Magyarországnak szüksége van Baló Györgyre

2015. február 3. 9:12

Kustánczi Norbert
Hír24
A Magyarul Balóval egyértelműen jó műsor. A kérdés, hogy elég jó-e.

Az RTL Klub nagy fába vágta a fejszéjét. A hétfőn debütáló Magyarul Balóval első részében sikerült azzal a két tematikával előjönni, ami az átlag (értsd: RTL Klubot néző) júzernek teljesen ingerküszöb alatt van: a külgazdaság és a külpolitika. Baló a premierben elsőként Dirk Wölfer kamarai főtitkárral a Merkel-vizit kapcsán elemezte a magyar-német gazdasági kapcsolatokat, befektetési kedvet, különadók hatásait, aztán Gyarmati István biztonságpolitikai szakértővel cincálgatták az Ukrajna-Oroszország-NATO(-USA) témakört, feltéve a kérdést, hogy Putyin és Merkel az »is-is«-t, esetleg »vagy-vagy«-ot jelent-e. Mindezt kicsit távolságtartóan, néha kicsit szárazon, láthatóan ügyelve a közérthetőségre, utóbbival aládúcolva a témát, némileg elvéve a mélységét.

A Magyarul Balóval egyértelműen jó műsor. A kérdés, hogy elég jó-e.

Elég-e az értelmiségi, a szeriőz témák iránt fogékony közönségnek a felszín húszperces kvázi kapirgálása? Elég-e a kereskedelmi televíziókon szocializálódott nézőknek, ha olyan témák kerülnek terítékre, amik ránézésre rohadtul nem érdeklik őket, bármennyire is fontosak? Elég kritikus lesz-e Baló a balosoknak, elég megengedő-e a jobbosoknak? Sikerül-e objektivitással, szakértelemmel, stílussal és hozzáértéssel odacsalogatni a komoly műsoroktól, szakértelemtől és objektivitástól leszoktatott nézőket az RTL-re? Vagy csak azért kapcsolnak majd oda, mert a Magyarul Balóval épp a Való Világ előtt megy adásba? Elég magyarul beszél-e majd Baló?

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Örülök, hogy visszatért.
Valamikor a 80's években mondta egy műsorban, hogy a kommunikáció annyira fog fejlődni, hogy már nem lehet majd tiltással, cenzúrával elhallgattatni az igazságot.

Teljesen bejött amit mondott!
Tárgyilagos és művelt ember.
Kár, hogy nem jött be a terve. Az övé lehetne valamelyik kereskedelmi adó. Sok irigy ember volt körülötte.

Baló a logopédusok álma, én jól megvagyok nélküle.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés