InternetKon: Eddig 15 ezren töltötték ki a kérdőívet

2015. július 3. 18:59
Fontos a széleskörű társadalmi párbeszéd az internet jövőjéről, ezért nem felesleges az internetről szóló konzultáció – mondta el Deutsch Tamás a VOLT fesztiválon. A konzultációt eddig 15 ezren töltötték ki.

Fontos és lényeges beszélgetni a fesztiválokon is az internetkonzultációról – mondta a digitális fejlesztésről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Sopronban, miután fiatalokkal beszélgetett a Volt Fesztiválon. 

Deutsch Tamás érdekesnek és tanulságosnak értékelte a beszélgetést, mint fogalmazott: lehet látni, megfelelő helyen az embereket érdekli a közélet. Hozzátette: jól döntött a kormány, amikor az internetről szóló konzultációnál a „nem járt utat választotta” azzal, hogy az interneten lehet kitölteni a húsz kérdésből álló kérdősort. Emlékeztetett: mintegy 15 ezer ember töltötte ki eddig a kérdőívet, és reményét fejezte ki, hogy a hónap végén lejáró határidőig ez a szám meg fog többszöröződni.

A fesztiválozók kérdéseire válaszolva emlékeztetett arra is, hogy rossz volt a kormány elképzelése az internetadóról, ezért vonult 40 ezer ember az utcára tavaly októberben, ami után a kormány visszavonta a javaslatot és kezdeményezte a nemzeti konzultációt. Hozzátette: véleménye szerint a tavaly októberi tüntetésben a javaslat rosszallói mellett a politikai elégedetlenség is benne volt. Úgy fogalmazott, hogy a „körültekintés hiánya miatt” jött létre az internetadóról szóló javaslat. 

Kérdésre válaszolva azt mondta, nem felesleges konzultáció, hozzátéve, hogy véleménye szerint a korábbi javaslatot most is elutasítanák az emberek. A kormány olyan kérdésekben kezdeményez nemzeti konzultációt, párbeszédet, amelyeket fontosnak tart, kíváncsi az állampolgárok véleményére – fejtette ki. 

Utalt a vasárnapi zárva tartásra is, miután több fesztiválozó azt a kérdést tette fel, hogy abban miért nincs konzultáció. A konzultáció meghozandó döntéseket alapoz meg, meglévő szabályokról nem dönt – fogalmazott.

Elmondta, hogy fontos a széleskörű társadalmi párbeszéd, mert a 21. században az internet fejlesztése aktív társadalmi és állami támogatás nélkül nem valósulhat meg. Hogy ezt milyen módon teszi majd meg a kormány, most arról konzultál az emberekkel – tette hozzá.

A fesztiválozók a bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációról is kérdezték Deutsch Tamást, aki válaszában azt mondta, hogy a kérdéssor nem elfogult és nem manipulatív.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Loooooooool!:D

40 ezer tüntető???
Az M1 híradó szerint alig 1-2 ezren voltak!
Akkor most ki hazudik??

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés