Így hangol a szegények ellen a média

2015. május 6. 10:39

Jámbor András
Kettős Mérce
Mindannyiukat az a kép ragadta meg, amelyen az egyik állatot egy Audiba rakják be, azzal viszi el a család a támogatást, adományt. Mindkét újság ezt az egy dolgot tartotta fontosnak kiemelni.

Soha nem lesz tökéletes támogatási rendszer. De tényleg az a nagyobb probléma, hogy egy disznó esetleg rossz helyre ment, vagy esetleg az, hogy az állam támogatásra szánt pénzei közel ugyanakkora mértékben járulnak hozzá a leggazdagabb 10%, mint a legszegényebb 10% jólétéhez?

És nyilván a képeket látva az állampolgárban, aki mondjuk 80-100 ezret keres, felgyűlik a gyűlölet a támogatások iránt, a cigányok iránt, a szegények iránt - olyannak megy a segély, aki Audival jár, miközben én kocsit vagy benzint se tudok venni? Miközben valójában 90%-ban a legszegényebbekhez, jó helyre megy pénz, a támogatás: arra, hogy ne haljanak éhen. És nem ők a hibásak, mert nem nekik kell utánajárni annak, hogy valójában mi történik, az újságíró dolga, hogy hiteles és pontos tájékoztatást adjon.

Nyilván se a Hír24, se a 444 általános működésére nem jellemző az ilyen fajta szegényellenes médiakép-tálalás. De kevés dolog tud nagyobb kárt okozni, mint a jobboldali propaganda megerősítése, ami szerint a segélyeket ellopják. Főleg akkor, amikor Bakró Jánosnak, Makró Ferencnének és a hozzájuk hasonlóknak nem egyre jobb, hanem a társadalom előítéleteit követő és erősítő politika miatt egyre rosszabb a helyzete.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés