Magyar nyelven is használható a Google maps Szlovákiában

2015. február 25. 19:03
A Google-t magyarul használók számára mostantól magyarul jelenik meg a Google mapson minden felvidéki település-, kerület- és folyónév is, minden, aminek van ismert magyar megnevezése – írja a Közbeszéd.sk. mindebben szerepe lehet annak is, hogy pár éve a Kétnyelvű Dél-Szlovákia mozgalom felhívására többen is írtak az ügyben az informatikai vállalatnak.

A Google-t magyarul használók számára mostantól magyarul jelenik meg a Google mapson minden felvidéki település-, kerület- és folyónév is, minden, aminek van ismert magyar megnevezése – írja a Közbeszéd.sk. 

 
Mint írják: a nyelvi beállításoktól függően egyre több tartalmat jelenít meg a Google a felhasználó nyelvén. A levelező már régóta tökéletesen tud magyarul, ahogy a naptár, de a dokumentumkezelő is. Eddig is lehetett már keresni magyarul szlovákiai településre a Google-térképeken, megtalálta Marcelházát ugyanúgy, mint Rózsahegyet vagy Sepsiszentgyörgyöt. Mostantól azonban a térkép feliratai is magyarra, illetve kétnyelvűre váltanak. 
 
A cikk szerzője, Stubendek Attila megjegyezi: „egy-két éve a Kétnyelvű Dél-Szlovákia felhívására többen is írtunk a Google térképénél lévő változásbejelentőre, hogy amiként a világ szerencsésebb többnyelvű régiói, így Dél-Szlovákia felett is lehetnének kétnyelvű feliratok. S lám, a Google néhány hónapon belül válaszolt is, miszerint jogos a felvetés, és bő másfél évre rá meg is született az eredmény.” 
 

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés