Elszakította Észak-Erdélyt Romániától egy francia tévé

2015. május 20. 15:01
Magyarországhoz csatolta a műsorában használt háttértérképen Észak-Erdélyt a francia Le Revenu gazdasági csatorna. A román sajtó felkapta az ügyet.

Egy franciaországi gazdasági tévéadó, a Le Revenu olyan térképet használ egyik műsorában, amelyen Erdély egy része Magyarországhoz, és nem Romániához tartozik – írja a Kolozsváros.ro.

 
A háttérben lévő térképen ugyanis Európa második világháború előtti, a második bécsi döntést követő térképe látható – utóbbira 1940 augusztusában került sor, amely során Észak-Erdély ismét Magyarország része lett.  
 
A román sajtó felháborodott a figyelmetlenségen.

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek a franciák valamit már tudnak...

Nem múlt.
A jövő!

Erről eszembe jut a román kecskepásztor álma: "Hejj, ha ez a kecske főzni is tudna!"

Viszont a franciákra is mélyen jellemző, mennyire tájékozottak...

"...a franciákra is mélyen jellemző, mennyire tájékozottak..."
-----------------------------
A sok lelkes kommentelőnek üzenem, hogy ezzel szemben az elmúlt évszázaddokkal foglalkozó PC játékokban és nem korrekt nyomdatermékekben a múltbeli történések demonstrációjaként Magyarországot gyakran, sőt túl gyakran a trianoni határokkal ábrázolják.
Ez sokkal sértőbb, csak hát ez a mi szemszögünkből az.

Nyugat Európa tájékozatlan és közönyös Közép-Európa és annak népeinek történelme iránt.
Van ebben egy rakás maguk felé fordulás is.

Olvastam olyan Európával foglalkozó reprezentatív megjelenésű történelmi atlaszt, amely Európa ezer évét öleli át és Magyarországról egy szó sem esett benne. Ami azért eléggé fura dolog ha figyelembe vesszük az 1526. előtti hatalmi viszonyokat és szerepeket.

Olvastam olyan, európai fegyverekkel és harcmodorral foglalkozó ugyancsak repi kiadványt, amely a magyarok harci eszközeit meg sem említi; a visszacsapó íjat, amely Európát évtizedekig rettegésben tartotta, a kengyelt, amelyet a magyarok hoztak be Európába. A magyar harcmodort, amely ellen hosszú ideig nem volt Európának stratégiai ellenszere. A könnyű lovasságot, amely a huszárság előfutára volt mind kihagyják. Európa nyugati fele a magyar történelemmel, Trianon óta nem szeret foglalkozni.
Ez a francia tévedés egy kivétel.

www.honfoglalo.hu ...

Okuk van Bukarestben idegeskedni, ha nem is közvetlenül (Észak-)Erdély, hanem Moldva miatt. A moldovánoknak esetleg eszükbe jut(tatja Putyin), hogy ideje lenne egyesíteni Transznyisztriát, Moldovát és Moldvát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés