Milliókba kerül az MSZP-nek a párt új lapja

2015. május 18. 12:55
A Népszabadság Online szerint 6-7, terjesztéssel együtt akár 10 millió forintba is kerülhet a szocialistáknak az MSZP tervezett, 300 ezres példányszámú újságjának elindítása. Mindezt részben a székházuk eladásából tervezik finanszírozni – árulta el a NOL-nak Gőgös Zoltán. A tervek szerint még idén elindulna a lap, a korábban már használt Balegyenes néven.

A hónap elején az Index információira hivatkozva már megírtuk, hogy ingyenes lap kiadását tervezi az MSZP. Ezúttal Népszabadság Online szolgált újabb információkkal az ötletről. Úgy tudják, az újság kiadása 6-7 millió forintba kerülhet a pártnak, ráadásul a terjesztéssel együtt akár tízmilliós költségvetéssel is számolhatnak.

A NOL azt írja, felmerült, hogy a költségkímélés érdekében a terjesztést inkább maguk oldanák meg, ám ezzel a pártban sokan nem értenek egyet. Kérdésükre Gőgös Zoltán közölte, még nincs pontos költségvetés, a kiadvány terve egyelőre egy elvi döntésen alapszik. Azt is elmondta, hogy az anyagi hátteret részben a Jókai utcai székház értékesítéséből kívánják megteremteni. 

Az elképzelés szerint még idén elrajtolna a Balegyenes – jelenleg ez az elnevezés tűnik a legesélyesebbnek. Korábban már jelent meg ilyen névek MSZP-s kiadvány, amely a párt hírleveléből alakult ki, még Mesterházy Attila elnöksége idején. A többezres példányszámú, nyolc oldalas sajtóterméket fele részt központilag, fele részt területi szinten szerkesztették, és eleinte a terjesztést is a regionális szervek intézték. Mivel ez a modell nem működött, később postai úton juttatták célba, így viszont drágának bizonyult a működtetés. A Népszabadság informátora szerint ez utóbbi nagyban hozzájárult a lap megszűnéséhez.

És ahhoz is, hogy a párton belül most többen ellenzik az új, 300 ezres példányszámú ingyenes újság ötletét. Ők úgy vélekednek, inkább a közösségi médiában kellene erősíteni, ami egyébként jóval kisebb összegből kivitelezhető. A Népszabadság cikke példaként említi, hogy a jelenlegi pártelnök, Tóbiás József oldalát 18 ezren kedvelik a Facebookon, míg elődjéét, Mesterházy Attiláét – a választási kampánynak köszönhetően – 218 ezren.

Az ötlet ellenzői azzal is érvelnek, hogy az új Balegyenes csak egy szóróanyag lenne, ellentétben a konkurenciának tekintett Hazai Pályával, amely a Jobbik ingyenes lapja, és amely valódi újságként funkcionálva például művészekkel, ismert emberekkel közöl interjúkat.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek nem normálisok!

Hogy a csudába lehetett ilyen félelem keltő, konfrontatív, ellenségességet sugalló címet találni? Elvtársak, támadó állásba lépés, meneküljenek az esetleges másként gondolkodók?

Ha fiatalabb lennék és esélyt látnék arra, h. ezek kerülnek hatalomba, csomagolnék, mielőtt megcéloznának.

Ezek tényleg megértek a varsói 2%-ra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés