Szennycsatorna – Nyílt levél a ZDF vezetőinek (és a nyugati sajtó kétharmadának)

2015. szeptember 4. 9:56

Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
Hogyan lehetséges, hogy az önök Budapestre akkreditált tudósítója akkora marha, hogy a legalapvetőbb uniós jogszabályokkal sincs tisztában?

„Nos, ami eddig történt a német közszolgálati televízióban a keddi estén, önmagában elegendő ok arra, hogy feltegyük kérdéseinket a csatorna vezetőinek.

1.: Nincs ott önöknél egyetlenegy szerkesztő sem, akinek kicsivel több esze van, mint egy tyúknak?

2.: Számít önöknél bármit is a szakma, vagy az elsődleges cél, amely mindent felülír, a kiszemelt ország (ember, politikus stb.) bármi áron való lejáratása?

3.: Ha mégis számít önöknél bármit is a szakma, akkor hogyan lehetséges, hogy egy tudósításon belül egymásnak homlokegyenest ellentmondó dolgokat állítanak bármiféle magyarázat nélkül?

4.: Hogyan lehetséges, hogy az önök Budapestre akkreditált tudósítója akkora marha, hogy a legalapvetőbb uniós jogszabályokkal sincs tisztában?

5.: Hogyan lehetséges, hogy az önök esti híradójának műsorvezetőnője pontosan ugyanekkora marha? (...)

17.: Az osztrák kancellár és a bajor miniszterelnök egymás sarkára lépve igyekeztek felhívni Magyarország figyelmét arra, hogy nem helyes, ha menekültekkel zsúfolt vonatok indulhatnak Budapestről Bécs, illetve Németország felé, hiszen a dublini egyezmény érvényben van. Felhívták már őket azzal, hogy szegény menekültek miért nem indulhatnak el Budapestről, ha egyszer menni akarnak?

18.: Amit önök és a nyugati sajtómunkások kétharmada művel ismételten Magyarországgal, az vérlázító. Maguk gátlástalanul hazudoznak, összevissza beszélnek, becstelenek és aljasok. Ezt saját jogon teszik, vagy azért, amit Ulfkotte megírt a könyvében? Vagyis: önök csak úgy gazemberek vagy megvették magukat a különböző titkosszolgálatok, és azok zsoldjában gazemberek?

19.: Számít önöknek bármit is Európa jövője?

20.: Ha Magyarországon tombol az »extremizmus«, akkor mi tombol önöknél, Németországban, ahol most már naponta gyújtják fel a menekültek szállásait?

21.: Szégyellték már önök egyszer, akár egyetlenegyszer is magukat?

22.: Van önöknek halvány fogalmuk arról, hogy a németek többsége mit gondol az Európát elárasztó migránsok inváziójáról?

Ennyi elég is lesz kezdetnek. Nemsokára folytatjuk.

(P. S.: Ugyanezek a kérdések természetesen felteendők a magyar sajtómunkások »ellenzéki« tagjainak is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez megint egy ostoba, indulatok szítására alkalmas általánosítás.
De, ha általánosságban beszélnünk, nem lehet figyelmen kívül hagyni azt, hogy a porosz egyesítés után hová jutottak 100 év alatt, majd, hogy honnan álltak talpra 1919. majd 1945. után, és mekkora gazdasági teljesítményre képesek.

Válaszok:
Nomine | 2015. szeptember 7. 19:09

Ennyi, elvtárs? Érdemi?

Ezt előre megírtad? Hát több cikke esetén lenne ez vitatható, de itt és most vitathatatlanul hülyeség. Te is pénzért vagy hülye, vagy adottság?

A sváb, vagy az asszimilált az érdemi "gondolat"?
Mindkettő jelző. Gondolatot sehol sem látok.

Az a szerencse, hogy a német kisember átlát a szitán. Teljesen elvált egymástól a politika+média és a polgárok véleménye.

Nem a kontextusban, hanem a mondatban mondatrész.
Pont a kontextusban az "alanyra" (B.Zs.) vonatkozóan egy jelző.

A nap hozzászólása!
Ezt citálni fogom. :-)

Ezzel nincs baj, a baj ott van, hogy a szerzőt pocskondiázod, ahelyett, hogy egyet nem értésed esetén a tartalommal szállnál vitába. Ez kocsmai szint, és Téged minősít.

Ne tőlem kérdezd, én ilyet nem állítottam.
De, a megszólítás okán én is leírhatom: az asszimilálódás folyamatán a betelepített német ajkú lakosság végigment, de ez max. a II. vh. végéig tartott. Azóta már nem asszimilálódott senki, mert nem volt hová asszimilálódni. B. Zs. meg '60-as születésű.
Az meg, hogy "fideszasszimilált", egy nem létező fogalom. Ettől függetlenül van az kontextus (legyen meg az akaratod!), melyben ez jelentést hordozhat a kommunikációban résztvevők számára, de ez itt és most nem az a fórum. Azt nem kérdezem meg, hogy egy párt alapító tagja hogy asszimilálódhat az általa alapított párthoz, mert nyilván való, hogy sehogy.
A sváb jelző sem illik rá, mivel csak apai ágon vannak német anyanyelvű felmenői, és azok is bajor vidékről származnak.

Csak a mi házunk elé.

Te kérdezted, mi nem igaz. Bár nem értettem, miért kérdezed, de válaszoltam.
Egyéb?

Zsótinak igaza van, de azért arról is ejthetne néhány szót, hogy miért van akkora fejetlenség a Keletinél. Senki nem ad semmilyen felvilágosítást a migránsoknak. Senki nem magyarázza el nekik, hogy mi a helyzet és mi miért történik. Az igaz, hogy arab nyelvű tolmács nincs minden bokorban, de nem hiszem, hogy megoldhatatlan a probléma.
Az már csupán hab a tortán, hogy a MÁV jegyet adott el nekik, noha -elméletileg- mindenki tudta, hogy nem utazhatnak el Magyarországról.
Ha megkapták volna a megfelelő információt, a nyugati sajtónak sem lett volna sok lehetősége ilyen riportokra.

Belgák??

Hiába okoskodsz.

A belgae-k miként ma sem homogének még Julius Caesar idejében sem voltak echte germánok hisz sok törzsük
gall-keltának vallotta magát, DE így

a "belga" az J.Caesar után több mint ezer évvel (az erdélyi svábok migrációja idején) már csak valami másik gyűjtőfogalom, talán nem is igaz, de


irreleváns EZ mert bayer a családnevét aligha Caesar-kori vagy középkori belgae-ősöktől örökölte meg, hanem családtörténete sejthetően bajor ági.


Remélem nem tanitasz vagy tanítottál történelmet.

Abban igazad van, hogy ez nemcsak Magyarország feladata, viszont a fennálló helyzetet nekünk kéne kezelni, hiszen a migránsok nálunk vannak. Utána már lehetne szidni azokat, akik helyett ezt megtettük.

Viszont a MÁV adhat arról információt, hogy mik az utazás feltételei. Egyébként arra gondoltál, hogy ha nem tudják megvenni a jegyet, akkor azt nem tudják lobogtatni a külföldi tévé stáboknak?

Ön gyűlöli a svábokat?

köszönjük annak korrekt megerősítését, alátámasztását, amit a magyar egyébként is ekként ítéltek meg.

Az amerikai zsoldban álló német média teszi a dolgát, uszít, mint az itthoni szintén zsoldos ballib média teszi.

Bayer csak a valóságot, az igazat adja vissza. A ballib média meg fuldoklik a dühtől, a gyűlölettől.

Persze azt saját mércéje szerint dönti el, hogy ki az alja ember. Értem.

merő véletlen, hogy a nemzetközi sajtó címoldalon hozza a magyarországi történéseket. Die Welt, El País, Le Monde, The New York Times, s a többi "baráti" média.

Persze aki fizeti a cigányt, annak a nótáját húzza a banda. Pénz van arra, hogy Európát és benne hazánkat a káoszba lökjék.

Matteo Salvini, az olasz Északi Liga vezetője ma azt nyilatkozta, hogy a németek Európa legnagyobb becsapói. Kimazsolázzák a migránsokat, a maradékot az olaszokra hagyják. Merkel nevetséges politikus.

Érdekes, senki nem hozza le, hogy az ENSZ már 200 ezer menekült befogadását javasolta Brüsszelnek. Alkusznak a bőrünkre, mint egy marhavásáron.

...hát lehetne emígy lazán "sváb" ez a Bayer ,(én nem pontozlak le...) de a hazai németség bármely általánosító gyűjtőneve ellenére családnévként azaz Bayer neveként nem eléggé megalapozott csak úgy svábságot ,meg pláne belgae-ságot okoskodnod neki.

(Mit számít ha egy Bajor tudtoddal nem vallotta magát sváb származásúnak?? Nos, Hogy helyesen reagáljak, mémmel: Köztudomású Bajor Imréről hogy nem volt náci!! :-D )


Nem tudtam Obi jedi úr hogy tanítottál, figyelmetlen voltam az elmúlt időkben mikor tán kiderült már, én valóban csak ráhibázva balsejtettem.

Ez így van. Korántsem olyan egységes a vélemény, mint ahogy azt a német média tukmálja a nézöknek nap mint nap. Kezd betelni a pohár.

hiaba ha kihalnak miatta!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés