RTL: A reklámadóról tárgyalunk a magyar kormánnyal

2015. január 31. 11:20
Anke Schäferkordt, az RTL Csoport társ-vezérigazgatója a FAZ-nak megerősítette, hogy tárgyalnak a magyar kormánnyal a reklámadóról, amivel szerinte Orbánék nyomást akarnak gyakorolni a csatornára. A menedzser szerint bármi is lesz, az RTL továbbra is független marad.

Vannak tárgyalások az RTL Csoport és a magyar kormány között a reklámadóról, mondta a társaság egyik vezetője egy szombati német lapinterjúban. Anke Schäferkordt, az RTL Csoport társ-vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapban megjelent interjúban, amely elsősorban a társaság németországi tevékenységéről szól, a reklámadóra vonatkozó kérdésre elmondta, hogy megterheli a magyarországi üzleti eredményt a magas reklámadó, amellyel a kormánypárt nyomást akar gyakorolni az RTL Klubra.

Hozzátette, hogy az RTL Csoport panaszt nyújtott be az Európai Bizottságnál a reklámadó miatt és megindított jogi lépéseket. Mindazonáltal jelenleg vannak tárgyalások a magyar kormány és az RTL Csoport között, és tudomásuk szerint a kormány a reklámadóról szóló törvény módosításán dolgozik, mondta Anke Schäferkordt. Ugyanakkor az is világos, hogy az RTL tovább folytatja független hírszolgáltatását, tette hozzá Schäferkordt.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Független? Ugyan már!
Amikor egy híranyag tele van feltételezésekkel, beleszőtt szubjektív magyarázatokkal az nem lehet független és az esetek többségében objektív sem.
Így csak púder amit Anke Schäferkordt társ-vezérigazgató úr állít.

"Amikor egy híranyag tele van feltételezésekkel, beleszőtt szubjektív magyarázatokkal az nem lehet független és az esetek többségében objektív sem."

Te most a Médiahatóság által megrótt "közszolgálati" híradóról írsz, amikor a cikkben az RTL-ről van szó???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés