Andy Vajna tévéindításon gondolkodik – jön a magyar Fox News?

2015. július 22. 10:33

Andy Vajna a korábbi értesülésekkel ellentétben nem a TV2-t vásárolná fel, ehelyett egy új kábelcsatorna indításán gondolkodik – tudta meg az Index. Az elképzelések szerint egy beszélgetős-hátterezős, az amerikai konzervatív Fox News-ra hasonlító csatornát tervez a filmbiztos, de nem biztos, hogy lesz belőle valami.

Az Index információi szerint Andy Vajna filmbiztos mégsem a TV2-t vásárolná fel, hanem egy saját kábelcsatorna elindításán gondolkodik. A konzervatív amerikai tévécsatornára utaló „magyar Fox News” projektnéven futó projekt még kezdetleges stádiumban van, kérdéses, hogy egyáltalán lesz-e belőle valami, de a próbafelvételek már elkezdődtek a Mafilm Róna utcai székhelyén, ami egyben a TV2 székháza is.

A tervek szerint a közéleti csatorna a 25 év feletti korosztályt szólítaná meg, és főleg beszélgetős és vitaműsorokat sugározna. Az Index úgy tudja, a csatorna saját hírműsorral és stábbal rendelkezne, mely helyszíni tudósításokat is készítene. Információink szerint az irányadó példa az amerikai konzervatív Fox News csatorna lenne.

A próbafelvételeket György Bence, a TV2 korábbi hír és programigazgatója irányítja. Műsorvezetőként kipróbálták Andor Évát, Bethlen Jánost és Skrabski Fruzsinát, valamint lapunk főszerkesztőjét, illetve főmunkatársát, Balogh Ákos Gergelyt és Stumpf Andrást is. Vendégként Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke; Mesterházy Attila volt szocialista pártelnök; valamint a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila is megfordult a helyszínen. Habár Andy Vajna még nem kötelezte el magát a csatorna mellett, a felvételeken ő is jelen volt.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/16417