Népszava: Ellen-Heti Válaszon dolgoznak Habonyék

2015. március 3. 10:57
Új médiumokat, köztük egy Heti Válasznál még kormánybarátibb hetilap beindítását tervezik a miniszterelnök környezetében a Népszava értesülései szerint.

A Századvég közreműködésével új jobboldali hetilap jöhet létre, legalábbis ezt tervezgetik a miniszterelnök környezetében - értesült a Népszava. A lap szerint az ötleten Habony Árpád is dolgozik, a cél pedig egy Heti Válaszhoz hasonló, de annál sokkal kormánybarátibb hangnemet megütő hetilap létrehozása, amely akár a Heti Válasz riválisa is lehetne.

A Népszava információi szerint mégsem csak az állami médiára támaszkodna a kormányfő, Habonyék ugyanis egy új tévé-, illetve rádiócsatorna beindítását is tervezik. Előbbiben szerepet kaphat Andy Vajna is.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megfogadják Medgyesy tanácsát: akinek nincs sajtója, csináljon (vagy vegyen) magának.

1.Kár itten találgatni .Még nem is ismerjük pontosan miről van szó . Helyesebb megvárni a tényleges termékeket .
2. A Heti Válasz már nem kormánybarát , inkább alattomos módon - a Magyar Nemzettel együtt - ál-aggódó , ál-figyelmeztető cikkekkel bizonytalanítaná el a jobboldalt . Nyilván , Simicska és Nyerges nem buták , hogy egy gyors-agresszív-éles fordulattal elriasszák az eddig ovasók tömegeit . Ravaszul , még megértést mímelve , de már áskálódva-bomlasztva , tehát rejtett módon fordulnaj szembe Orbánnal...
3. Esélyeiket rontja , hogy Simicska dühében és fegyelmezetlenségében kiterítete a kártyáit ...

Nem teljesen értek egyet.

Én Borókait eddig tisztességes embernek tartottam, nem hiszem, hogy Orbánék ellen fordulna.
Heti Választ ugyan nem olvastam a Simicska-Orbán-kenyértörés óta, de a HírTv-be bele-belenézve semmi vészeset nem látni eddig.

Szerintem pedig eleve hatékonyabb az a propaganda egy nem 1000%-ig kormányzati szócsőnek tekintett médiumból , hanem egy olyanból, amit mérsékeltebbnek, kevésbé elkötelezettnek van elkönyvelve. Persze, a lényeg itt a tényleges tartalom, HA tényleg "átállna" az HírTv, az MN meg a Heti Válasz az orbánellenes táborba, akkor nagy lenne a baj.
Mondjuk a tegnap kiszivárgott Simicska-megnyilvánulás ne tűnik barátságosnak... :(

Egyébként pedig a hetilapok (meg egyáltalán az írott sajtó) piaca egyre szűkül... leáldozóban van már ez a kommunikációs forma...

1. Igaz , szűkül az írott sajtó piaca de MOST még nem elhanyagolható .
2.Borókai tisztességét nem vonom kétségbe , de nehéz úgy írni hogy a Simicska üzlettárs Nyerges felemelt mutatóujja lebeg az ember szeme előtt...
3. Kommuniációs szabály hogy mindenki megerősítést akar , nem kicsit, nagyot...
4. Személy szerint észlelek az MN-nél is , a Hír TV-nél is / fordulatot . A Célpont stábja is ezért lécelt le...

Megfelelő média támogatás nélkül nem lehet választást nyerni. Viszont azért azt is figyelembe kell venni, hogy a jobb-és baloldali média egyaránt lejáratta magát pártosságával, direkt elkötelezettségével, szavahihetősége elvesztésével.

Mára kialakult egy sajátos fogadó, fogyasztó oldali attitűd, az emberek már minden média termék mögött a mögöttes motivációt keresik, s eleve megkérdőjelezik az információk igazság tartalmát.

A pártok, a kormányok tették hitetlenné a népet. Persze még maradtak "hívők" minden oldalon, akiknek még lehet kenyeret osztani.

Az újságírókon múlik minden.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés