Fábry Sándor elképesztően korrekt volt velem

2015. május 15. 17:55

Kovács Kristóf
Origo
Az akkori TV2-es vezetésre jellemző, hogy amikor érezték, hogy vesztésre állnak nálam, akkor Fábryt elhívták a Bagolyvár étterembe, előszedtek egy bőröndöt 30 millióval, és felajánlották direktben Sanyinak. Interjú.

Mivel nyert az RTL?

Nekem mindig profibb, tudatosabb és rugalmasabb csapatnak tűnt. Árpa Attila vezette a tárgyalásokat, aki dinamikusan emelte az ajánlott árat, ahogy a TV2 is emelt. A licitet végül egyértelműen az RTL nyerte csaknem 2 millió forinttal magasabb sugárzási díjjal. Az akkori TV2-es vezetésre jellemző, hogy amikor érezték, hogy vesztésre állnak nálam, akkor Fábryt elhívták a Bagolyvár étterembe, előszedtek egy bőröndöt 30 millióval, és felajánlották direktben Sanyinak. Fábryról sok rosszat lehet mondani, de egész életében elképesztően korrekt volt velem: felhívott az asztaltól, és a fülem hallatára küldte el őket melegebb éghajlatra. Ez volt a kapcsolatunk első és legkomolyabb tesztje.

Az RTL-ről akkoriban távozott Friderikusz, kellett a helyére egy show?

Igen, Fridi megint kész helyet hagyott nekünk azzal, hogy összebalhézott az akkori RTL-vezérrel. Tulajdonképpen megint az ő helyére kerültünk, a csatorna azonnal nyitottá vált egy nagy nézettségű show-ra. Jól döntöttek, ettől kezdve az RTL vezette a csütörtök estéket. Mi pedig újra szembe kerültünk Fridivel, akit kárpótlásként leigazolt a TV2.

Vele milyen a kapcsolatod?

Megszerezte a számomat, és felhívott, amikor hazajöttem Amerikából, és megtudta, hogy nem tudom sehol eladni a Fábry show-t. Mondta, hogy hagyjam Fábryt a fenébe, nincs benne perspektíva, dolgozzunk együtt. Nemet mondtam, más terveim voltak, nem adhattam el a lelkemet. Friderikuszt amúgy az elmúlt 25 év legfontosabb televíziós egyéniségének tartom Fábry mellett. Gyermekként rajongtam a profizmusáért, és nagy szerepet játszott benne, hogy ezzel kezdtem foglalkozni. És mint látszik, közvetve abban is, hogy elindulhatott a műsor.

Mi történt utána?

Amikor nemet mondtam, ő rettenetesen megsértődött, és öt évig nem állt velem szóba. Rengeteg fórumon lehúzta Fábryt és engem, aztán lassan, nagyon lassan megnyugodott, és alkalmat adott arra, hogy elmondjam neki, mennyire tisztelem, amit csinál. Aztán pár év után Fábryval beköltöztünk az RTL Klub vadonatúj, 600 férőhelyes szuperstúdiójába, 2,5 milliós nézettségeket hoztunk, és nem fért kétség a sikerhez. Jött az Activity, a Szulák Show, a Liptai Show, egy óvatlan pillanatban eszembe jutott a Showder Klub ötlete, és a kezdeti nehézségek kisimultak.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... Folytassam???"
-------------------------------
Ha lehet, NE!!
Sőt az volna a legjobb, ha te itt meg sem szólalnál, de sajnos, neked mindig lesz mondanivalód, mint minden elmebetegnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában