Megvásárolt újságírók

Ulfkotte: Mindegy, mit csinál Magyarország, rossz a sajtója

2015. április 24. 16:52

Írta: Bakó Beáta
A pénz, a hatalom és a befolyás mozgatja a világot, és az újságírók is ennek rendelik alá magukat – állítja Udo Ulfkotte német újságíró, a Frankfurter Allgemeine Zeitung volt munkatársa, aki könyvet írt arról, hogyan fizettek neki milliárdosok és lobbisták, hogy cserébe jókat írjon idegen hatalmakról. Ulfkotte Soros Györgyről és Magyarország nyugati médiavisszhangjáról is beszélt a budapesti könyvbemutatón – magyar kiadója egyébként a Hit Gyülekezetéhez köthető. Tudósításunk.
Valaki teljesen elvesztette a kapcsolatát a valósággal...
 
A Hit Gyülekezete kiadója, a Patmos gondozásában jelent meg magyarul Udo Ulfkotte Megvásárolt újságírók című könyve. Ulfkotte rögtön az előszóban abbéli meggyőződésének ad hangot, hogy az újságírók bizonyára drogokat fogyasztanak reggelente a szerkesztőségekben. Más magyarázata ugyanis nem lehet, hogy „teljesen elvesztették a kapcsolatukat a valósággal”. Vagyis dehogynem lehet, hiszen erről szól a könyv: arab olajsejkek, titkosszolgálatok, milliárdosok és amerikai lobbisták fizetnek rendszeresen luxusutakat az újságíróknak, hogy az érdekeiknek megfelelő cikkeket írjanak – állítja Ulfkotte, aki számos ismert kollégája mellett legelőször saját magát leplezi le.
 
Azt írja, hogy amíg 17 éven át a Frankfurter Allgemeine Zeitung külpolitikai újságírója volt, luxusutakat fizettek neki a Közel-Keleten, cserébe pedig jókat kellett az adott országról írnia. Sokat utazott német politikusokkal is külügyi utakon, ahol mindig a kezébe nyomtak egy mappát, amiben benne volt, hogy mit lehet írni. „Minél lustább és minél kevésbé kreatív valaki, annál jobb. Ha szolgaian a mappából dolgozik, akkor újra elhívják ilyen utakra, ha meg nem, akkor el lesz felejtve” – mondta. Ha viszont hajlandóságot mutat, akkor egyre jobb ajánlatok jönnek: egyre közelebb kerülhet a politikusokhoz és Amerika-barát nemzetközi szervezetekhez, mint a German Marshall Fund vagy az Aspen Institute. Ulfkotte Oklahoma államtól még díszpolgári címet is kapott, hogy rendszeresen jókat írjon Amerikáról.
 
Udo Ulfkotte leszögezte, hogy természetesen nem muszáj így cselekedni, és nincs konkrét cenzúra, de aki újabb meghívásokra számít, annak tanácsos így tennie. Arról is beszélt, hogy a német titkosszolgálatnak és külföldi titkosszolgálatoknak is dolgozott újságíróként: előfordult, hogy a titkosszolgálat helyette írt meg cikkeket, amik az ő neve alatt jelentek meg a FAZ-ban – ezzel az ember gyorsan zsarolhatóvá válik – tette hozzá.
 
Mindegy, hogy Magyarország mit csinál
 
Arra, hogy a dezinformálás érdekében megvásárolták az újságírókat, szerinte jó példát jelentenek a Magyarországról szóló nyugati médiajelentések. „Mindegy, hogy Magyarország mit csinál és mindegy, hogy jobb- vagy baloldali kormány van, mindig rossz a sajtója nyugaton” – mondta. Magyarországon például az emberek nem akarnak ukrajnai háborút és nem akarnak Oroszország ellen szankciókat. Mégis vannak szankciók, mert ez az amerikai szervezetek érdekében áll – fejtette ki.
 
Ulfkotte kiindulópontja egyébként szemlátomást az, hogy az újságírók hatalmas befolyással rendelkező valakik, akik félrevezetik a népet, és – itt jön logikai csavar – az újságírók dezinformáló tevékenysége miatt nem a nép akarata érvényesül. Azt sajnos nem fejtette ki, hogy ebben az esetben miért az újságírók hibájából vannak mondjuk az orosz szankciók, amikor erről Európa vezető politikusai döntöttek, nem a szerkesztőségek.
 
Magyarországgal kapcsolatban a kitiltási botrányról is kifejtette a véleményét: szerinte az azért pattanhatott ki, mert a médiában egyfolytában arról lehetett olvasni, hogy mennyire korruptak a magyar politikusok. Eközben viszont Ulfkotte szerint a jelenlegi és az ezt megelőző budapesti amerikai nagykövet is „korrupció” útján került a pozíciójába, úgy értve, hogy támogatták Obama elnöki kampányát. Ulfkotte a „magyarok szabadságszeretetét” is méltatta, ami szerinte rosszul jön most az Európai Egyesült Államok felé tendáló EU-ban. Példaként említette, hogy bizonyára nem lenne senkinek problémája a paksi bővítéssel, ha nem az oroszok csinálnák, hanem egy nyugati cég.
 
Ulfkotte azzal az instant bölcsességgel zárta a beszédét, hogy a pénz, a hatalom és a befolyás mozgatja a világot, és az újságírók is ennek rendelik alá magukat. Végül színpadiasan bocsánatot kért, amiért részt vett ebben a „disznóságban”.
 
Soros a saját zsebére dolgozik, az olvasók pedig nem fognak fizetni a FAZ-ért
 
Ulfkotte Soros Györgyöt is többször említi a könyvében, például azt írja róla, hogy az Open Society Foundation alapítványai különösen aktívak, ha arról van szó, hogy idegen kormányokat népfelkelések által kell megbuktatni. Nem csoda, hogy a magyar közönség rögtön Sorosról kérdezte Ulfkottét, aki kifejtette, hogy jól ismeri az ilyen milliárdosokat, neki is nem egyszer fizettek – bár Soros éppen nem. Abból, hogy Soros mibe fektet be, milyen szervezeteket támogat, Ulfkotte szerint egyértelmű, hogy Sorost csak a saját anyagi haszna érdekli.
 
A közönségből azt is megkérdezték, hogy mit gondol, lesz-e változás a német mainstream médiában. Ulfkotte szerint igen: az utóbbi három hónapban drasztikusan esik a legnagyobb print lapok olvasottsága, például a FAZ harminckilencezer olvasót veszített, és újságírókat kénytelenek elbocsátani a nagy lapok.
 
Mint mondta, az olvasók egyre kevésbé a neves lapokat keresik, helyettük egyre inkább azokat az újságírókat olvassák, akikről tudják, hogy megbízhatók és nem vették meg őket. Ezek az újságírók pedig meg tudnak élni az interneten, nincs szükségük a neves lapokra – fejtette ki. „Pár éven belül biztos nem lesz már akkora befolyásuk ezeknek a lapoknak, mint most – nem lesznek hajlandók fizetni értük az olvasók” – jósolta Ulfkotte.

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor mégis igazat írt Vavyan Fable?

"Jegyezd meg, ma már nem úgy van, mint régen, mikor a sajtó még a közt szolgálta. Ma már te szolgálsz. A média csinálja a hírt, a sztárokat. A média kormányozza a világot, vezet az orrodnál fogva."

Pedig hogyan nekem támadtak, amikor az egyik poszt után idéztem!

Éljen és viruljon a magyar független sajtó! ;-)

1.Ez mindig így volt/van/lesz ... A "demokrácia" - mint jelszó és normatív utópia - szép , de vannak "egyenlőbbek".
2. Ne legyünk naivak , s a magunk kis köreiben csináljuk jobban azt , amit másoknál bírálunk .
3. Az Úr Jézus már 2000 éve látta ezt : TE KÖVESS ENGEM !...

"Hit Gyülekezete kiadója"ű

Nem hiába mondta szép anyám, hogy a hit hegyeket mozgat meg. Igaz azt is hozzátette; a perselyt is megtölti.

Á!
Ők ingyen, magánszorgalomból ilyenek. ;-)

„Mindegy, hogy Magyarország mit csinál és mindegy, hogy jobb- vagy baloldali kormány van, mindig rossz a sajtója nyugaton” – ezt mondta volna?

Azt kérdezi Szily a másik oldalon; Miért éledhetett fel a Simicska megvette az Indexet pletyka?
Holott az igazi kérdés az lenne; Az Index vette meg Simicskát?

"...az olvasók egyre kevésbé a neves lapokat keresik, helyettük egyre inkább azokat az újságírókat olvassák, akikről tudják, hogy megbízhatók és nem vették meg őket."
-------------------------------------------
Ez jól hangzik, de itthonra még nehéz elképzelni.
Az viszont itthon is igaz, hogy a print sajtó példányszáma drasztikusan esik.
Az olvasottság és az újságírás kétségtelenül az elektronika irányába mozdul, de nálunk még nem az határozza meg az olvasottságot, hogy kiről, kikről tartja azt az olvasó, hogy igazat ír, hanem az, hogy azt kapja-e, amit olvasni akar.
Nálunk még a média fogyasztása politikai szimpátia szerint történik.
A Népszavát azért olvassa aki képes azt olvasni, az ATV-t azért nézi, mert stimuláló hatással van reá, ha pl. Orbánról, a kormányról minél több gyalázkodást kap.
Az sem érdekli, ha nyilvánvaló hazugság az egész!!
Ebből nem lesz békés közélet.
Lehet, hogy Németországban már nem ezt keresik igazán, de itthon még igen.

"...valami oka csak van, hogy Magyarországnak rossz a sajtója,..."
---------------------------------------
Van. Az, hogy rólunk nyugaton az a hír járja, hogy antiszemiták vagyunk.
Ez pedig cionista, zsidó körökben - amelyek kezében van a jelentős sajtótermék döntő hányada - nem igazán kelt szimpátiát irántunk.

Frankfurter Allgemeine Zeitung is?
Az nem lehetséges hiszen ott a nagyon tisztességes Lendvai Pál van. Itt valami tévedés lehet. ;-)

Látom, Bakó Beáta igen távolságtartó ezzel az Ulfkotte úrral és az ő "instant bölcsességével" szemben. Pedig teljesen életszerű, amit eddig a könyve elolvasása nélkül megtudtunk az általa írottakról. Amit a magyar újságíró társadalom - tisztelet a kivételeknek - az elmúlt 25 évben művelt a saját politikai elfogultságai és a tulajdonosai kedvére, az is egybevág Ullfkotte mondandójával, s arra egyébként nincs mentség.

Sokkal kártékonyabbak, mint a politikusok. Valóban nem ők hozzák a döntéseket, de egyfolytában a maguk, tulajdonosaik és lekötelezőik nézetei és érdekei mentén befolyásolják a közvéleményt, s egyébre sem törekednek, minthogy ezeknek megfelelő döntésekre késztessék és kényszerítsék a politikusokat. A munkájukban szó sincs "szakmáról, elvekről, közvetítésről, pontosságról, hitelességről, függetlenségről" és egyéb lózungokról, csupán hátsó szándékokról és a választott politikát felülíró politizálásról. Nemzetközi szinten, a sokkal nagyobb pénzek közelében miért lennének különbek, mint a hazai verebek.

Mi, idősebbek, rutinosabbak, már a "szocmusban" hozzászoktunk ahhoz, hogy még a legjobb írásokat is fenntartással kezeljük, s megpróbáljuk kihámozni belőlük az elfogultságokat és kitalálni, hogy mivel akarnak megetetni bennünket.

A tájékozódás ma még komolyabb munka kell legyen, mindenkinek. A híreket, tudósításokat nem szabad egy helyről fogyasztani, össze kell rakni magunkban a különböző információkat és szempontokat, különben hülyére vesznek bennünket az újságírók!

Az ún. mainstream sajtó arra megy ki, hogy akár veszteség árán egymást idézgesse és befolyásolja a közönséget. Szerencsére sok más tájékozódási lehetőség van. Az a régi BBC szabály érvényét vesztette, hogy egy hír akkor mehet, ha két egymástól is független forrás is megerősíti. Ma szinte bárhonnan azonnal 100 kép, videó és leírás jön, megismertünk titkos diplomáciai közléseket és adatokat. Ahogy van hivatásos fotós, de mégis bárki "civil" is onthatja a képeket, úgyanógy marad hivatásos megélhetési firkász, de bárki írhat bármit. A print lapok példányszámai mindenütt csökkenek, tarol a bulvár.

"mandinerre irogato" egysegelemmajmok a szubjektív vágyaikat, álmaikat fogalmazzák meg, aminek semmi köze a valósághoz. Igénytelenek, mert még billentyűzetet sem cserélnek.
Röviden összefoglalva; egysegelemmajmok egy kis helyesírási hibával.

A látszat valóban ez, és az is igaz, hogy mindkét oldalra jellemző, de visszautasítom a hiteltelenség vádját, mert igenis, hogy voltak akkoriban is, miként ma is vannak elkötelezetlen, az objektivitást szem előtt tartó lapok, folyóiratok.
A rendszerváltás idején ilyen volt pl. a Brády Zoltán által jegyzett KAPU. Tudomásom szerint még ma is létezik - ha nem tévedek.

Csak hát 1990. táján egy világpolitikai jelentőségű égszakadás zajlott, amely a közéletben nem a kiegyensúlyozott, tisztességes és objektivitásra kényes sajtóra volt éhes, hanem a harsány, pofába mászó hangra.
Miért is kellene ezen csodálkozni 40 év irányított sajtója után.
A baj az, hogy a szekértáborok, amelyeket álságosan megértő humanizmusból nem rostáltak meg akkor, amikor kellett volna, máig fenntartották ezt a véres szemben állást.
Ha lehet, az egymásnak feszülés csak fokozódott, a józan hangra senki sem tart igényt. A domináns hang brutálisan barbár.
Ma már a politikai ellenfelet mindenki lámpavason lógva szeretné látni.
És ez elborzasztó.

Válaszok:
Berecskereki | 2015. április 24. 19:04
Berecskereki | 2015. április 24. 19:22

Erre gondolsz?

http://kapu.biz/php/main.php?t..

Neked szívesen.

Válaszok:
Forsz | 2015. április 24. 19:16

Ez érdekes.
Ulfkotte egy cseppet sem fél.
Túl ezen, abban igaza van, csinálhatunk, mit akarunk.
A "mi" újságíróinknak is gyerekeik vannak, akiket szeretnének a gyerekeink fölé emelni.
Az internetet is felforgatásra használják egyesek szakmányban.

"Vagyis a magyaroknak eleve nincs is igenye a szinvonalas fuggetlen tajekoztatasra, "

Elemben ekkora majmot!
Mit képzelsz te?
Tudd, hol a helyed!

Válaszok:
Berecskereki | 2015. április 24. 19:14

Azért ez egy kicsit bonyolultabb, mivel 50% minimum a megjelent támadásoknaka szerző nem saját kutfejéből szopja a cikkei és véleményei tartalmát hanem a hazai forrásból erednek főleg ha a polgári keresztény konzervativ oldal van hatalmon, s főleg Orbán van a célkeresztbe, ami ha ellenzékbe vannak akkor is kisebb intezitással,de megy a támadás. A legszomorubb benne, hogy a ballib ellenzékben olyan hazugságokkal és csusztatásokkal látják el a nyugati médiákat ami sok esetben normális országban hazaárúlással ér fel.

A röhely az, hogy a nyugati médiamunkások agya is annyira át van mosva, hogy képtelenek a valóságot érzékelni, ha azt megtapasztalják, utána is képesek a korábbi prekoncepciójukat ott folytattni ahol abba hagyták. Ez már valami fenoménként müködik. Ráadásúl a hazai médiák is képesek átvenni tisztelet a kivételnek azt a magatartást amit a nyugati médiavilágban már évtizedes hagyomány. A legszomorubb az egészben, hogy ráadásúl a legvadabb véresszájú médiamunkások fiatal generációjából kerül ki, s a teljes sötétség honol az ismeretek kapcsán, de arrogáns kioktató, elitélő, megitélő hangnemük és a nagyarc az van.

A tragédia ebben az egészben, hogy a társadalom általuk szociaziálódik és a stilusuk és mondanivalójuk valótlanságát átvéve a közbeszéd egyre mélyebbre sülyed. Nem kimélnek sem Istent sem embert s az sem zavarja öket, hogy embereket családokat méltóságukban sértegetnek olyan stilusban ami korábban a sarki kocsmában sem volt elfogadható.

Csak a forumokon és kommenteken kell körbe nézni és érzékelhető a folyamatos nivó zuhanás már nem párbeszéd és az érvek melletti vita uralja a terepet, hanem valami őnkielégitési őnmegvalósitási trágárság verseny folyik független a témától.

Mindig visszajutunk Morickához akinek mindenről úgyanaz jut az eszébe.

Mit fog kezdeni a mai fiatal korosztály magával tiz év mülva, ha ilyen alapon szocializálodnak a média által.

A média hatására látjuk a hecckampányok következtében a dezinformációk felturnozásával fiatalok örjöngenek az utcákon, s valóban maguk sem tudják valójában hogy miért.

Azért elborzongok, ha a jövőre gondolok és az unokák helyébe képzelem magam, hogy milyen világban kell majd nekik élni és boldogulni.

Válaszok:
Forsz | 2015. április 24. 19:31

"speciel Izraelnek nincs túl jó sajtója,"

:-)

Ne nyugtalanítson. egysegelem majd pótolja.

"Elemben ekkora majmot!" Főleg egyseg-ben kis nyelvtani hibával!

Igen, erre gondoltam és egy kissé szégyellem is, hogy elhanyagoltam, pedig akkoriban nem nagyon hagytam ki, miként a Magyar Nemzetet sem, amely még a szocialista éra alatt is, már igencsak kilógott a sorból.
Köszönöm a linket.

Válaszok:
Berecskereki | 2015. április 24. 19:26

Tanulságos egyszerű megoldás (Forrás: KAPU)

Egy ember elmegy egy pszichiáterhez és előadja neki a következőt:

Gyerekkorom óta bennem van az, hogy esténként mindig félek lefeküdni, mert félek attól, hogy valaki van az ágyam alatt. Úgy érzem, hogy előbb vagy utóbb beleőrülök ebbe a félelembe.

Bízza rám magát nyugodtan – mondja a pszichiáter – egy év sem kell hozzá és megoldható a probléma. Jöjjön el hozzám hetente háromszor és megszabadítom ettől a félelemtől.
No és mennyibe kerül? – kérdi a paciens.
80 dollár egy vizit – mondja a doki.
Alszom rá egyet-kettőt – felelei a paciens és a doki hiába várja vissza.

Egy fél év múlva véletlenül összetalálkoznak és a doki megkérdi, hogy miért nem jött hozzá a kezelésekre.
Mire a paciens: 80 dollár hetente háromszor, egy teljes éven át, az 12 800 dollár.
Egy bárpultos viszont kigyógyított összesen 10 dollárért. Olyan boldoggá tett a gyógyításával és azzal, hogy olyan sok pénzt megspóroltam, hogy vettem egy új kisteherautót.
Mire a doki: Ha nem vagyok indiszkrét, és megmondhatja, mégis hogyan gyógyította ki a bárpultos a bajából?
Azt mondta, hogy fűrészeljem le az ágyam mindegyik lábát és tényleg, azóta senki sem fér el alatta.
http://kapu.biz/php/main.php?t..

Írtam már: Neked mindig szívesen és örülök, hogy felhívtam a figyelmed az interneten való elérésre.
Fentebb kimásoltam egy tanulságos humorost írást. Talán mást is érdekel.

A reklámból is ki fognak kopni, mert azt is átveszi teljes egészében a képi média és az internet.

Nagyon tetszik, amit írtál és elsősorban azért, mert meg tudtad oldani anyázás, személyre szóló gyalázkodás és sértegetés nélkül.
Sajnos ez a helyzet és azt hiszem, hogy a baloldali és a liberális intolerancia miatt, egyelőre nem is várható javulás.

Persze, hogy ma már jobbról is visszalőnek, de nekem, aki végig figyeltem és követtem a folyamatot, senki sem tudja beadni, hogy ezért kezdetben nem a liberálisok mély és megemészthetetlen csalódottsága, majd később a lábra kapott szocialista mocskolódás, míg végül a szoclib összhang lenne a bűnös.
Nem az, aki visszalőtt.

Válaszok:
Berecskereki | 2015. április 24. 19:36

Nem vetted észre?

Berecskereki 2015. április 24. 17:44

"Hit Gyülekezete kiadója"ű

Nem hiába mondta szép anyám, hogy a hit hegyeket mozgat meg. Igaz azt is hozzátette; a perselyt is megtölti.

Ez egy nagyjából sejthető, de most egy résztvevő által feltárt része a dolognak.
De a további részek éegalább ilyen botrányosak. Nevezetesen, hogy sajtócézárok uralják a vezető sajtóorgánumokat és mint tulajdonosok megkövetelik a munkatársaktól a kívánalmaiknak megfelelő írásokat. Aki nem teszi, az kimarad az előléptetésekból, fizetésemelésekből, eltávolítják mint az újság szellemiségétől idegen elemet. (Ma már oda se kerül)

Mindezt a szent sajtószabadság nevében. Vagyis lényegében az embereknek fogalmuk sem lehet a világban történtekről, mert a közvetítő közeg erősen torzítva, nem ritkán a valósággal homlok egyenest ellenkező módon tükrözi az eseményeket.
Soksuzor már a forráskritika sem segít, ha az ember próbál valós információhoz jutni.

Vagyis a hisztérikusan védett, sajtószabadsággal fétisizált média egy nagy humbug. Nem mellesleg sok más a "demokrácia" sarokkővének tekintett szélhámossággal egyetemben.

"...végül a szoclib összhang lenne a bűnös.
Nem az, aki visszalőtt."

Ennek az állításnak az a hibája, hogy amennyiben soha nem lősz vissza, soha sem veszed fel a kesztyűt akkor elkönyvelik, hogy ez azért van, mert amit mondanak rád igaz és félsz.

Szerintem a kesztyűt akkor kell felvenni, ha van értelme és megfelelő stílusban - ha lehetséges ironikusan - vissza kell lőni.

Az az igazság, hogy a dolgok tényleg úgy működnek, ahogyan Ulfkotte leírja, az benne az érdekes, hogy nem is titkolják.
Nemcsak az újságírás ilyen, hanem pl. az egészségügy is. Senkit nem érdekel, hogy a felírt gyógyszer milyen rombolást végez egy ember szervezetében, az orvos felírja mindenkinek egy kis gyógyszergyártói baksisért.

Azört ennél még cifrább. A média hazugságokat és dezinformációkat nyomnak az ukrajnai eseményekről. Irányitva Putyint állitják ki főgonosznak és elfelejtik kibontani az igazság minden részletét. Söt hiába Gorbacsov több nyugati médiában is megjelent és kifejtette, hogy mi a valóság pl Krimmel és a NATO terjeszkedéssel kapcsolatban. Mi az igazság az aláírt megállapodással a Német egyisités kapcsán az orosz eu doksiban. A Budapesti megállapodást emlegetik, csak nem a valódi tartalmát. Egy év után fel fel bukkanttak a tények, de valahogy nem volt nagy hír belőle.

A politikusok is a média hirei, dezinformációs hisztéria keltés hatására főleg a lengyelek és a Balti államok már-már háborus propoganda hatására amit az USA hathatós segitségével olyan fokra emelkedett, hogy az eu nagyhatalmai főleg német vezetéssel elkezdték az értelmetlen szakciós politikát amire válaszoltak az oroszok és az eu azóta is szív. A Trojka ráerőltette akaratát az egység felkiálltással az összes eus országra. Közben nagyon külömböző nézetek is ki kibugyatak a mélyből s a német társadalom meg inkább szipatizált az oroszokkal, mint merkellel és az USA pincsikutyájának nevezték az internetes oldalakon a kommentelök.

Mellesleg már egy jó ídeje németországban a társadalom és a politikai elit nagyon sok eesetben teljesen ellentétes.

Mellesleg Ulkoffte könyve teljesen el lett hallgatva amédiában. Sőt a benne foglaltakat sem vitatta senki és nem cáfolta nem ment biróságrapedig konkrét nevekkel van tüzdelve akik ma is a média szereplői. Közben már a jópár utánnyomást megért és nagy az érdeklődés hosszú a várakozási ídő a rendelések után.

Lehet, hogy a német társadalomba bombaként hatott, de nálunk már az általunk megtapasztal dolgok miatt csak bolintunk egy egy ismerös helyzeten.

Ez még viccnek is rossz. Szegény egyseg még felszállna a mennybe és itt maradnánk hiteles információ nélkül. ;-)

Nincs itt probléma egyse. Csatnak, kardnak, fasznak - bocs elírtam - FAZnak balról van a helye.

"ps: Egyelőre rejtély, hogy a hitgyüli miért vásárolta meg a kiadás jogát, de majd ez is kiderül előbb utóbb."

Legjobb esetben: Mert üzletet láttak benne.

Válaszok:
Rumpelstilzchen | 2015. április 24. 22:50

Ma, aki gondolkodik, az vagy összeesküvés elméletet gyárt, vagy náci.
Bélyegző nélkül nem működne ez a szép új világ.

"Legjobb esetben: Mert üzletet láttak benne."
Vagy ki akarják száz példányban adni. 100.

de várjuk meg a végét.

"... valami oka csak van, hogy Magyarországnak rossz a sajtója" - ahogy már Széchenyi is megmondta: "Egyedül vagyunk".

Hogy tudom magam törölni? Tudna segíteni valaki? Szakítunk, a mandi és én.

Válaszok:
Morgen | 2015. április 27. 20:37

Leginkább úgy, hogy nem írsz többet.
Megharagudtál a Mandira?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés