Szórakoznak velünk a melegpropagandisták

2015. május 20. 11:04

Szikszai Péter
Napi Gazdaság
Míg a Pride magamutogató extravaganciája általában bumeránghatású, addig a televízió észrevétlenül hozza be és fogadtatja el velünk a homoszexualitást.

„A tévéből ömlenek ránk a homoszexuális témájú filmek, és a mindennapi életről szóló alkotásokban is rendre megjelennek a meleg karakterek. Neil Patrick Harris homoszexuális színész az HBO 2013-ban készült dokumentumfilmjében mondta, hogy a melegek ma már egyre több csatát nyernek meg. A homoszexuálisokat már nem lehet sztereotípiák alapján beskatulyázni. A másság a tévén keresztül jelenik meg leginkább. A televíziók műsoraiban a lehető legmanipulatívabb módon kaptak helyet a melegtémák. Míg a Pride magamutogató extravaganciája általában bumeránghatású, addig a televízió észrevétlenül hozza be és fogadtatja el velünk a homoszexualitást. Úgy teszi mindennapi jelenséggé, hogy azonos nemű párok gyermeket fogadnak örökbe, hogy az erről folytatandó társadalmi vitát figyelmen kívül hagyja. (...)

De a dramatizálásnál és a sokszor szájbarágós, didaktikus emberjogi aktivista filmeknél sokkal többet tesz a melegtematika érvényesítésért a vígjáték műfaja. Ha nevetsz valamin, akkor elfogadtad. A Comedy Centralon a Modern család című vígjátéksorozat (sitcom) most tart a hatodik évadánál. Már az alapállás is az egymás elfogadásra épül. A nagycsalád minden tagja szenved valamitől, az idős apa igyekszik elfogadtatni környezetével és családtagjaival a bombázó, ám évtizedekkel fiatalabb és bevándorló feleségét. A lány a lúzer, tekintély nélküli férje miatt kerül kellemetlen szituációkba. A fiú pedig homoszexuális partnerét és az új helyzetet szeretné elfogadtatni: a frissen adoptált vietnami kislányt. Te is más vagy, fogadd el a másságot! – hirdeti a tévéműsor. Lelki válság nincs, konfliktus nem bontakozik ki, de minek is: a kislány cuki, a melegpár pedig a forgatókönyvíróknak köszönhetően belerázódik a gyereknevelésbe. Nincs itt semmi probléma, jót szórakozunk az egészen. És a sorozat eléri célját, a melegpár esetlen szimpatikussága, az ízléses humor és ami a legfontosabb: az azonos neműek önkritikára való képessége, gyakran önironikus »buzizása« rokonszenvet és egyúttal elfogadást ébreszt a nézőben. (...)

Talán ennyi példa elég ahhoz, hogy érthető legyen, nem az Andrássy úton végigvonuló kamionok befolyásolják a közízlést. A homoszexuális propaganda ügyes eszközökkel, minőségi tartalommal évtizedekkel ezelőtt hídfőállásokat foglalt el a nyilvánosságban. Gyakorlati ellenállás nélkül. A Pride esetleges betiltása vagy megzavarása ezen már nem segít. A homofóbellenes világnap pedig nem oszt, nem szoroz.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A srác mindenhol buzikat lát. Szar lehet neki.
Én a szép nőkre figyelek fel.

juj, ezt most nagyon megmondtad

Nem értek egyet ezzel a megfogalmazással: "A homoszexuális propaganda ügyes eszközökkel, minőségi tartalommal évtizedekkel ezelőtt hídfőállásokat foglalt el a nyilvánosságban. Gyakorlati ellenállás nélkül."

A tapasztalatom szerint az emberek többségét nem érdekli ez a téma, nem képezi közbeszéd tárgyát a tömegeknél. Ugyanakkor akik elítélően foglalkoztak eddig a témával növekszik a számuk. Minél erőszakosabbak a melegek és pártolóik annál nagyobb ellenszenvet váltanak ki.

Ugyanez vonatkozik más témára is. Ebből viszont még arra is lehetne következtetni, hogy előre megfontolt szándékkal hergelik az embereket, hogy után mondhassák; Magyarországon nő az idegen, a másság gyűlölet.

1.Csatákat ugyan nyerhet a meleglobbi , de háborút nem : a túlnyomó többség jól érzi , hogy ez eredendően nem emberjogi kérdés , hanem antropológiai .
2. Hasonlattal : ha valaki törpenövésű , ne tüntessen azért , hogy nem indulhat magasugrásban az olimpián . A törpenövésű tiszteletet érdemel , de ha magasugrásban akar indulni...

Nem vagyok píszí. Viszont nem is nézem végig az összes zs-kategóriás szart a tévékben, hogy utána a rám leselkedő buziveszély miatt hüppögjek.

Nem zárja ki , mert felesleges az evidencia miatt...

Egyelőre úgy látom, egyedül téged zavar. Nem firtatom, miért.

Magyar filmekben is szerepelnek, pl délután a veled is megtörténhet-ben és a nagyon ko nzervatív anyuka a film végére elfogadja a meleg fiút, pedig előtte egy félmeztelen férfi fényképét is túlzásnak tartotta.

Hát a blikk írta meg, Ungár klára nagyasszonytól ered.
A blikk úgy is ír kétoldalas riportot valakivel, hogy nem is látta az illetőt.

A meleg szó mást is jelent. Ez egy zsargon szó volt a 60' években a Buzi szóra.

Tehát magyarul aki a saját neméhez vonzódik az buzi.

Először ezt kell elfogadtatni!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés