy a vita nyilvános ugyan, de a résztvevőit nem lett volna szabad név szerint idézni. Sajnos mostanáig nem ismertem ezt a szabályt, így hiába említették az elején, hogy »a beszélgetésre a Chatham House szabály vonatkozik« nem tartottam be, mert nem tudtam, hogy mit jelent. Ezért a szervezőktől elnézést kérek.

Cikket viszont általában nem veszünk le a 444-ről, és ezt sem fogjuk, ha csak bíróság nem kötelez rá. Képtelenség lett volna úgy írni erről, az egyébként nyilvános, előre meghirdetett beszélgetésről, amire ~100 ember ment el, és amin tudható volt, hogy Andre Goodfriend és Lánczi András vesz részt, hogy ne legyen teljesen egyértelmű, hogy melyikük mond mit. Akkor is teljesen világos, hogy Lánczi vagy Goodfriend szerint van összefüggés a melegházasság és olimpiai síkfutás joga között, ha nincsenek nevek. Ez nem egy minisztériumi háttérbeszélgetés volt, annak meghirdetve, hanem egy nyilvános vita.

Ennél is fontosabb, hogy mások mellett Lánczi alapítványa, a Századvég képviseli nem kevés közpénzből a magyar állam érdekeit Amerikában, a cikk elején említett 1,3 milliárd forintos lobbimegbízás szerződését személyesen ő írta alá konzorciumvezetőként. Ezért erős közérdek fűződik hozzá, hogy nyilvános legyen, ő hogyan képviseli a magyar álláspontot az amerikaiak előtt, így az is, hogy miket mondott kedden este a goodfriendes beszélgetésen. Ebben az értelemben Chatam House-nál erősebb szabályokat is hajlandó lennék megszegni, ha segítségükkel pontosan bemutatható lenne, hogyan gondolkodnak a kormány megbízottjai magyar-amerikai viszonylatban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazi médiageci.
Nem ismerted a szabályt? De azért aláírtad, hogy elfogadod azt, amiről azt állítod, hogy nem ismered, viszont ott állt a lap tetején angolul a lényege.

www.paprikapolitik.com/2015/01/szolasszabadsag-es-jozan-esz

És tudod tetézni: ez közérdek.
Ja nem, a főnök érdeke, de szerinted az ugyanaz.

Ej, de ki kellene pofozni a szart is az ilyen taknyokból.

Ó, íme a becsület szobra!

Feladták a labdát a főnökének.
Szerintem ha a főnök hisz az etikában akkor ez az egyén nem ír többet oda.

"Erdélyi Péter viselkedése ez esetben szégyenletes és a magyar közéletben létező bizalmatlanságot, megtévesztést és a dezinformációt csak tovább erősíti. Erdélyi Péter írása ráadásul a szóban forgó esemény tartalmi kérdéseit érintően ferdítő, szándékosan félrevezető és tárgyi tévedésekkel terhelt."

Írja Marion Smith, az összejövetel szervezője.

Erdélyi Péter a rendezvény előtt a helyszínen aláírásával is jelezte, hogy megértette, és elfogadja, hogy a rendezvényen való részvételének feltétele a Chatham House szabály tiszteletben tartása.

Nem csak saját írásbeli ígéretét rúgta fel de ferdített, szándékosan félrevezetett és tárgyi tévedésekkel terhelt álhíreket közölt.

Ilyen alakoknak enni csak kell, de hazudni muszáj.

A 444 újságíróját erkölcsi beszámíthatatlanság, az erkölcsi gátlások teljes hiánya jellemzi.

Ennek ellenére demokrata álruhában szokott tetszelegni.

kertel volna tolmacsot, te fasz!

Infantilis álkarakánság.

Ezzel kompenzálják !444!-éknél az újságírói etoszt, a tüzetes invesztigációt és az elmés analízist.
Olcsó siker, olcsó effektus, olcsó gyönyör: önfitogtató rizikómentes "whistleblower" póz.

!444! javából.

Válaszok:
kalotaszeg | 2015. január 29. 10:40
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés