Jobboldali sajtóháború: csak jót vagy semmit?

2015. március 18. 7:54

nénike
Mandiner
Mindazoknak, akik szerint a kritika csak méltánytalan lehet, ajánlom, hogy tegyék fel maguknak a kérdést: kik azok, akikhez a közkeletű vélekedés alapján úgy viszonyulunk, hogy róluk már csak jót vagy semmit.

Nem ülök fel a közszolgálati médiát ekézők traktorára. Ez a fajta kárörvendés az a rázós műfaj, amitől rosszul vagyok. Egyébként igen, szurkolok a nagy átalakítás sikerének, és remélem, hogy az új médiumok nem halnak bele a komoly tüneteket mutató gyermekbetegségeikbe. Az új médiumcsaládra ugyanis már régóta szükség volt, ha nem is abban az összefüggésben, ahogy azt sokan gondolják. Inkább úgy, mint a pénzpiacokon a rossz bankra.

A közszolgálati hírtévé, a rádiós hírszolgáltatás, ha nem is deklarált módon, de kétségtelenül a kormányzat jó híreinek tolmácsolására és a rosszak elhallgatására szegődött, plasztikusan bemutatva a hatalom ideális médiáról kialakított minden tévképzetét. A BBC-normák alapján álló közszolgálatiság is inkább tűnik a nyugat ravaszkodásának, mint irányadó alapelvnek, így a közpénz itteni elköltését sem a műsor minőségén kell számon kérni.

Az új média szerepe pozitív olvasatban nem más, mint hogy megtisztítsa a jobbközép médiumok szellemi portfólióját a korábban rá nehezedő elvárások teljesítésének terhétől. A reklámköltések pénzügyi köldökzsinórja után szombati interjújával maga a párt alelnöke tette egyértelművé, hogy a barátkozós, szívességet kérő és adó kapcsolat szálait is elvágja a kormányzat. Ha az adminisztratív eszközökkel beszűkített reklámpiacon is képesek lesznek ezek a műhelyek megállni saját lábukon (ez komoly, de nem reménytelen feladat), sajtó szakmailag ennél jobb hírt nem is küldhettek volna. 

A szakításból a Hír TV és a Heti Válasz, de különösen a Magyar Nemzet előtörténetét ismerve egyáltalán nem következik harcos ellenzékiség. Épp ellenkezőleg, a hatalom aktuális megfontolásaitól függetlenedve, újra autonóm módon képviselheti a polgári Magyarország ízlés- és értékvilágát. Csak az tesz egyenlőségjelet a kritika és az ellenzékiség közé, akinek a pártpolitikai szemüveg hozzánőtt az arcához.

Miután a sajtópalettán ma már határozott kontúrokkal körberajzolható, hogy hol terem a propaganda; mindaz, ami azon kívül esik, a távolságtartóbb újságírás és a függetlenebb szerkesztőségi munka irányába mutat. A kormány képviselői eddig egy jól-rosszul kigondolt stratégia mentén rázták le, hajtották el kommunikáltak az ellenségként kezelt baloldali, liberális sajtóval, s etették információval a sajátjukként kezeltet, ám most új helyzet állt elő. A Fidesztől elpártolt, de még visszaszerezhető több mint fél millió polgár érezheti úgy, hogy a NER-ből kihajított, de értékrendjében változatlan, a korábbinál szabadabb média az ő hangján szól, az ő kérdéseit teszi fel.

Fontos indikátor lesz az elkövetkezendő hónapok mért példányszáma (nézettsége, hallgatottsága), mert megmutatja, hogy a felhasználók ezekben a médiumokban a Fidesz kommunikációs teljesítményét vagy a szerkesztőségi munkát értékelték-e magasabbra. Lehet ezeket a nézőket, olvasókat Simicska oldalára áttolni, leellenzékizni, csak épp nem érdemes. Egei Antal és Horváth Zsolt szellemének kihátrálása a sajtó ezen feléről persze nem teszi könnyebben emészthetővé a közmédiába öntött, ár-érték arányban súlyos egyensúlytalanságot mutató 80 milliárd forintot. Nem csak azért, mert ez nagyságrendekkel több pénz annál, mint amennyiből elkészíthető a havi két miniszterelnöki nagyinterjú az MR1-en (a kormányzati célok és szándékok megismertetéséhez a reggeli beszélgetések időkerete elég is lenne), de azért is, mert azt az érzetet kelti, mintha a köz szolgálata a pénzen vásárolható lojalitást jelentené.

A mindenkori hatalom ellenőrzőinek köre most néhány szereplővel bővült és többpólusúvá vált. Mindazoknak, akik szerint a kritika csak méltánytalan lehet (bár nem egy esetben ezt tapasztaltam), ajánlom, hogy tegyék fel maguknak a kérdést: kik azok, akikhez a közkeletű vélekedés alapján úgy viszonyulunk, hogy róluk már csak jót vagy semmit. 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy érdeklődéssel olvasom azon véleményeket, hogy miért ne lehetne kritikus a jobboldalinak tartott sajtó az igazságosság jegyében? Persze, lehetne, ha a baloldali sajtó is e szerint működne és a jót jónak kommunikálná.
Bárhol olvasgatunk, bárkivel beszélgetünk, a két oldal média-fogyasztói ritkán tudnak egymással kulturáltan beszélgetni, vitatkozni, ezért szerintem pont a szétszakadt média a felelős. Tehát: ha az egyiktől elvárom a kritikusságot, a másiktól miért nem?

Válaszok:
belga | 2015. március 18. 8:42

Baloldali média: csak rosszat, jót semmit?

Ez a mandis cikk pont olyan feledékeny, mint az átlagkommentelő: nem emlékszik már, mi volt tegnapelőtt, mert az új hír elveszi az előző előzményének tényét.
Ugye nem csak én emlékszem úgy, hogy Simicska a baloldali népszabóban hirdetett médiaháborút?
Utána meg vállalhatatlan, gusztustalan és erőszakos módon nyilatkozott többször?
Ha valaki írogatott néha az mno-n, akkor tudja,hogy pusztán a Simicska név leírása miatt azonnal törölték a hozzászólást. Pedig akár jót is írhatott volna:-))))) Az olvasók és kommentelők sokkal előbb elhagyták ezeket a médiákat, mint ahogy a kormány megszólalt.

Attól tartok, hogy azok az újságírók, akik valóban konzervatív/nemzeti értékeket vallanak, elhagyták a Simicska birodalmat.
De nem zárom ki, hogy vannak, akik kényszerből, de maradnak. (A díjbeszedőt ugyanis nem érdeklik a politikai csatározások.)
Sőt, az is elképzelhető, hogy van, aki a saját hangján szól(hat) továbbra is. (SL már csak reklámból is megtarthatja őket.)

Mindenesetre elég feltűnő, hogy néhány Simicska-újságíróban éppen most ébredt fel a kormánykritika. (És nem pl. már hónapokkal korábban.)

A baj csak azzal van, hogy ha az "olyan lesz a Fogadj Isten, amilyen az Adjon Isten" elvvel értesz egyet, akkor soha nem lesz változás. Márpedig kellene.

Mondhatnám azt is, hogy ha a másik -általad egyébként nem megfelelőnek tartott- gyakorlatát veszed át, akkor pont arra a szintre kerülsz, amiért a másikat elítéled.

Válaszok:
pollip | 2015. március 18. 8:51

Azért megjegyzem én, mint ős hirtv néző nem gondolom, ogy kritikátlannak kell lennie az értékrend szerint szervezödött jobboldali polgári konzervativ kere ksztény orientáltságú médiának.

A kritikák hangneme és írányultsága valamint a müsorfolyam határoza meg, hogy a nézőkben hallgatókban olvasokban milyen reakciót vált ki.

Az ami most kialakult azért nem előzmény nélküliek, s belátható azt, hogy akár a hirtv, akár az MN akár Lánchidrádiónál tavalyi választások után, de feltünően ösztől mintha átestek volna a ló túl oldalára a kritikákkal, mert inkább egy kifejezetten kormányellenes hecckampányos korusba álltak volna be egy-egy müsoroknál. A hirek interpetálása meg sok esetben féligazságokat közvetitettek szinte összehangolva a ballib médiákkal még hangnembe is.

Ezt legalábis az én baráti társaságomban és ismeretségi körömben úgy jellemeztük, hogy a Hir-TV Olgásodok. Nagyon nehezen akartunk hinni a szemünkek fülüknek, de az ídő elteltével egyre jobban azonos eredményre jutottunk. Egyre kevesebbet kapcsoltunk az adóra, a MN-t nem vettük, s úgy gondolom, hogy ez ország szerte így volt.

Egyre többen vesztették el a polgári oldalon az orientációjukat. Gondolom, hogy azért az is jelentett valamit mikor a médiák munkatársai felálltak, azért valami oka volt ennek, talán úgyanazt érzékelték a munkahelyükön, mint mi a túloldalon.

Simicska felbukkanásával és főleg a viselkedésével és nyílatkozataival tiszta víz került a pohárba. Minden ami addig érthetettlen volt választ kapott.

A hirtv nézők és ujságot olvasok rádiot hallgatok tudomásúl vették a helyzetett és besorolta ezeket a többi média sorába és nem várja, hogy orientációs pont legyen.

A polgári oldal szinpatizánsai és hivei már hamarabb elhagyták a médiákat mint mielött Kövér az interjut adta. Szerintem Kövér csak a polgári jobboldal szimpatizánsainak értelmiségi holdudvarának a véleményét tolmácsolta.

Nem gondolom, hogy ezek a médiák bármikor is vissza tudnák szerezni azt a retupációt amit a léttrehozásúknál megkaptak. Ez nem az esetleges kritikákon mulott, hanem a tálaláson és a témaválasztásain.

Az ott maradó munkatársaknak sem könnyü, de nem kellene úgy tenniük mintha ők nem lettek volna részese cinkosa a kialakult helyzetnek. A táborban és a hivökben azoknak a médiamunkásoknak maradt meg a respektje akik feálltak és egy ponton túl nem vettek részt a polgári oldal szétverésébe.

Válaszok:
pollip | 2015. március 18. 8:55

Szerinted a meghirdetett médiaháborúra milyen választ lehetne adni? Simicska nem úgy indított, hogy figyeljetek, gyerekek, ezek a jobboldali médiák jobboldaliak, azok is maradnak, de a kormányt segítő célzattal megfogalmazzuk eltérő észrevételeinket, kritikáinkat. Simicska gyűlöletkeltéssel indult, csak arra nem számított, hogy ő lesz a célpont.
Az mno-n egyébként csak egy irányban működik a kritikai hangvétel-Simicskát nem lehet kritizálni:-)))

Teljesen egyetértünk, azt kivéve, hogy a médiák nélkül elvesztettük volna az orientációnkat. A legtöbben kivárnak.
Különösen a hírtv munkatársait sajnálom, jó csapat volt. Simicska a saját birodalmát robbantotta szét.

A Simicska háború meghirdetésének lehet még hozadéka is. Az egész magyar médiára érvényes, hogy meg kéne újulnia. Igaz ez a "művelt nyugati"-ra is, mert ott is azt hazudoznak össze a sajtószabadság hatalmas köpönyege alá bújva, amit csak akarnak. Miért ne lehetne a magyar az első média, ami egy cseppet tisztességesebb, normálisabb, jó értelemben vett kritikusabb alapokon működne? Ez természetesen a baloldal médiáira is vonatkozik! Van olyan nyugdíjas, kedves, családszerető hölgy ismerősöm, aki ha politikáról kezd beszélni, gyűlölettől fröcsögő sárkánnyá változik-atv-t néz minden nap.
Szerintem a jobboldali média soha nem volt annyira gyűlöletkeltő és manipulatív, mint a baloldali. Hiába, a baloldalnak sokkal mélyebbek a gyökerei, hosszabb volt a tanulási idejük.

Simicskának nem ezek voltak a problémái, hanem a föld, a reklámadó-lefordítva a PÉNZ!!!!!!!!!!!!

Egyetértünk. Én is azt hiszem, hogy az M1 jó lesz hosszú távon. Még a dk is azt mondta, hogy az m1 nem hazudott, pedig az lett volna a feladata. Ezt nyilván GyF tudja, mert a kereskedelmi tv-knek rendszeres összeröffenést tartott, megmagyarázta, hogy egyes híreket, eseményeket hogyan tálaljanak. Benne volt az rtl és a tv2 is. Akkor senkit nem aggasztott a sajtószabadság kérdése, pártutasítás szerint dolgoztak.

Szerintem engem félre értettél. Ennél azért többről írtam.

Tehát szerinted marad a gyűlölettől fröcskölő baloldal, lesz egy jobboldal és egy jobboldallal kritikus média? Szerintem ez nem fair. Az egész média megérett a megújulásra.

Igazad van. A ballibek előre gyűlölködtek és ezt a vak is látta!
Én esélyt adok az új tv-nek:-))) azt rendre elfelejtik közölni, hogy a Duna megduplázta a nézőit. A pro.hu meg átrendezi a sok éve megszokott csatornasorrendet gyengén magyarázható érvekkel. Igaz, érv nem hangzott el, magam kerestem.

Azért nem kéne elfelejteni, hogy a közszolgálati csatornák összesége kapja a költségvetési pénzt.

M1,M2,M3, Duna Duna Word, és jőn a Sport csatorna még az idén. Valamint a közszolgálati Rádió adok is ide tartoznak. Kossuth, Petőfi, Bartok.

Az országos adok mellett a helyi regionális adók, valamint a tudositói hálózat(hazai, külföldi) ami a közszolgálathoz tartoik.

Ennek fényében én nem tartom túlzónak a büzsét amit a központi költségvetés biztosit. Ezen kivül vannak saját bevételek is. Ez a konstrukció ami most van teljesen függetlenséget biztosit a médiának, mivel nem kézből etettik tettszés szerint a kormány és a politika, mivel Törvényben meghatározott modon a Parlamentnek tartozik elszámolással.

A kormánynak nincs befolyása sem a szerkezetbe sem a strukturába és a müsorfolyamba az Új Médiatörvény elfogadása óta. Erről valahogy kevesebb szó esik, de azért az konstatálható, hogy a kormány nem sertepertél a közszolgálati médiák környékén, mint a korábbi strukturában volt.

Volt is nagy cirkusz a sajtó és médiaszabadság ürügyén ami nem arról szólt, hogy ne lenne sajtó és médiaszabadság, hanem a korábbi balliberális körök az új strukturában elvesztették a befolyásolásukat valamint a pártok is.

Válaszok:
pollip | 2015. március 18. 10:15

Simicskát a PÉNZ mozgatja. Jelentősen csökkent a Közgép által elnyert pályázatok összege is.
A baloldal sokáig közgépezett, aztán csend lett, aztán láss csodát, Puch beszervezte a Simicskát:-)))) Ez a vicc, a Simicska lett a beszervezett:-))))

Sokkal jobb a ballibeknek azt kommunikálni, hogy egy csatornáé ez a pénz.

Máshol olvasható, hogy a hírtv független hírcsatorna akar lenni. Mondta valami Fonyó főmufti, Simicska kedvenc. Növelni akarja a nézettséget, meg akarja duplázni.
Az azért érdekes egybeesés, hogy az M1 megújulása óta az rtl is közszolgálati stílust akar felvenni, most a hírtv is:-))) ez bizonyítja, hogy az m1 jó úton jár:-)))

nénike agyát megtámadta a szenilitás ezért gondolja ezt:

"A szakításból a Hír TV és a Heti Válasz, de különösen a Magyar Nemzet előtörténetét ismerve egyáltalán nem következik harcos ellenzékiség.

Épp ellenkezőleg, a hatalom aktuális megfontolásaitól függetlenedve,

újra autonóm módon képviselheti a polgári Magyarország ízlés- és értékvilágát."

Az ember azt várhatná, hogy a kor előrehaladtával a nénikében némi élettapasztalat halmozódott fel.

De szövege alapján olyan naívnak tűnik, mint a ma született bárány.

Már jóval több, mint 100 éve Maupassant: Szépfiú című regényében nagyon jól rávilágított arra, hogy az akkori Franciaországban

a pénzhatalom, hogyan volt konvertálható médiahatalommá, majd ez politikai hatalommá.

A a médiahatalmat (álhírek közlésével) fel lehet használni arra is, hogy a médiahatalom birtokosát pénzhatalma további növeléséhez segítse.

Hogyan működik például a német nyelvű magyarellenes úgynevezett szabad sajtó, amelyből az EU biztos urak is szerzik „őrjöngéseikhez” a szellemi táplálékot?:

„Anat Kálmán újságíró arról számolt be, hogy készített egy rádióműsort a magyarországi elitek konfliktusáról, de nem támadta hevesen Orbán Viktort.

Igyekezett objektív lenni.

A szerkesztője viszont olyan utasítást adott neki, hogy nem teheti ezt meg:

Nem világos, hogy Orbán Viktor egy veszélyes ember? György Konrád, Heller Ágnes és Dalos György ezt mondta!

A szerkesztő válaszút elé állította: vagy újraírja a forgatókönyvet, vagy nem megy adásba.”


Anat Kálmán újságíró szabadon választhatott. Az újraírást választotta.

Simicskát nem érdekli a netadó, csak a pénz. Akik eddig oligarháztak, most beálltak Simicska mögé. Ez nem furcsa?
Ha innen nézem, a FIDESZ szakít fő kedvezményezettjével és ez sem tetszik a ballibeknek:-)))) A ballibek tudathasadásos állapotban vannak. megkörnyékezik a FIDESZ levetettjét, kell nekik, nyomulnak rá ( Puch ), pénzt kérnek tőle ( népszabó)

Ez kb megegyezik az általam leírtakkal. Ha a nézettség és olvasottság nagyarányú csökkenése a Simicska média birodalom bukásához vezet, az a kérdés merül fel, hogy kinek adja el? Baloldalnak vagy jobbiknak? Egy üzletember nem sokáig fog finanszírozni veszteséges céget.

"a magukat anti-kommunistának hazudó skizofrén fidesz szavazók miatt."

Hááát, nem tudom, hogy ez igaz lehet-e több millió emberre? Nem tarom valószínűnek.

Lendvai lélegeztetőgépezett anno meg megígérte a nem lesz gázáremelést, most a divat az éhező gyermek. talán hallottad, mennyi gyerek kap ingyen étkeztetést.

Biztosan van valami személyes is két ember jelentős nézeteltérése mögött, de ami szétválasztja őket az az eltérő megoldás. Ebben nem lehet párhuzamot vonni kettőjük között. Az egyik uriember, a másik bunkó stílusú.

Magukat konzervatívnak tartják, legalábbis a Stumpf mondta a Simicska interjú kapcsán.
Nekem a konzervatív mást jelent, de ez nem csoda.

Válaszok:
pollip | 2015. március 18. 11:01

Ha az itt írók az igényes fiatalok csoportjába tartoznak, akkor én 16 éves vagyok:-)))))
valójában mindkét felem külön-külön jóval több:-))))

Egy ideje már felmerült magamban a mandi kapcsán, hogy új tulaj van? Ezek szerint még nincs.

"hogyan illik bele ebbe a briliáns okfejtésbe?"

"Még egyszer mondom, mindenkit kibaszok.

Kirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet, akiket nem lehet megfélemlíteni meg lefizetni.

Még egyszer mondom, mindenhol az én embereim fognak ülni."

Simicska a tulajdonlás jogán ezt megteheti.

Na ugye, hogy igaz, amit az elején írtam? Az egész médiának változnia kell!!!!Betették a Németh Péter mocskolódást, szimplán gusztustalan és közönséges. A mandiban is lehetne annyi, hogy közönséges cikket nem rak be, ez ugyanis meghatározza a további stílust.

Minden médiára érvényesnek tartod?

A hírtv új hitvallása:

Fonyó Károly, a HírTv elnöke azt mondta az Indexnek, hogy a csatorna nem akar politikai termékeket becsomagolni, ők független, objektív médiát szeretnének, ami hogyha problémát észlel, arra rámutat. Fonyó hozzátette, hogy szerinte nem a "hívek" építik a polgári Magyarországot, hanem a tájékozott emberek.

Az eddigi nézők már nem is számítanak, mert szerintem az eddig biztos volt, hogy a pártszimpátia befolyásolta egy-egy csatorna nézettségét. Ha függetlennek határozza meg magát, akkor nem lehet jobboldali, akkor inkább az m1-el akar vetélkedni és az rtl klubbal:-)))
A cikk okafogyottá vált, már nem is érdemes gondolkodni rajta.

Fonyó Károly a veszprémi kézilabda klub elnöke-nem baj, most már mindegy, hajrá fiúk!!!!
Hírtv elnöke
metropol tulajdonosa
Új média birodalom épül:-))) a hírek szerint kemény üzletember:-))) Simicskának régi barátja és üzlettársa, tehát hamarosan adott az összeveszés:-))))
Kedden volt állomány gyűlés, Rákóczi kedden mondott fel. Szabó Anett nincs a fényképek között, biztosan nem dolgozik már ott.
Kedves Nénike! A mandin általában vállalni szokták a nevüket a cikkírók. Ne legyél kivétel:-)))

Nézd. A hírtv és az mn olvasói-nézői maguktól hagyták ott ezeket és az ezekhez kapcsolódó médiákat és csak a Simicska miatt. Legtöbben sajnáljuk az ott dolgozókat, külön kiemelve tiszteljük azokat, akik megtehették, hogy felállnak és ott hagyják ezt a ma már nem jobboldali médiát.
Lásd: index, Fonyó interjú.

A közmédia nézettsége március 17-én
Forrás: MTI | 2015. 03. 18. 10:45:00


Március 17-én az öt közszolgálati csatorna együttes napi elérése (reach) 3 millió 784 ezer 321 fő volt – közölte az MTVA a Nielsen Közönségmérésére hivatkozva.
Az M1 napi aktuális csatorna esetében az elért közönség 2 millió 124 ezer 159 fő volt, míg a megújuló Duna TV-re 1 millió 908 ezer 599 érdeklődő kapcsolt. Az M2-t 1 millió 307 ezer 623 fő választotta a keddi nap során.

Az öt közszolgálati csatorna (M1, M2, M3, Duna TV, Duna World) közönségaránya (share) március 17-én 13,4 százalék volt. Az adatok a teljes népességre vonatkoznak.

4 naposak. Várjunk az "ítélethirdetéssel" :-))))

Itt egy mai példa a változásra. Azt is értékelni lehet, amit nem írnak meg. Pl Gőgös lövését. Ez ma nem hírértékű az mno-nál, régebben az lett volna.

Nem tudtam, hogy KO férje. Ez bizonyítja, ha jó szakember valaki, akkor a munkaadó és a munkavállaló meg tudnak egyezni pártoktól függetlenül is. KO véleménye viszont érdekelne a férje munkavállalásáról. Azt nem tudom, KO szidta az első napot, vagy hallgatott?

Nem baj, de ezt miért ilyen stílusban hozod mindenki tudomására?

Azért ennek bája van:-))))) KO férje az első nap főszerkesztője, vannak hibák, nem gondolnám, hogy szándékosan. Azután pont a ballib megy neki az első napnak annyira durván ( biztosan nem volt információjuk ), hogy ők rúgatták ki KO férjét.

A poszt két felvetésével is egyetértek. Bárhogy is alakult, a jobboldali sajtónak csak jót fog tenni, ha leválik az állami csöcsről. Simicska elhamarkodott hőbörgései ellenére nem látszik sem az MN-ben, sem a HírTV-ben egy erőszakos irányváltás. Mivel a szerkesztőségek és az újságírók megszabadultak a kötelező kormányzati fényezésétől, több lehetőségük van saját autonóm véleményük kifejtésére. Nem látom, hogy ez durva kormányellenességbe ment volna át. Ha cinikus lennék, mondanám, hogy kevesebb pénzért kisebb nyalás jár, de legyünk jóhiszeműek! :) Fogjuk fel a kialakult helyzetet egy megújulási lehetőség reményének.Ha a kormány kialakítja saját kizárólagos szócsövét, attól még a többi jobbos orgánumnak nem kötelező 180 fokban átfordulni (és nem is fognak!), bármit is pampog S.L:
Magyarország alapvetően, kormányától függetlenül, sőt mindinkább annak ellenére jobboldali. Bármennyire átalakult az agrárium, a gyökerek az anyaföldbe nyúlnak. Az emberek érzelmi, gondolkodási habitusa nehezen változik.A kádári diktatúra éveiben is a Nemzet irányadó lap volt. Ha az ember tudni akarta, mi is a valóság, akkor elolvasta a Népszabadságot, a Magyar Hírlapot és a Nemzetet. A kormány, az egypárt és a mérsékelt konzervatív vonal közösen kiadta, hogy mi is a helyzet.
Bízzunk benne, hogy a média megtisztul, objektív mércévé válik. Ehhez segítség kell. Hirdetőként, olvasóként, nézőként ki-ki leteheti a voksát. És akkor egyszer talán lesz egy BBC szintű, elfogulatlan tájékoztatásunk.

Még egy megjegyzés: A mostani hatalmas közpénzköltés legalább egy részét a kiherélt, megcsonkított MTI helyreállítására kéne fordítani. Ez a fajta hírmonopólium nem válik be, kontraproduktív. A fontosabb országokba értelmes tudósítókat kéne kiküldeni, hogy megszűnjön az eddigi torz tájékoztatás.

Válaszok:
pollip | 2015. március 19. 9:37

Én a baloldali médiától is elvárnám a tárgyilagosságot. De ott sincs.
A magyar média teljesen beágyazódott, ugyanúgy, mint az olvasóik jelentős része.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában