RTL–kormány alku: csak arcvesztés ne legyen

2015. január 29. 12:58

Magyari Péter (DeDi)
444
A Bertelsmannak biztos, hogy rossz az alku kiszivárgása. Arról szól, hogy pénzért befolyásolják a híradó hangvételét. Ilyen alkut egy nyugat-európai médiacég nyíltan nem vállalhat fel.

„Az állítólagos megegyezésről szóló hírek szivárogtatása a magyar kormánynak azért lehet jó, mert mondhatják, hogy megkérték az árát az adócsökkentésnek. Ez utalhat arra, hogy a kormány szivárogtatja az alkuról szóló híreket, hogy előkészítsék az adócsökkentést kommunikációs szempontból.

A Bertelsmannak biztos, hogy rossz az alku kiszivárgása. Arról szól, hogy pénzért befolyásolják a híradó hangvételét. Ilyen alkut egy nyugat-európai médiacég nyíltan nem vállalhat fel, erről iránymutatást közvetlenül a magyar RTL dolgozóinak nem adhat, ebből talán nagyobb botrány lenne, mintha a magyarországi bevételei 1-2 évre elapadnának. Ezért az sem kizárt, hogy nem a kormány szivárogtat, hanem olyanok, akik figyelmeztetni kívánják a Bertelsmannt: lesz aki gerjessze a botrányt, ha le akarják csavarni a híradót.

Ha az alku létezik, akkor a magyar kormánynak nyíltan ki kell kiállnia az adócsökkentéssel. A Bertelsmannak viszont tagadnia kell az alku létét, és így a híradó hangvételét sem tudja gyorsan és radikálisan megváltoztatni. Számonkérhető garanciát sem adhat a kormánynak a puhításról, ilyenről szerződést nem lehet kötni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen feledékeny vagy!
2006-ban a választáskor bezzeg semmi sem szivárgott ki. Az EU sunyított, hogy a konvergencia programban lévő adatok nem valósak és őszig adott a korrekcióra haladékot. Amennyiben szivárogtat, a 2006-os választást a szocialisták elvesztik.
Mit mondott öszödön Gyurcsány?

"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelõzõ hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben elõkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy õriztük a titkot,
.....
fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetõit és vezetõ publicistáit, hogy mire számíthatnak"

Liberális demokraták nyíltsága és "kompromisszuma" a választókkal.

"Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt, előbb-utóbb megunják, hazamennek."

"Arról szól, hogy pénzért befolyásolják a híradó hangvételét."

"Az RTL Klub visszavesz a Híradó hangvételéből, cserébe akár 12,5 milliárd forintnyi bevételről nem kell lemondania, illetve befizetni a költségvetésbe - írja a Népszava."

Nincs új a Nap alatt!

Gengszterbandák százéves gyakorlata volt, hogy felhívták üzlettulajdonosok figyelmét arra, hogy milyen veszélyes hely a Föld.

Rendszeres védelmi pénz fejében vállalták, hogy kiküszöbölik az üzlettulajdonosok életéből a veszélyt.

Voltak olyan üzlettulajdonosok, akik nem érzékelték a veszélyt, amit a gengszterek talán nem eléggé ékesszólóan érzékeltettek.

Ezek jobb belátásra tértek, mikor verőlegények jelentek meg üzletükben és szétverték azt.

Mutatis mutandis, ehhez a védelmi pénzes gyakorlathoz nagyon hasonlóan működik az RTL Klub is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés