Éden Hotel: médiahatósági eljárás indult, az EU-t is bevonják

2015. április 28. 13:55
A Médiatanács hatósági eljárást indított a TV2 Éden Hotel című valóságshow-jában történt szexuális erőszak-kísérlet miatt. A műsor a brit joghatóság alá tartozó SuperTV2-n is fut, így az EU-t is be kell vonni az eljárásba – közölte a Magyar Nemzettel az NMHH.

A TV2-n sugárzott Éden Hotel című „takitkai reality” a napokban adásba került részében az egyik férfi szereplő több percen keresztül, erőszakos módszerekkel igyekezett rávenni női játékostársát, hogy feküdjön le vele. A később kiadott vágatlan felvételen látszik, hogy a nő egyértelműen közli: nem kíván lefeküdni a férfival, ezt minden egyéb módon is jelzi a férfinak, aki ennek ellenére próbálkozik tovább, majd végül megzsarolja a nőt, hogy kiejti a játékból. Miután ez sem vált be, több percen keresztül szidalmazta, és butának nevezte a nőt.

A TV2 először közleményt adott ki, miszerint nem történt erőszak, később viszont azt közölték, hogy mégis vizsgálatot indítanak. 

A Magyar Nemzet megkeresésére a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság közölte, hogy a Médiatanács már hatósági eljárást indított az ügy miatt. Hozzátették: nem mindegy, hogy a műsorszámot a magyar TV2-n, vagy a brit joghatóság alá tartozó Super TV2-n vetítették-e, utóbbi esetben ugyanis csak az Európai Unió bevonásával kezdődhet meg az NMHH ügymenete. Mivel a műsor mindkét csatornán fut, így a hatóság mindjárt két eljárás indításáról döntött.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülyeség. Hagyni kell őket fulladozni.
Rendeztek volna még embervadászatot is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés