Kincs, ami nincs – Tóta W. rasszizmusa

2015. március 16. 10:35

Stumpf András
Mandiner
Tóta W. mondatában a rasszizmusnak nyoma sincs. Orsós kollégát szakmailag tartja alkalmatlannak, ennyi van a mondataiban. Nem azért tartja alkalmatlannak, mert Orsós kolléga cigány, hanem... Valamiért.

Tóta W. Árpád menjen a p...ba.” Liberális elemző ismerősöm Facebook-falán ennyi volt a közlés tegnap este. Se több, se kevesebb. Tyű, mondtam magamnak, itt aztán tényleg történhetett valami nagyon komoly, ha az amúgy körülrajongott kollégát most nagy hirtelen oda irányítják.

Kár, hogy efféle megérzéseimre nem osztanak pénzt, mert amúgy rögtön derengett, hogy mi lehet a dolog mögött. Nyilván valami dogmasértés. Két tippem volt. Rasszizmus. Vagy szexizmus.

Bingó! Előbbi. A kommentekből gyorsan kiderült, mi a gond.

„Orsós Róbert nagy jövő előtt áll, már persze amíg ez a köztévé áll, mert utána sajnos a közmunka marad csak. Addig valaki intézzen neki gyorsan egy trafikot!” – ezt a két mondatot írta le Tóta W., és mivel Orsós Róbert kolléga cigány, hát akkor most Tóta W. rasszista! Vagy ha nem is ő, hát a mondatai olyan hatást keltenek, ezért megegedhetetlenek stb.

Nos, ez természetesen baromság. Tóta W. mondatában a rasszizmusnak nyoma sincs. Orsós kollégát szakmailag tartja alkalmatlannak, ennyi van a mondataiban. Nem azért tartja alkalmatlannak, mert Orsós kolléga cigány, hanem... Valamiért. Mert nem tudott bejelentkezni a helyszínről normálisan. Mondjuk azért.

Röhöghetnék persze: hadd akasszák csak a hóhért! Nézhetném most kéjjel a kivégzést, hiszen Tóta W. és a hvg.hu szerzői gyakran futkosnak a megalapozatlan és ostoba rasszistázás, szexistázás patkányjárataiban.

Most olyan hvg.hu-s kollégái is élen járnak abban, hogy bebizonyítsák az igazat, hogy ugyanis ebbe erőltetett belelátni a rasszizmust, mert különben tényleg nincs benne, akik örömmel látják azt bele bármibe, ha az „ellenséget” kell lebunkózni ezzel a buzogánnyal.

Ez most mindegy. Sem tőlük, sem ellenük nem fogadom el a megalapozatlan píszí-hülyeséget. Sem a zsigeri, sem pedig az álságos rasszizmus- és szexizmushisztit.

Az MTVA-t vezető Szabó László Zsolt is olvashatna figyelmesebben, mielőtt a minden bokorba barnaingeseket és antiszemita kódokat deliráló Marsovszky Magdaléna tempójában kezd közleményezésbe, amint tette azt tegnap.

Ha valakinek, hát neki most tudnia kellene: ilyesmire nincs idő, nincs energia. Ami van, azt mind a köztévé-hírtévére kell fordítania. Talán akkor kijön még belőle valami, ami szolgálja tulajdonosát, azaz engem meg az összes többi adófizetőt. Nagyon-nagyon sok meló kell még a mi kis BBC-CNN-ünkbe, amíg elégedett lehet majd vele maga Ádár János is.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Stumpf András Ön is akárcsak azok akik fölött ítélkezik a lufit hámozza, holott látja a lényeget is, amikor azt írja; „Röhöghetnék persze: hadd akasszák csak a hóhért! Nézhetném most kéjjel a kivégzést, hiszen Tóta W. és a hvg.hu szerzői gyakran futkosnak a megalapozatlan és ostoba rasszistázás, szexistázás patkányjárataiban.”
Igen ez az egyik lényege, amit ugyan Ön is felemlít, hogy utána továbblépjen, elfeledkezve az ok-okozat összefüggésről. A TWÁ inkriminált mondta több annál, mint amit Ön is láttatni akar.
A másik lényege a vitatott mondatnak nem más, mint a gyűlölködés, a másik sárba tiprása, lealacsonyítása. Ez lett a HVG-ből, amely egy tudományos médiafelület volt valamikor és mára a TWÁ-ok révén a gyűlölködés forrásává vált. Ez az ok és az okozat pedig az ilyen hozzászólásokban érhető tetten:

Vitez Rezsi Erik 2015. március 16. 07:52
Az MTVA gorcsosen kapaszkodik a diszciganyaba.

Kérdezem: Netán a következő állomása a HVG akar lenni?

Válaszok:
Morgen | 2015. március 16. 15:43

Tóta W. egy ifjú, kezdő riporter egyetlen rossz bejelentkezése alapján megállapítja, hogy szakmailag alkalmatlan.
Stumpf ezt a fajta minősítést korrektnek tartja. (Én nem!)
Majd mellékesen (?!) nekimegy az egy napos (!) új hír-tévének.

Hát akkor most Tóta W. rasszista!?

Inkább valószínű, hogy lehetséges, hogy Tóta W. egy nagy, nagy Fasz(ista)!

A HVG-nél egy nagy, nagy Fasz(ista) is lehet a tulajdonos (a disznófejű Nagyúr) kedvence.

A leírt betűkben nincsen benne a rasszizmus. De a magyar ember a sorok között is tud olvasni, felismeri a rejtett mondanivalót. Az is segít a megértésben, hogy megtapasztalta, milyen ember Tóta. Ilyen.

Orsós "kolléga" nem nyújtott valami hatalmas teljesítményt, el kell ismerni.
Tóta meg nem merte leírni, hogy Farkas Flórián is elég dísz, nem kell másik.

Már el ne képzeld, hogy ettől az ellenzéktől bárki is frusztráltnak érezné magát!

"Kérdezem: Netán a következő állomása a HVG akar lenni?"

Ifjú ember még, bármi lehet, ha sokszor változik a szélirány.

Viszont, ha ugyanezt amit Tóta W. leírt pl. akármilyen kis jelentös vagy jelentéktelen konzervatív, jobboldali akárki is írta volna, abban már megcáfolhatatlanul és mindeki számára világosan benne lenne a rasszista olvasat. Ez a baj, és ezt úgy hívják, hogy kettös mérce.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában