Barátok közt cinkos, aki néma

2015. február 4. 19:28

Tóta W. Árpád
hvg.hu
Az RTL segített botránnyá növeszteni a korrupciót. Ha ezzel felhagy, akkor a részesévé válik.

„Hülyeség ilyenkor alkut kötni. Van hová hátrálniuk. Nemcsak a reklámadó itt a baj, hanem a haverok piacszerzései, a kedvükért törvénybe foglalt versenytorzítások, az állami hirdetések hatása és az a még súlyosabb, kriminális módszer, amivel a magánhirdetőket presszionálják a független sajtó bojkottjára. Hogy ez nem választható el a rendszer lényegétől? Attól fájjon a rendszer baja.

Az RTL Klub nagyjából fair versenyben lett Magyarország legsikeresebb tévécsatornája. Volt versenytársa, de innovációval, technológiával, ügyes üzletvitellel tartotta az első helyet a piacon. Ez nem szorul bizonyításra: mérhető adat. Stratégiai érdeke nem az, hogy holnap megússza az adófizetést, hanem hogy újra kinyíljon az a szabad verseny, ahol a legjobb nyerhet.

Az RTL segített botránnyá növeszteni a korrupciót. Ha ezzel felhagy, akkor a részesévé válik.

Nem ugyanoda térne vissza egy ilyen alkuval, ahol volt, hanem sokkal mélyebbre. Persze azzal is együtt lehet élni. Hiszen erről a pofátlan, rezzenetlen szégyentelenségről szólt eddig a híradó. De annak nem lesz jó sajtója. És lehet, hogy a következő aljas támadásnál már nem lesz, aki kiálljon mellettük.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az már nem is kérdés, hogy az élő fába is belekötnek a ballibák.
Most mi a baja Tótának?
Abban bízott, hogy a gagyi tévé majd leváltja a kormányt?
Ja, meg "barátok közt cinkos, aki néma" !
Akkor most az RTL nem barát?
Fene egy érzelemvilágotok van!

Nem sikerült felfognod azt, hogy miről ír.
Persze az eligazításon ez nyilván nem volt téma...

Ami ebben a reklámadó témában folyik médiában mindent érintenek, csak a leglényegesebbről hallgatnak. Ez pedig nem más, mint az, hogy nincsen, vagy csak minimális lehetőség van a pénzügyi trükközésre. Ez is csak azért van, mert az eredeti elképzelést a törvényalkotó felhígította azzal, hogy a megelőző év veszteségének 50 %-a elszámolható adóalap csökkentő tételeként.

(2014. évi XXII. törvény a reklámadóról 10. § Az adóalany csökkentheti a 2014. évben kezdődő adóév adóalapját - legfeljebb annak erejéig - a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 17. § (1) bekezdése vagy az Szja tv. 49/B. § (7) bekezdése szerinti elhatárolt veszteség 50%-ával, feltéve, hogy a 2013. évben kezdődő üzleti évben az adóalany adózás előtti eredményének összege nulla vagy negatív.)

A leírtakat igazolja a portfolio.hu írása; http://www.portfolio.hu/vallal..

Így minden ami ezen kívül van, csak ködösítés. Ugyanez történne, ha a gazdaság más területén is, ha a bevételhez között adózás lenne.

A linken található írás elolvasható, ha a keresőbe beírjuk "Megdöbbentő: az RTL sem fizethet 2014-ben reklámadót?!" és innen hívjuk be.

Ez már az eltelt időben változott az inflációs ráta miatt, így a duplájára lenne szükség + egy pici zsebből szebbe. ;-)

Hát igen. Az ellenség ellensége nem feltétlenül barát. Vicces ahogy az első bekezdésben hízeleg az RTL-nek, "innovációval, technológiával, ügyes üzletvitellel tartotta az első helyet a piacon", aztán meg belerúg "Nem ugyanoda térne vissza... hanem sokkal mélyebbre".
Akkor most hol van az RTL klub?
1. Magasan
2. Mélyen
x. Ahová tóta éppen gondolja.

az is "nagyjából fair verseny" volt

DE csak nagyjából

:DD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés