Keddtől Magyar Idők néven jelenik meg a Napi Gazdaság

2015. szeptember 1. 7:01
Keddtől Magyar Idők néven, lazacszínű helyett fehér papíron jelenik meg a Napi Gazdaság. A lap a névváltás után is a tavasszal 16-ról 20 oldalasra növelt terjedelemben jelenik majd meg. A lappal párhuzamosan az online felület is megújult, a fejléc szerint „konzervatív közéleti portál” színe a fehér és a kékeszöld.

Keddtől Magyar Idők néven jelenik meg a Napi Gazdaság – közölte a napilap főszerkesztője az MTI-vel. Csermely Péter július végén beszélt arról az MTI-nek, hogy az újság az előző hónapokban teljes profilváltáson ment keresztül, gazdaságiból közéleti napilappá alakult, ezért döntöttek a Magyar Idők név felvétele mellett. A printlappal párhuzamosan az újság online felülete is megújult.

A lap a névváltás után is a tavasszal 16-ról 20 oldalasra növelt terjedelemben jelenik majd meg, és sem a tematikák közötti arány, sem a szerkesztőség létszáma nem változik már – tette hozzá. Szólt arról is, hogy az eddigi lazacszínű helyett fehér papíron jelenik meg az újság, és hétvégi melléklettel egészül ki.

Kormánypárti lap

A Napi Gazdaság Kiadó Kft. április 20-án közölte az MTI-vel, hogy Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője megvásárolta a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től a Napi Gazdaságot kiadó kft.-t. A közleményben azt írták: az átalakuló napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz. Csermely Péter május elején az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a lap megújítása várhatóan a nyár végéig tart, és akkor új nevet is kap az újság.

A laphoz az Orbán Viktor miniszterelnökhöz korábban közel álló Simicska Lajos médiabirodalmából érkeztek munkatársak az üzletember és a miniszterelnök botrányos, februári szakítása után. Első sorban a részben vagy egészben Simicska érdekeltségében lévő Magyar Nemzet, a Lánchíd Rádió és a Hír TV munkatársai érkeztek a laphoz az elmúlt hónapok folyamán.

Bízunk benne, hogy szerzőink, szerkesztőink rászolgálnak az olvasók bizalmára, s hiteles krónikáját tudjuk adni számukra múltnak, jelennek, s reményét a közös jövendőnek. Utóbbit úgy is megfogalmazhatnánk: hisszük, hogy magyar idők jönnek” – fogalmazott beköszönő cikkében a megújult lap.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában