Elégedetlen az önkormányzati médiumokkal a Jobbik

2015. február 19. 11:44
Novák Előd szerint a helyi, önkormányzati médiában általánossá vált, hogy a Jobbikról szóló hírek nem jelennek meg, és esetükben nincs törvényi előírás sem a kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozóan. A Jobbik politikusa szerint pártszócsőként működnek az önkormányzati lapok szerte az országban.

A Jobbik törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az önkormányzati sajtóra is vonatkozzon a kiegyensúlyozottság követelménye. Novák Előd, a párt alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján a politikai véleménynyilvánításon alapuló diszkrimináció ellen emelte fel szavát és utalt arra, hogy a médiatanács éves statisztikájából is kiderül, hogy a legtöbb diszkrimináció a Jobbikot éri a sajtóban.

Értékelése szerint a helyi, önkormányzati médiában általánossá vált, hogy a Jobbikról szóló hírek nem jelennek meg, és esetükben nincs törvényi előírás sem a kiegyensúlyozott tájékoztatásra vonatkozóan. Novák Előd szerint gátlástalanul, pártszócsőként működnek az önkormányzati lapok szerte az országban, ezért tizenkét jobbikos parlamenti képviselő a médiatörvény módosítására tett javaslatot.

Staudt Gábor, a Jobbik képviselője szerint jogos elvárás, hogy a közpénzből fenntartott sajtótermékekben megjelenjen, hogy egy testületben mit képvisel egy-egy politikus, akire az emberek szavaztak. A javaslat az önkormányzat, önkormányzati alapítvány vagy gazdasági társaság tulajdonában lévő sajtóra vonatkozna, illetve azok is ebbe a körbe esnének, amelyek forrásaik kétharmadát önkormányzattól kapják – ismertette az ellenzéki politikus.

Staudt Gábor arról is beszámolt: minden önkormányzatnál egy paritásos testületet hoznának létre, hogy helyben vizsgálják a kiegyensúlyozottság megvalósulását, így nem kellene minden esetben a médiatanácshoz fordulni.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában