Rogán nem áll szóba a „rasszista” hvg.hu-val

2015. március 17. 09:33

A megújult köztévéről kérdezte a képviselőket a hvg.hu. Rétvári és Rogán válasz helyett a portált bírálták, mert az szerintük rasszista hangnemben írt a közmédia egyik munkatársáról.

Kocsis Máté nem nézte a köztévé műsorát, de arra a riporteri felvetésre, hogy hallott-e a bakikról az első napon, azt mondta: „ha engem múlt héten megkérdeztek volna, hogy önök fognak-e gúnyolódni az M1-en most hétfőn, akkor biztosan igent mondtam volna”.

Más kormánypárti képviselők nem is akartak nyilatkozni a hvg.hu-nak. Rétvári Bence arra a kérdésre, hogy tetszik neki az új köztévé, azt válaszolta: neki „az a rasszista hangnem nem tetszik, amit a hvg.hu mostanában megüt”. Rogán egyenesen úgy fogalmazott, hogy nem nyilatkozik egy „nyíltan rasszista portálnak”.

Mátrai Márta viszont szívesen nyilatkozott: mint mondta, nagyon tetszik neki az új közhírtévé, kezdeti hibák pedig mindenhol előfordulnak. A riporter kérdésére azt mondta: nem hiányolta a külföldi híreket vasárnap, mert arra volt kíváncsi, mi történik az országban március 15-én. Hozzátette: „meg vagyok róla győződve, hogy legalább akkora nézettsége lesz, mint a BBC-nek”.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/15283