Heródes palotáját is meglátogatta Kövér

2015. március 20. 7:53
Jordániai útja során felkereste Heródes király palotáját is Kövér László, ahol Biblia szerint lefejezték Keresztelő szent Jánost. Az erődítményt magyar régészek vezetésével tárják fel.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke jordániai látogatásán felkereste a Mahérusz (Machareus) erődítményt, Heródes király palotáját, Keresztelő Szent János mártíromságának helyszínét, amelyet magyar régészek vezetésével tárnak fel – számolt be az MTI-nek Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke.

A Holt-tenger keleti partján magasodó erődítmény romjainak feltárását a jordániai királyi műemléki régészeti hivatal megbízásából, a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával Vörös Győző ókorkutató és három magyar munkatársa vezetésével végzik. Ez jelenleg a Szentföldön folyó egyik legfontosabb régészeti munka, amely a zarándokok és turisták részére kívánja láthatóvá tenni Heródes egykori várát.

Az evangéliumi helyszínen 2009 óta tartó egyetlen magyar feltárást Vörös Győző ókorkutató mutatta be a házelnöknek csütörtökön. A Biblia szerint itt, Nagy Heródes egykori várában, az apjától megörökölt palotájában fejeztette le Heródes Antipas Keresztelő Szent Jánost, nevelt lányának, Saloménak a kívánságára, aki azt kérte, hogy tálcán hozzák be János fejét.

Kövér Lászlót jordániai látogatása során fogadta II. Abdalláh jordániai uralkodó. Az Országgyűlés elnöke tárgyalt Abdalláh Enszúr miniszterelnökkel, s találkozott Atef Taravnehhel, a jordániai képviselőház elnökével is.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, szerette, főleg féltestvérének feleségét és annak lányát Salomét. Na meg a fiait, akiket megöletett, hármat! :)
Vagy ezt humornak szántad?

Eddig csak azt tudtam, hogy mit tud. Mit nem tud?

Izraelben hatalmas régészeti munkák folynak. A régészek ingyen töltenek el 3 hetet örülnek, ha belefolyhatnak az ásatásokba. Ismered az Újszövetséget? Úgy értem olvasod?

nem! Gondolj a Trójai ásatásokra, ha elfojtotta volna a fantáziáját sosem találta volna meg, a német régész.

18 réteget? Ezt nem is tudtam, a barbár!

Ez is igaz, nem feltárni. Azért kérdeztem, hogy olvasod -e az ....?

Nem úgy értettem, hogy ez a mindennapi kenyered, de azért csak elolvastad egyszer? Legalább egyszer.

Csak az ásatások miatt kérdeztem. Újszövetséged van, az a lényeg. Van egy rész János evangelistától.
Gyógyítás a Beteszda fürdőnél Jn 5,1
Nagyon sokáig azt hitték, hogy ez nem egy valós helyszín, mert nem volt már meg. Aztán a régészek mégis megtalálták. Nem tudom, hogy milyen mélyen, már nem emlékszem, de láttam, voltam ott. Minden megvan ahogy volt Jézus idejében. Az izraeli idegenvezető mondta, hogy alig várják a régészek és régészetet tanulók, hogy eljöjjenek az ásatásokra. Ingyen dolgoznak 2-3 hetet. Nagyon sok ásatás van Izraelben. A Tízvárost is így találták meg. Sok ásatáson voltam ott. Egy csomó mindenre azt állították, hogy nem létezik csak kitaláció a Bibliában és szépen előkerül minden.

Hogy jön ahhoz? Miért szerinted nem jön ahhoz? Szerintem sem! :)
Miért mi volt a téma? :) Vörös Győző és az ő munkássága? Ja! Hát ahhoz nem tudok hozzá szólni.

Akkor beszélgessünk inkább Margat váráról.
És Major Balázsról. Ő megfelel neked?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában