Semjén(?) elintézi: Az MTVA az EU-hoz fordul a magyar focimeccsek közvetítése miatt

2015. augusztus 17. 13:53

Varga Attila
comment:com
Ahhoz, hogy egy magyar-román meccset Szlovákiában is látni lehessen, a következőnek kell megvalósulnia: megveszi egy ottani tévé a jogokat. Kész.

Namármost. Nem akarok nagyon ünneprontó lenni, és lelkesen támogatom az MTVA azon törekvését, hogy a geci jogtulajdonosokra és főképp az EU-ra hárítja a nem létező felelősséget egy nem létező ügyben, de szeretném, ha ebben a kérdésben mindenki tisztán látna. A határ mentén fogott magyar adások kérdése (és ugyanígy a nálunk fogott osztrák, román, stb. tévéké) igen érdekes, hiszen az ott látható, nem saját gyártású, nem az MTVA kizárólagos tulajdonát képező tartalmat a jogtulajdonos nem úgy adta el, hogy »Magyarország területére és a határon túl élő magyarok képernyőire«, ez asszem nyilvánvaló. 

Ahhoz, hogy egy magyar-román meccset Szlovákiában is látni lehessen, a következőnek kell megvalósulnia:  megveszi egy ottani tévé a jogokat. Kész. Az, amit a kolléga a Sajtóosztálynak írt, mármint hogy a FreeSat csomagjában szerepel az M4, az a honlapjuk alapján nem igaz (itt van), de ha úgy is lenne, akkor a meccset így sem közvetíthetnék, mert nem rendelkeznek a jogokkal az adott ország területére. Mehet az EU-hoz az MTVA vagy Semjén Zsolt, írhat levelet ahová akar, a területi alapon eladott közvetítési jogokkal nem tud mit kezdeni.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés