Szánalmas

2015. február 2. 11:24

Tamás Ervin
Népszabadság
Épp mire Merkel asszony az országba érkezik, kiderült, hogy német nyomásra a kormány engedni fog a reklámadóból, viszont valószínűleg kábelügyben nem lesz változás. Szánalmas.

„Talán négy-öt nyilatkozatból összeáll a kép. Épp mire Merkel asszony az országba érkezik, kiderült, hogy német nyomásra a kormány engedni fog a reklámadóból, viszont valószínűleg kábelügyben nem lesz változás. Szánalmas. Az volt a mérték, a megleckéztetés szándéka, de az a kiegyezés csepegtetett tálalása is.(…)

A betegesen bizalmatlan közvélemény e héttől plajbásszal a kezében számolja a negatív és pozitív hírek arányát, Excel-táblázatban összesíti az általa vélt szelídülést, kihátrálást, menekülést, centivel próbálja bemérni az odamondás erejét. Ne tévedjünk: szánalmas lesz ez is. Közben a kormány súlyos milliárdokból gőzerővel »forradalmasítja« a magyar köztelevíziózást, az információs egyensúly új fellegvárát, nem is annyira a kereskedelmi tévéktől, mint inkább néhány mostanában mérgessé vált barát saját térfélen való kalandozásaitól tartva.

Az erre szánt pénz nem megtakarítható. Szánalmas tékozlás, de bármi megtörténhet. Az RTL sincs irigylésre méltó helyzetben. A legkisebb jel elég ahhoz, hogy értelmezési keretet nyisson, s úgy tűnik, hogy lesz ilyen: a legbefolyásosabb magyar médiaszemélyiségnek számító vezérigazgató távozása. Amennyiben ezt tetézi a fokozatos visszapuhulás, hangnemváltás, azt nem csak az óriáskonszern goodwillje szenvedi meg, annál jóval több forog kockán.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az RTL csak a pénzügyi nyomorgatás után kezdett "tényfeltáró" híradózásba, semmiféle elviség nem volt mögötte.
A vezérigazgató pedig nem egy bukott hős, hanem egy rosszul kalkuláló szerencsétlen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés