Meg nem erősített blöff

2015. június 5. 7:32

Szikszai Péter
Napi Gazdaság
A liberális újságírás ma már ott tart, hogy ugyan szinte minden európai parlamenti ülésszak idején megírják, hogy a Fideszt ki akarják zárni a Néppártból, ez még egyszer sem jött be.

„A kommunikációs iskolákban gond nélkül lehetne indítani egy stúdiumot álhírszerkesztés címmel (esetleg lehetne belőle kötelező vizsga, mint a holokausztból, mert ez is fontos lenne a világ megértéséhez.) A liberális újságírás ma már ott tart, hogy ugyan szinte minden európai parlamenti ülésszak idején megírják, hogy a Fideszt ki akarják zárni a Néppártból, ez még egyszer sem jött be. Most is megírták, most se zárják ki a Fideszt, de ez nekik nem érdekes. Az most sem kérdés, hogy a Néppárt tudná-e valaha nélkülözni a fideszes szavazatokat, és a média hitelességével se törődjünk, a lényeg a permanens riogatás. Eleve kétségünk lehetne minden olyan hangzatos címmel kapcsolatban, amelyben a »-hat, -het« igeképző előfordul. De komolytalanná akkor válik, amikor ezt megfejelik egy kérdőjellel is. A cikkek pedig hemzsegnek az olyan fordulatoktól, mint az »erős vélemények fogalmazódtak meg a Néppártban«, és persze fontos hozzátenni, hogy »aggódnak a magyar demokráciáért, és félelemmel látják a hazánkban zajló folyamatokat«. Aztán a szerkesztők még gátlás nélkül internetes szavazásra is bocsátják a témát, hogy az értesülés még komolyabbnak tűnjön. Pedig honnan van a bombabiztos információ? Hát persze, hogy a mindig névtelen, magas rangú, nagyon komolyan vehető politikustól. Aki persze fontos, hogy mindig néppárti legyen, mert az – a baloldali újságírók szerint – jobban fáj a Fidesznek, és nagyobbat üt a jobboldalon. Őszintén szólva engem egyáltalán nem sokkol a Fidesz Néppártból való kizárásának ötlete, még akkor sem, ha igaz lett volna a hír és tényleg néppárti politikus volt az informátor. Századszor elsütött blöffről van szó. És különben is: érkezhet komoly fenyegetés olyan politikusok részéről, akik legnagyszerűbbike unalmában taslikat osztogat, és a pocakját simogatja a nemzetek miniszterelnökeinek? Ez az európai hatalom aggódik bármilyen európai érték miatt, amelynek legnagyobb ünnepe, hogy az írek megszavazták a homoszexuálisok házasságát? És emlékezzünk arra is, hogy ez az az Európa, amely úgy vett tudomást egy polgári repülőgép lelövéséről egy évvel ezelőtt, mintha az a dolgok természetes velejárója lenne!

Érdemes a balliberális médiának bármikor is erre az európai uniós értékrendre hivatkozni az Orbán-kormánnyal szemben? Miután Manfred Weber európai néppárti frakcióvezető Orbán Viktorral tartott megbeszélése után kiderült, a Fideszt nem zárják ki sehonnan, nincs alapja a sajtóhadjáratnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennek a ballibsi hisztinek örülni lehet,hiszen a miniszterelnök úr szerint a legfontosabb nemzeti érdek,hogy a Fidesz nevű magyarországi politikai párt a nyugati unió néppárti közösségének a tagja maradjon.
(Ezt,mint a legfontosabb nemzeti érdeket el nem szabad felejtünk...,így a trianoni tragédiára emlékezve.)

éééés igen:
http://mandiner.hu/cikk/201506..
Szerintem lottózz, Sándor:)
Szép napot!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés