Totális médiaháborút ígér Simicska

2015. február 5. 22:10
Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót, nyilatkozta a Népszavának Simicska Lajos. A tervezett 5 százalékos reklámadóval a kis- és közepes médiacégek fizetnék meg a nagyoktól kieső részt.

Egymondatos nyilatkozatot adott a Népszavának Simicska Lajos, számos jobboldali sajtótermék tulajdonosa: „Totálissá válhat a médiaháború, ha a kormány valóban bevezeti az RTL-lel való békülés jegyében az ötszázalékos reklámadót.”

A kormány új, 5 százalék körüli reklámadós elképzelése nem szüntetné meg a reklámadót, hanem általánossá és egykulcsossá tenné azt. Mint a Népszava írja, a kisebb kiadóvállalatok így nem mentesülnek a fizetési teher alól, de sokkal többe kerül majd az új adó a közepesen nagy médiacégeknek. Az RTL, a TV2 és a Sanoma ezáltal sokkal kevesebbet fizet, az így kieső 4,6 milliárd forintot azonban a többi médiacég fogja megfizetni.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Klub Rádió hallgatói átszoknak a Lánchíd Rádióra, Bolgár György betelefonálók nélkül marad, a Lecsó mindent elszipkáz majd, mert majd csak ott lehet igazán jól szidni Orbánt.

Az RTL is rátapintott érzékeny kérdésekre, de aki a legtöbbet tudja, az a kollégiumi barát, Simicska. Ő ismeri a Fidesz politikusait "hátulgombolós" koruk óta, Ő tud mindent az anyagiakról, a mecenatúráról is.

S hát az embernek eszébe jut a nagyszerű Salamon Béla bácsi: " Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni..."

A közönség új előadásra ülhet be.

Viszont legalább nyilvánvalóvá válik, hogy nem az újságírók írják, mondják a saját véleményüket, hanem csak lejegyzik, megfogalmazzák a tulajdonos ukázait.
Talán helyesebb is lenne fogalmazóknak, és nem újságíróknak nevezni őket. (Tisztelet a kivételnek!)

Orbán most rájátszhat az igazságos bíró szerepére Arany János Fülemüléjéből!
A kínos presztízsveszteséget az RTL-es meghátrálás miatt eladja majd külföldnek, mint a kompromisszumképes magyar külpolitika árumintáját, másfelől a kieső bevételt behozza "édes Lajosunkon", kéjes kárörömmel. Pénz az ablakban!

csakhogy az ő kétes ügyeinek a leleplezésével a fidesz szükségszerűen a saját fejére is ráborítaná a szarosvödröt.

Válaszok:
trendo | 2015. február 6. 9:23

namost ha az rtl gyakorlata jogszerűtlen volt, akkor - ahogyan ti is mantrázzátok az idoljaitok stiklijei esetén - be kell őket perelni, vizsgálatot kell ellenük indítani.

Ha egy jogi kiskaput használtak ki, akkor azt be kell zárni, jogszabály-módosítással.

Olyat viszont, hogy csak mert nem tetszik a pofájuk, külön adót rovunk ki rájuk, olyat nem lehet tenni. Kivéve, ha a cél a hozzád hasonló bolsevik mentalitású emberek lelki igényeinek kielégítése.

Momentán "kiderülhet", hogy a Közgép mennyit osztott vissza a pártkasszába (vagy a fideszes potentátok magánzsebeibe) a zsíros állami megrendelések fejében... :)

Milyen érdekes az, hogy az SZJA-nál kétkulcsost követelők, most éppen az ellenkezőjét mondják. :-)

Egyébként, arról lehet vitatkozni, hogy mikor arányos a közteherviselés, illetve mikor folyik be nagyobb bevétel az államnak feladata ellátásához.
Egykulcsos????
Ez akkor lenne jó ha az állam területén használnák fel a növekményt. Magyarországon nem ez van sem a vállalkozások sem az egyének szintjén. Tehát a minimum kétkulcsos kellene az SZJA-nal is és a vállalkozásoknál is.

A magam részéről szívesebben fizetnék TV-előfizetési díjat is akár, ha cserébe végignézhetnék nyugodtan egy filmet a kib... reklámok nélkül!

Az osztályharc fokozódik, elvtársak.

Így volt ez az ötvenes években is: minél megbízhatóbbnak látszott valaki, annál gyanúsabb volt.

Érdeklődve nézem a jobboldali lakájmédia harakirijét.

Az biztos, hogy annak nincs szüksége ellenségre, aki azt hiszi magáról, hogy Orbán és ő barátok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés