Befektetés

Szombat.org: Az EMIH állhat a Klubrádió új befektetője mögött

2015. július 24. 09:36

Negyven millió forinttal új tulajdonostárs, a Brit Média Befektetési Kft. szállt be a Klubrádióba – írja az Origo. A Szombat.org szerint a cég ügyvezetője a Bét Sálom zsinagóga vezetésének tagja, Megyeri András Jonatán, aki kifejezetten jó kapcsolatot ápol az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel.

Az Origo írta meg, hogy negyvenmillió forintos tőkeemeléssel 5 százalékos tulajdonrészt szerzett a Klubrádió Szolgáltató Zrt.-ben lett egy új tulajdonostárs, a Brit Média Kft., melynek tulajdonosa a brüsszeli bejegyzésű Brit Europe alapítvány, ügyvezetője pedig Megyeri András Jonatán. A rádiót üzemeltető cég fő tulajdonosa, Arató András szerint ez semmilyen változást nem jelent a rádió szellemiségében. A Brit Europe alapítvány célja a rasszizmussal, antiszemitizmussal és kirekesztéssel szemben fellépő nyilvánosság fejlesztése.

Megyeri András Jonatán korábban dolgozott a TV2-nél, civilben pedig a Bét Sálom zsinagóga vezetésének tagja. A Szombat.org írása szerint Megyeri emellett kifejezetten jó kapcsolatot ápol a Köves Slomó-vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel. A portál emlékeztetett: a Brit Europe korábban együttműködött az EMIH-hel az Arany Alkony idősek otthona hálózat megvásárlásában.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/16434