Miért éledhetett fel a többéves Simicska megvette az Indexet pletyka?

2015. április 23. 21:42

Szily László
Cink
Egész biztos, hogy a hatalom igen rossz néven venné, ha a befolyásos lapot Spéder magának az Antikrisztusnak passzolná át.

„Az első ilyen híresztelés ugyanis úgy három éve, 2012 táján röppent fel. Spéder bankjába, a bankadótól és válságtól is sújtott FHB-be ekkoriban titokzatos befektetők több tíz milliárdos tőkét tettek, annyira enyhe feltételekkel – tulajdonrész megszerzése nélkül, mintegy barátilag –, hogy sokan azt gyanították, az állam volt a Névtelen Jótevő. Ebben a helyzetben – ha igaz volt, ha nem – logikus sztorinak tűnt, hogy a kormány a segítség fejében kérhet valamit, mondjuk azt, hogy a hatalmat folyamatosan irritáló online lapot a még a legkormányhűbb oligarchának számító és szintén médiabirodalmat építő Simicska vehesse meg. Mondom, fogalmam sincs arról, hogy akkoriban volt-e ténybeli alapja a sztorinak, de lehetett volna igaz is.

Ennek megfelelően néha egész nagy volt az idegeskedés az indexes cigizőhelyeken. De aztán – miután több hullámban újra meg újra előtört a Simicskával mint szenesemberrel való riogatás, és persze sose történt semmi – már senki sem izgatta magát rajta. Emlékszem, én magam azt gondoltam, tuti olyan fideszesek terjesztik ezeket, akiket froclizni szokott az Index, de ahhoz nem elég nagy a hatalmuk, hogy megcsuklóztassák a tulajdonost. Így viszont legalább ezzel ijesztgethettek, remélve, hogy betojunk. Ami persze sosem történt meg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Simicska megvette az Indexet?

Téves kérdés feltevés.
Ez lenne a megfelelő.

Az Index megvette Simicskát?

Simicska egy csavaros eszű tahó.
Bővebben Bayer Zsolt:
http://www.hir24.hu/nagyinterj..

Azt el kell ismerjem, hogy Lajos a maga dolgában okos ember, legalábbis az volt. Milliárdossá válni nem megy csak úgy, maximum akkor, ha az embernek az Apró Piroska az anyósa, és mindent megkap ingyen, vissza nem térítendő hitelből meg kedvezményes hitelből. Ahhoz tényleg nem kell nagy tehetség. Székesfehérvárról, szaros gatyában idekerülve milliárdossá lenni, na, az macerásabb.

Szokták rólam állítani, hogy elárultam a Fideszt, amikor 1994-ben megírtam a Népszabadságban, hogy Simicska Lajos miatt hagytam ott a pártot, ami mellesleg egy a Fideszt védő cikk volt, mindegy, a lényeg az, hogy, khm, kulturális szakadék tátongott köztem, valamint Simicska Lajos és az ő baráti köre között.

Bunkónak tartja őket?

Földbunkónak! Én mégiscsak Budán nőttem föl, és mégiscsak láttam életemben könyvet. Ráadásul Lajos, mint jelenség, eleve nem nagyon tartozik a szerethető emberek körébe.

Na igen. Vegyük észre, hogy elég jól adja elő. Mert ide a rozsdás bökőt, hogy a szerk meggyőződéses egysejtűi feletti szinten pontosan tudták, hogy honnan jöttek a milliárdok, és bizony kérés is jött mellé. És teljesítették is - a megfelelő meggyőződéses egysejtűekkel ez igazán nem feladat.

A kérdés már csak az, hogy ki vette meg Simicskát, Soros talán, viszont erre is fény fog derülni. Nemsoká'.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában