Nem panaszkodik az RTL az EU-nál, ha módosítják a reklámadót

2015. február 26. 9:02
Visszavonja az Európai Bizottsághoz benyújtott panaszát az RTL-csoport, ha a kormány módosít a reklámadótörvényen és megszünteti az RTL diszkriminálását. Ezt a Népszabadság szerint Thomas Rabe, a Bertelsmann-csoport vezetője mondta Orbán Viktornak. A lapnak Simicska Lajos azt nyilatkozta, hogy ha 5 százalékosra csökkenti a kormány a reklámadót, akkor folytatódni fog a médiaháború.

A Népszabadság úgy tudja: A Bertelsmann-csoportot vezető Thomas Rabe azt mondta a miniszterelnöknek, hogy visszavonja az RTL az Európai Bizottsághoz a reklámadó miatt benyújtott panaszát, ha úgy módosítják a reklámadótörvényt, hogy az ne legyen diszkriminatív az RTL-re nézve. A lap szerint Orbán erre jelezte, hogy a kormány előkészítette a módosítást.

Rabe Guillaume de Posch, az RTL-csoport társ-vezérigazgatójával és Andreas Rudas, a Délkelet-Európáért felelős regionális igazgatóval együtt Budapesten találkozott az RTL Híradó munkatársaival. Mindhárman leszögezték, hogy tartalmi kérdésekben semmilyen kompromisszumot nem kötnek a kormánnyal.

Simicska Lajos azt mondta a Népszabadságnak: ha a kormány tényleg a tervezett 5 százalékosra módosítja a reklámadót és szétteríti azt a médiavállalkozások között, akkor biztosan folytatódik a médiaháború.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyenkor derul ki, hogy a sajtoszabadsag nemes eszmenye addig tart mig ki nem derul ki fizeti a zenet.

Nem fog panaszkodni. Hű, de tündéri!
Ki az a bolond, aki reteket néz?

Te csak merülj el a patkányfogóban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés