Origo: Elérte a világsajtót a Simicska–Orbán-háború

2015. február 7. 10:53
Három tekintélyes hírügynökség és több lap is beszámolt a pénteki magyar médiaháborúról, nyilatkozott Krekó Péter és Magyar Kornélia is. Krekó szerint az előző húsz évben nem volt ilyen súlyos ellentét a Fideszben, Magya Kornélia pedig rámutatott, hogy Simicska legalább olyan fontos a magyar politikai életben, mint Orbán.

A világ legjelentősebb hírügynökségei közül a Reuters, az AP és az AFP is beszámolt a magyar médiaháborúról – írja az Origo.

 
A Reuters összefoglalta a témában elhangzott legmarkánsabb nyilatkozatokat, és megszólaltatták Krekó Pétert is. Az elemző szerint az elmúlt 20 évében nem volt még ennyire súlyos belső ellentét a Fideszben, mint most.
 
Röviden beszámolt a magyar médiaháborúról az AP amerikai hírügynökség is, amelynek a hírét több lap is átvette, így például a The Salt Lake Tribune, a U.S. News & World Report vagy a Cortez Journal.
 
Az AFP francia hírügynökség megszólaltatta Magyar Kornéliát, a Magyar Progresszív Intézet elemzőjét, aki azt mondta, hogy „a Fidesz anyagi hátterének biztosításával Simicska legalább olyan fontos a magyar politikai életben, mint Orbán. A kormánypárt az Orbán– Simicska-tengely köré épült.”
 

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyar Kornélia, a Magyar Progresszív Intézet elemzője téved - megjegyzem nem ez az első tévedése a nagy "függetlenség" következtében - amikor azt állítja „a Fidesz anyagi hátterének biztosításával Simicska legalább olyan fontos a magyar politikai életben, mint Orbán. A kormánypárt az Orbán– Simicska-tengely köré épült.”, mert ezzel azt a látszatot kelti, mintha egyedül Simicska lenne az "ÁSZ". Ez azonban nem igaz, mivel rajta kívül még sokan vannak. Ennek figyelembe vételével Simicska nem több, mint egy a sok közül és a magyar politikai élet szempontjából nem is a legmeghatározóbb. Abban a pillanatban amint elfogy körülötte a légkör, megcsappan a jövedelme, a múlt embere lesz. Nem több, mint egy gyalogkakukk.

A "független" nyugati lapoknak sem lehet meglepetés, legfeljebb egy gyurmázható sztori, hiszen saját országukban sincs ez másként.

Vergődj májkrém vergődj.

"Simicska legalább olyan fontos a magyar politikai életben, mint Orbán."

Mert az ellenzék gyakran emlegette???

Az emberek Orbánra szavaztak!!!!

A média - beleértve az elemzőket, politológusokat is - soha sem volt független, mert nem objektív tényezők alkotják, hanem személyek, szubjektumok. Márpedig a szubjektív értékítélet magban hordozza az egyén világnézetét, tudását, erkölcsiségét.
Ennek valóságtartalmát láthatjuk nap, mint nap. Ez jelenik meg most is a Simicska-Orbán összetűzés bemutatásában is.
Nem véletlen mondta az egyik MSZP politikus egyszer az ATV riportban; Minden csak nézőpont kérdése. Így lett Simicska is progresszív nézőpont kérdése.

Érdekes, hogy egy jobboldali médiabirodalom felbomlásáról a külföldi lapok és egyéb médiumok kizárólag baloldali politológusokat kérdeznek (ha ugyan nem maguk jelentkeztek).

"Te meg a szarkupac tetejéről osztod az észt.Tudod,alap és felépítmény"

Elvitattam, hogy nem te vagy a kupac, az alépítmény?
Nem. Nem is tehetném, hiszen a stílusod önmagáért beszél.

Kiegészítés
Máskülönben érdemes a teljes írást is elolvasni.

"Nem állítjuk, hogy a médiumok a nyugati világban nem állnak be valamelyik érdekcsoport mögé, de mindezt igen burkoltan teszik, törekszenek a szakmai tisztességesség látszatára, betartanak bizonyos fair play szabályokat stb. A nyílt hadüzenetnek semmi köze sincs az újságírói tisztességhez. (Egy idevágó sztorit hallottam, még a 90-es években. Egy BBC-s újságírónak telt be a pohár, és azt mondta, ha X.Y politikus nem mond le, hajlandó vele megmérkőzni, de már nem újságíróként, ez esetben otthagyja az újságírást, és elmegy politikusnak.)"
http://www.hir24.hu/velemeny/2..

Magyar Kornélia, a Magyar Progresszív Intézet elemzője az AFP francia hírügynökség színe előtt igyekezett nagyon progresszívnek látszani, ezért mondott hatásvadászó szöveget Cicero tanácsait követve:

"Captatio benevolentiae"

a jóakarat felkeltése, a hallgatóság megnyerése (szónoki beszéd elején)

Hát csak ülök, és csodálkozom.
Eddig folyamatosan simicskáztak a ballibsi hülyék. Mostantól ezt nem tehetik. Józan ember a tegnapi hírre azt várná, hogy ha bizakodást, dicséretet nem is hall tőlük (hiszen végre biztossá vált, hogy a Fidesz nem egyenlő az általuk folyamatosan köpködött Lajossal, sőt még csak jó viszony sincs), de legalább csendben vannak.
A könyvégető Arlet, a kis LMBTQ... májkrém, Mark Bolt, mmiska, és a többi haver most sem tudja befogni a száját. Elvtársak, ti nem változtok. :-D

Én is ezt próbáltam bemutatni egy kicsit bővebben. Már régóta figyelem a tevékenységét a médiában tett erőszakos nyilatkozatai alapján, s ennek során alakult ki bennem az a vélemény, amit leírtam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés