A közmédia akkor is megtalálja a provokátorokat a Pride-on, ha nincsenek

2015. július 12. 9:25

Jámbor András
Kettős Mérce
Úgy tűnik, nem az van, hogy a buzik provokálnak, hanem a kormány és médiája ragaszkodik görcsösen ahhoz, hogy úgy mutassa be a felvonulókat, mintha provokálnának.

Ma volt a Budapest Pride, legalább 15 ezer ember ünnepelte önfeledten a szeretetet és egymás elfogadását. Amikor hazaértem, kíváncsi voltam, mi van a Fidesz-médiában, így felütöttem a hirado.hu-t, ahol egy kép fogadott egy feltehetően transz honfitársunkról, akit kilógó mellel fotóztak le.. Épp ésszel fel nem tudom fogni, hogy lehetnek sajtómunkások, emberek ennyire vállalhatatlanok (a kép itt).

Ugyanis ez a tipikus beállított propaganda kép esete. Ez a fotó pont megfelel annak a propagandának, hogy a buzik mind bizarr provokátorok. És nyilván semmi gond nincs a képen szereplő emberrel, csak az adóforintjainkból működő közmédia a kormány politikai céljaira használja fel a képét. Kiragadják az ő jelenlétét, és ezzel akarnak megbotránkoztatni. Maga az MTI és a híradó.hu provokál, hogy elborzassza a felvonuláson részt nem vevő embereket, akik nem látták azt a több, mint tízezer embert, aki végigvonult örömmel, nyugalommal, szeretetben a városon. Lehet, hogy páran a tizenötezer közül furcsa ruhában voltak, de ezzel nincs semmi gond, láttunk már maskarában masírozó embereket sokszor más tüntetéseken is. (…)

Én a három óra alatt, amíg a menetben mentem, egyik az M1 által bemutatott emberrel sem találkoztam sajnos, pedig valójában elég cukik. Úgy tűnik, nem az van, hogy a buzik provokálnak, hanem a kormány és médiája ragaszkodik görcsösen ahhoz, hogy úgy mutassa be a felvonulókat, mintha provokálnának. Pedig aki kijön a felvonulásra, láthatja, nincs itt valójában semmi rendkívüli.

Befejezésként talán az illik ide a legjobban, amit szintén a Pride szóvivője mondott, és nem véletlenül nem került be a közmédia hírei közé: »Itt az ideje, hogy a hatalom szeretetét felváltsa a szeretet hatalma!«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, igen ez így működik. Mindegyik fél kiemeli a másik szélsőségeit. Jámbor András ezt csak most fedezte fel? Hiszen ő is ezt műveli.

A közmédia konkrétan többet foglalkozott Budaházyval, mint az egész szaros pride-dal. Ordít a dologról, hogy csak arra jó, hogy felkúrják egy halom ember agyát, meg a szélbalos majmok díszpintyek legyenek egy nap erejéig.

Jámbor, buzi-é vagy?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés