Jövő héten indul az új kormánypárti napilap

2015. április 18. 12:51

Jövő héten jelenik meg az új kormánypárti napilappá fejlesztett Napi Gazdaság első száma. A fél volt Magyar Nemzet részt vesz a lap szerkesztésében, melynek tulajdonosa Liszkay Gábor, a főszerkesztője Csermely Péter, főszerkesztő-helyettesei pedig Villányi Károly és Czirják Imre lesz.

A jövő héten megújuló, a Magyar Nemzet és a Hír TV exmunkatársaival feltöltött Napi Gazdaság lesz az új kormánypárti napilap – írja a Pesti Srácok. Ahogy arra számítani lehetett, a lap tulajdonos-lapigazgatója a Magyar Nemzet volt vezetője, Liszkay Gábor lesz. A főszerkesztő Liszkay egykori helyettese, Csermely Péter, főszerkesztő-helyettesek pedig Villányi Károly, a Nemzet volt rovatvezetője, valamint a korábban Hír TV-ben dolgozó Czirják Imre lesz.

A belpolitikai rovatot a Magyar Nemzet exfőmunkatársa, Haraszti Gyula, a gazdasági rovatot Kiss Gergely (korábban Magyar Nemzet, Magyar Hírlap), a külpolitikát és a publicisztikát szintén exnemzetesek (Sitkei Levente, Berszán György) viszik majd. Gajdics Ottó korábbi Lánchíd Rádió- és Hír TV-vezér lapszerkesztő lesz a lapnál. A Pesti Srácok szerint a Napi Gazdaság eddigi munkatársai feltehetően a Habony-féle Modern Media Group tervezett gazdasági portáljához távozhatnak. A portál szerint a Napi Gazdaság így formálisan és informálisan is leválik a Századvégről, és a Habony-féle körtől is független lesz.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/15570