Kapálózás

MSZP: Magyarország nem hazugságot vár el a közmédiától

2015. március 14. 15:14
A közszolgálati televízió műsorstruktúrájának átalakítása miatt tiltakozott a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke az MTVA székháza előtt. Kunhalmi Ágnes kijelentette: Magyarország a közszolgálati média munkatársaitól nem hazugságot, „nem a kormány és egy párt propagandagépezetét várja el”.

A közszolgálati televízió műsorstruktúrájának átalakítása miatt tiltakozott a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke szombaton a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti székháza előtt szombaton.

 
Magyarország nem hazugságot és hírhamisítást vár el a közmédiától – hangoztatta Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatóján. Elmondta: 167 év után ismét fájóan aktuális Magyarországon az 1848. március 15-én leírt 12 pontból az első, amely a sajtószabadságról szól.
 
A politikus szavai szerint a magyar állam által fenntartott közszolgálati média központjában hivatalosan a magyar nyilvánosság objektív köztájékoztatásáért felelős embereknek kellene dolgozniuk. Rámutatott: a közmédia munkatársait a magyar emberek munkája és adóforintjai tartják el, akárcsak az országgyűlési képviselőket vagy a kormány vezetőit, éppen ezért Magyarország ezektől az emberektől nem hazugságot, „nem a kormány és egy párt propagandagépezetét várja el”.
 
Szavai szerint ugyanakkor az épületben hónapok óta folynak az előkészületek egy minden korábbinál nagyobb fideszes propagandagépezet beindítására. Egy ország nézi végig, ahogy a kormány politikusai és a Fidesz vállalkozói nyíltan háborúznak egymással, „ennek következménye lesz az, amit holnaptól itt elindulni látunk” – mondta.
 
Kunhalmi Ágnes azt mondta, egyszer mindenkinek döntenie kell arról, hogy mások szolgájaként tekint önmagára, vagy önálló emberként; eszköz akar lenni, akit használnak, vagy azért akar kiállni, ami számára fontos. Magyarország jövőjét nem lehet pusztán alattvalókra és szolgákra építeni – szögezte le.
 
A politikus szerint a jelenlegi hatalom és a Fidesz nem becsüli meg a függetlenséget, a független sajtót, valamint a független újságírókat, sőt el akarja azt nyomni, hogy „még nyerjen magának néhány évet a kormányzásban”. Úgy vélte, a mai közmédiát fenntartóknak és az állam képviselőinek nincs elképzelésük arról, hogy milyen ország legyen Magyarország, azon túl, hogy ők akarják vezetni.
 
Nincs az a propagandagépezet, amelyik beindítaná az ország növekedését, csökkentené a szegénységet, és el tudná nyomni az emberek vágyát, hogy Nyugat-Európához és a modern világhoz tartozzanak – figyelmeztetett Kunhalmi Ágnes.
 
Leszögezte: a közmédia teljes elfoglalása „kapálózás”, és minél inkább kapálózik a Fidesz, „annál mélyebbre fogja őket rántani”.
 
Kérdésre válaszolva azt mondta, sajnálja, hogy a jövőben a közmédia nem közvetíti a parlamenti üléseket, ugyanis ez lenne az egyik legfontosabb feladata.
 
A sajtótájékoztató alatt a párt aktivistái egy „167 éve is igaz volt, ma is igaz: 1. Kívánjuk a sajtó szabadságát, censura eltörlését. Gondoljátok végig minden nap!” feliratú transzparenst tartottak a politikus háta mögött.
 

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szocialista Ildikó amikor üzenetet hagy Fridinek, h Péter támogatja mtv elnökségét, d még egyeztessen Baló elvtárssal..

"Fiatal voltam,kellett a pénz.."

Kedves, várd meg legalább az első adás napját, azután mondj véleményt!
Ez így komolytalan.

A Napkelte nyálas, hörgős, csámcsogó "tárgyilagos", a kormánytól "távolságot tartó" műsorai kimaradtak ennek az MSZM antireklámnak az életéből.

Riasztó ez a csaj.

Mit: "kihagyta" ???

Mert nem lőtt a kacsára - ágyúval?

hmm. :-)
Én 91' óta nem teszek fel kokárdát.

Lehet, fiatal vagy és nem tudod, mi volt 90' előtt.
Március 15 és 21 között voltak a forradalmi ifjúsági napok ahol 21 volt kiemelve kokárda nélkül. Aki feltette a kokárdát és 15.-ről akart megemlékezni az már ellenzéki volt és talán figyelhették.

Mentem egy ünnepségre 1991-ben. A volt kemény komcsik akik addig ellenezték a kokárdát, tenyérnyi kokárdával virítottak.
Hányingerem lett és otthagytam az egészet.

Magából indul ki ez a bérlethamisító.
Még azt sem tudjuk, milyen lesz az új közmédia de már ezt látja.

Ne hazudozz , cicababa, mert olyan csúnya leszel, mint Rádi Antónia !

" várúr 2015. március 14. 19:05Javítom:
Magyarország nem Kunhalmit vár el a közmédiától.
Eddig diploma nélküli "oktatáspolitikus" volt".
Most kommunikációs diploma nélküli "médiapolitikus".
Lesz még atomfizikus, gyógyszervegyész, közgazdász, melegjogi aktivista, amit akartok. (Utóbbihoz diploma sem kell)."

Gyurcsány majd kölcsönadja neki a táblákat, meg a sógora diplomáját. :-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés