A csúsztatás művészei

2015. március 19. 13:44

Stefka István
Az Öreg
Hat évvel ezelőtt politikai döntés született a Széles Gábor-féle médiacsoport (Magyar Hírlap, Echo TV) ellen. Széles nem üzent, nem nyilatkozgatott trágárul Gyurcsány Ferencről, nem hirdetett háborút ellene.

„Nem lenne jó, ha összehasonlítanánk az utolsó hónapjaiban vergődő (2009 tavasza) szocialista kormányzatot a jelenlegi polgári kormánnyal. Hat évvel ezelőtt politikai döntés született a Széles Gábor-féle médiacsoport (Magyar Hírlap, Echo TV) ellen. Széles nem üzent, nem nyilatkozgatott trágárul Gyurcsány Ferencről, nem hirdetett háborút ellene.  A bajuk velünk mindössze az volt, hogy abban az időben tárta fel a Magyar Hírlap a szocialista-szabaddemokrata ingatlan panamát a VI-VII. kerületben, akkor került napvilágra a Hagyó-ügy nokiás doboza és így tovább. A jelenlegi helyzet a sajtó jobboldalán egészen más. A Simicska-féle médiabirodalom (Magyar Nemzet, Hír TV, Lánchíd Rádió) áthangolása független lépés volt, a tulajdonos saját döntése, arra akarta kényszeríteni munkatársait, hogy 180 fokos fordulatot hajtsanak végre. A jelenlegi kormányzat, a jelenlegi jobboldali politikai erő ellenben nem presszionált egy magántulajdonban lévő médiacsoportot, hogy az bármit változtasson az által követett irányvonalon. Az megint más kérdés, hogy a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió vezetői lelkiismereti okokból lemondtak és jelenleg is egyre több munkatárs hagyja ott a szerkesztőségeket. Gyurcsány abban az időben súlyosan megsértette a sajtó-és véleményszabadságot, most viszont Simicska Lajos sértette meg a 2010-ben elfogadott Médiaalkotmányt és a legalapvetőbb médiatulajdonosi etikát, amely kimondja, bárki is birtokolja az adott orgánumokat, annak biztosítania kell az újságírók szakmai függetlenségét, az újságírói szabadságot.

Ezzel mi messze egyetértünk. A PestiSrácok.hu szerkesztősége nem véletlenül nyilvánított szolidaritást a kirúgott vagy lemondott újságírók mellett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Széles Gábor gondolkodó ember.
Simicska meg gondolatbefogadó. André bácsi hatott rá.

Az Öreg, már öreg.

Pista bácsi, a 80 milliárdos állami támogatásból működő, kifejezetten Orbán Viktor kívánságára, és igényeinek kiszolgálására létrejött hírtévé és csatolt részei milyen viszonyban vannak a Médiaalkotmánnyal és a médiatulajdonosi etikával?

Más szemében a szálkát is, saját szemében a gerendát sem?

De hát azok a tetoválások ott vannak! Nem a pesti srácok tetoválta rá Rigre:-)))

Ugyanígy vagyok. Simicska hirdethet háborút ha ahhoz van kedve és ingere, de az olvasókat és nézőket nem biztos, hogy maga mellé tudja állítani. Ha nem sikerül, akkor hogy nyeri meg a meghirdetett háborúját?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés