Súlyos vétségnek tartom a HVG újságírójának kijelentését

2015. március 15. 19:48

Szabó László Zsolt
MTI-OS
2015. március 15-én 10.04 perckor a HVG online felületén jelent meg „Orsós Róbert kapott már trafikot?” címmel egy bejegyzés, amelyben a szerző gúnyos stílusban arra kíván utalni, hogy Orsós Róbert kollégám etnikai hovatartozása miatt, ha megszűnne a közmédia, akkor csak közmunkát láthatna el.

„2015. március 15-én 10.04 perckor a HVG online felületén jelent meg »Orsós Róbert kapott már trafikot?« címmel egy bejegyzés, amelyben a szerző gúnyos stílusban arra kíván utalni, hogy Orsós Róbert kollégám etnikai hovatartozása miatt, ha megszűnne a közmédia, akkor csak közmunkát láthatna el. Visszautasítom és mélyen elítélem a bejegyzést, hiszen ez a demokratikus alapelvek teljes megtagadása, illetve az egyenlő bánásmód követelményének sárba tiprása.

Magánszemélyként és az MTVA vezérigazgatójaként is elfogadhatatlannak tartom, hogy bármely embert faji, nemi, etnikai, vallási hovatartozása miatt diszkrimináljanak. A bejegyzés időzítése, tekintettel nemzeti ünnepünkre csak súlyosbítja a helyzetet. Olyan szélsőséges megnyilvánulás ez, amely tökéletesen szembemegy a magyar és európai jogi normákkal.

A HVG vezetésének haladéktalanul ki kell vizsgálnia az ügyet és meg kell tegye a megfelelő lépéseket munkatársukkal szemben, hiszen akinek a fejében ilyen megfogalmazódik, majd azt le is közli, az nem lehet tagja az újságírói társadalomnak. Az MTVA megteszi a megfelelő jogi lépéseket.

Dr. Szabó László Zsolt”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orsósoznak ezek mindenütt.
A minap az ATV betelefonálós műsorában hallottam.
Azt gondolják, hogy a magyar emberek rasszisták, így elutasítják majd Orbánt.

Az újságírót el kell távolítani (Rohadt alma)

"Szerited az orsó nem magyar szó?"

Az orsó szó török eredetű.

Ne játsszad a hülyét!
Talán ez segít a megértésben.

http://ch-serverhosting.com/po..

"Miből gondolja az MTVA vezér, hogy a munkatársa, Orsós egy cigány? Listát vezet az alkalmazottairól?"

Egy kis segítség.

"Orsós Róbert elmondta: közmunkásnak lenni sem szégyen, de ha arra utalt az újságíró kolléga, hogy a cigányoknak a közmunkában van a helyük, akkor azt kikérem magamnak mind a saját, mind a többi cigány származású magyar ember nevében. Büszke vagyok a származásomra és azt kérem minden cigány származású fiataltól, hogy ahogy én tettem, dolgozzanak, és ne adják fel az álmaikat, akkor sem, ha az olyan emberek, mint Tóta W. Árpád esetleg csak közmunkásként látnának szívesen bennünket - mondta munkatársunk.

A hvg.hu volt az a hírportál, amelyik megjelentette a hamis Bajai-videót, ahol roma származású emberekkel játszatták el, hogy pénzért eladják a szavazatukat."
http://www.hirado.hu/2015/03/1..

Válaszok:
kalotaszeg | 2015. március 16. 8:18

Nem hiszem, hogy a hvg-nek akkora az olvasottsága, mint itt pár napja megjelent egy kutatásban. Rengeteg ismerősöm otthagyta a lapot.

Tóta nem cigányokról beszélt, hanem erről a konkrét emberről.

Ezt nem tudod felfogni a hülye fejeddel.

Ha itt valaki resszista, az SzLZs, mert a közmunkásokról egyből a cigányokra gondol, vagyis az ő fejében kapcsolódik össze a kettő.

Válaszok:
gwrf | 2015. március 16. 10:01
kalotaszeg | 2015. március 16. 22:18

ez legalább humoros.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában