Hello Twitter, Barack vagyok! – Tweetel az amerikai elnök

2015. május 18. 20:40
Hat év után végre megkaptam a saját oldalamat – írta első Twitter üzenetében Barack Obama, amerikai elnök. Az elnöknek van egy másik Twitter fiókja is, azt azonban a kampány csapata szerkeszti, míg az új oldalon csak Obama saját tweetjei lesznek.

Az amerikai elnök csatlakozott a Twitter közösségi portálhoz. Barack Obama első üzenete után szűk fél órával máris 100 ezer követőre talált. „Hello Twitter, Barack vagyok. Tényleg! Hat év után végre megkapom a saját felhasználói fiókomat” – írta budapesti idő szerint hétfő este a maximum 140 karakteres üzeneteket lehetővé tevő üzenőfelületen. Az elnök követőinek száma folyamatosan növekszik, négy órával az első tweet után már nagyjából 750 ezer követője volt az elnöknek.

Obama a POTUS felhasználónév alatt érhető el a közösségi oldalon. A POTUS az Egyesült Államok elnöke szavak kezdőbetűiből alkotott mozaikszó (President of the United States). A President Obama oldal követői kizárólag olyan üzeneteket olvashatnak majd, amelyeket maga az elnök írt. Obama elnök elkötelezett amellett, hogy a legnyitottabb és a legtöbb ember részvételére építő kormányzata legyen – olvasható a Fehér Ház internetes blogjában.

A washingtoni Fehér Ház tisztviselői - akik igyekeznek kihasználni a különböző közösségi portálok adta kommunikációs lehetőségeket - évek óta jelen vannak a Twitteren, hogy az amerikai kormány politikáját közvetítsék a világnak és személyes megjegyzéseiknek is teret adjanak.

Barack Obama a Twitteren már 65 embert követ, a többi között Bill Clinton és George W. Bush korábbi elnököt, továbbá feleségét, a first ladyt (FLOTUS), de nincs a listán például egykori külügyminisztere, a 2016-os elnökválasztáson demokrata párti színekben induló Hillary Clinton.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés