Szennycsatorna – Nyílt levél a ZDF vezetőinek (és a nyugati sajtó kétharmadának)

2015. szeptember 4. 9:56

Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
Hogyan lehetséges, hogy az önök Budapestre akkreditált tudósítója akkora marha, hogy a legalapvetőbb uniós jogszabályokkal sincs tisztában?

„Nos, ami eddig történt a német közszolgálati televízióban a keddi estén, önmagában elegendő ok arra, hogy feltegyük kérdéseinket a csatorna vezetőinek.

1.: Nincs ott önöknél egyetlenegy szerkesztő sem, akinek kicsivel több esze van, mint egy tyúknak?

2.: Számít önöknél bármit is a szakma, vagy az elsődleges cél, amely mindent felülír, a kiszemelt ország (ember, politikus stb.) bármi áron való lejáratása?

3.: Ha mégis számít önöknél bármit is a szakma, akkor hogyan lehetséges, hogy egy tudósításon belül egymásnak homlokegyenest ellentmondó dolgokat állítanak bármiféle magyarázat nélkül?

4.: Hogyan lehetséges, hogy az önök Budapestre akkreditált tudósítója akkora marha, hogy a legalapvetőbb uniós jogszabályokkal sincs tisztában?

5.: Hogyan lehetséges, hogy az önök esti híradójának műsorvezetőnője pontosan ugyanekkora marha? (...)

17.: Az osztrák kancellár és a bajor miniszterelnök egymás sarkára lépve igyekeztek felhívni Magyarország figyelmét arra, hogy nem helyes, ha menekültekkel zsúfolt vonatok indulhatnak Budapestről Bécs, illetve Németország felé, hiszen a dublini egyezmény érvényben van. Felhívták már őket azzal, hogy szegény menekültek miért nem indulhatnak el Budapestről, ha egyszer menni akarnak?

18.: Amit önök és a nyugati sajtómunkások kétharmada művel ismételten Magyarországgal, az vérlázító. Maguk gátlástalanul hazudoznak, összevissza beszélnek, becstelenek és aljasok. Ezt saját jogon teszik, vagy azért, amit Ulfkotte megírt a könyvében? Vagyis: önök csak úgy gazemberek vagy megvették magukat a különböző titkosszolgálatok, és azok zsoldjában gazemberek?

19.: Számít önöknek bármit is Európa jövője?

20.: Ha Magyarországon tombol az »extremizmus«, akkor mi tombol önöknél, Németországban, ahol most már naponta gyújtják fel a menekültek szállásait?

21.: Szégyellték már önök egyszer, akár egyetlenegyszer is magukat?

22.: Van önöknek halvány fogalmuk arról, hogy a németek többsége mit gondol az Európát elárasztó migránsok inváziójáról?

Ennyi elég is lesz kezdetnek. Nemsokára folytatjuk.

(P. S.: Ugyanezek a kérdések természetesen felteendők a magyar sajtómunkások »ellenzéki« tagjainak is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez megint egy ostoba, indulatok szítására alkalmas általánosítás.
De, ha általánosságban beszélnünk, nem lehet figyelmen kívül hagyni azt, hogy a porosz egyesítés után hová jutottak 100 év alatt, majd, hogy honnan álltak talpra 1919. majd 1945. után, és mekkora gazdasági teljesítményre képesek.

Ennyi, elvtárs? Érdemi?

Ezt előre megírtad? Hát több cikke esetén lenne ez vitatható, de itt és most vitathatatlanul hülyeség. Te is pénzért vagy hülye, vagy adottság?

A sváb, vagy az asszimilált az érdemi "gondolat"?
Mindkettő jelző. Gondolatot sehol sem látok.

Az a szerencse, hogy a német kisember átlát a szitán. Teljesen elvált egymástól a politika+média és a polgárok véleménye.

Nem a kontextusban, hanem a mondatban mondatrész.
Pont a kontextusban az "alanyra" (B.Zs.) vonatkozóan egy jelző.

A nap hozzászólása!
Ezt citálni fogom. :-)

Ezzel nincs baj, a baj ott van, hogy a szerzőt pocskondiázod, ahelyett, hogy egyet nem értésed esetén a tartalommal szállnál vitába. Ez kocsmai szint, és Téged minősít.

Ne tőlem kérdezd, én ilyet nem állítottam.
De, a megszólítás okán én is leírhatom: az asszimilálódás folyamatán a betelepített német ajkú lakosság végigment, de ez max. a II. vh. végéig tartott. Azóta már nem asszimilálódott senki, mert nem volt hová asszimilálódni. B. Zs. meg '60-as születésű.
Az meg, hogy "fideszasszimilált", egy nem létező fogalom. Ettől függetlenül van az kontextus (legyen meg az akaratod!), melyben ez jelentést hordozhat a kommunikációban résztvevők számára, de ez itt és most nem az a fórum. Azt nem kérdezem meg, hogy egy párt alapító tagja hogy asszimilálódhat az általa alapított párthoz, mert nyilván való, hogy sehogy.
A sváb jelző sem illik rá, mivel csak apai ágon vannak német anyanyelvű felmenői, és azok is bajor vidékről származnak.

Csak a mi házunk elé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés